Clonezilla un program de backup foarte bun si gratuit – tutorial video

Clonezilla este un program de backup sau salvare / restaurare partitie / disc gratuit. In esenta, face acelasi lucru ca si programele comerciale Norton Ghost sau Acronis True Image.
Programul este putin mai greu de folosit dar tutorialul video va descrie etapele de salvare / restaurare a partitiilor.Marele avantaj al acestui live-cd Clonezilla il constituie faptul ca putem restaura sistemele de operare Windows, Linux, Mac. Fiind sub licenta GPL poate fi utilizat fara probleme de catre oricine doreste sa se puna la adapost de eventualele probleme ale sistemului de operare. Chiar daca nu are momentan implementat  back-up-ul diferential / incremental, imaginea rezultata nu poate fi explorata, back-up-ul poate fi realizat doar de pe un CD sau DVD –Clonezilla ramane o alternativa foarte buna la programele de backup din prezent.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Dan Constantin……..tutorialegimp.blogspot.com

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (47)

  • primu com la tutorialu asta este al meu si as vrea sa spun ca este o solutie de backup destul de buna si ce nu necesita softuri aditionale,bun tutorial ca de obicei

  • am auzit doar,despre clonezilla asa ca nu pot sa spun cat de bun e.dar ca usurinta si ca facilitati macrium reflect mi se pare peste.in windows bineinteles.

  • Salut..as avea si eu o propunere de tutorial video pentru aceasta categorie de tutoriale referitoare la site-uri si web si anume un tutorial sau o serie de tutoriale despre backlink-uri..Ce anume sunt acestea,cum si unde trebuiesc postate pentru a avea rezultatele cele mai bune,de ce ne sunt ele de ajutor etc.
    Nu am gasit nici un tutorial video in limba romana despre aceste informatii,pe care orice administrator al unui site ar trebui sa le cunoasca cu atat mai mult cu cat site-ul respectiv este al unei afaceri.

    Va multumesc!

  • Salut ! Am si eu o intrebare.. De ce nu pot vedea tutorialul ?? Imi scrie "Server not found..etc, etc"

  • Salutare! As vrea sa stiu si eu daca se pot instala Microsoft office 2007 si Adobe Acrobat&Reader pe Windows 7. Stiu ca nu e topicul potrivit pentru aceasta intrebare dar n-am gasit o sesiune dedicata programelor care se instaleaza pe windows 7. Multumesc anticipat.

    • gpa: Salutare! As vrea sa stiu si eu daca se pot instala Microsoft office 2007 si Adobe Acrobat&Reader pe Windows 7. Stiu ca nu e topicul potrivit pentru aceasta intrebare dar n-am gasit o sesiune dedicata programelor care se instaleaza pe windows 7. Multumesc anticipat.  

      Da, merg

    • gpa: Salutare! As vrea sa stiu si eu daca se pot instala Microsoft office 2007 si Adobe Acrobat&Reader pe Windows 7. Stiu ca nu e topicul potrivit pentru aceasta intrebare dar n-am gasit o sesiune dedicata programelor care se instaleaza pe windows 7. Multumesc anticipat.  

      Se pot instala cu siguranta.

  • Salut am si eu o intrebare care nu are nici o legatura cu subiectul tutorialuli prezentat de tine.
    Am un abonament la Clicknet de 30MB/S dar eu descarc cu 1.5 MB imi poti spune sau imi putesi spune de ce am viteza asa de mica.

    • Valentin: Salut am si eu o intrebare care nu are nici o legatura cu subiectul tutorialuli prezentat de tine.
      Am un abonament la Clicknet de 30MB/S dar eu descarc cu 1.5 MB imi poti spune sau imi putesi spune de ce am viteza asa de mica.  

      Fa un SpeedTest si rezultatul il imparti la 8 apoi vei vedea adevarata viteza.

  • Prezentarea acestui program este ireprosabila ,dar momentan in lipsa acestui program pana in momentul de fata omul a fost nevoit sa caute alternative neputand astepta dupa clonezila care mie personal mi s-a parut total inutil si nepractic.De ce spun aceasta deoarece cu totii stim ca alternative pentru backup la windows sau mai bine zis la partitiile ntfs aveam foarte multe si cu o interfata foarte prietenoasa nu ca a acestui program.Cand vine vorba de partitiile de linux iarasi cu totii stim ca mai nou nu se mai utilizeaza partitiile ext3 ci ext4 unde conform tutorialului programul acesta este neputincios,tocmai de aceea am constatat ca ati optat pentru ext3.Pentru cei care am vazut ca vor si backup la linux,mai bine zis la partitiile ext4,pot sa o faca cu acronis 14,celelalte versiuni nerecunoscand acest tip de partitie.Are si avantajul unei compresii bune,tinand cont ca un ubuntu 10.10 ocupa ~6G,backupul ajunge la 2,4G.Acestea fiind spuse va doresc inspiratie in continuare.

    • axelluny: Prezentarea acestui program este ireprosabila ,dar momentan in lipsa acestui program pana in momentul de fata omul a fost nevoit sa caute alternative neputand astepta dupa clonezila care mie personal mi s-a parut total inutil si nepractic.De ce spun aceasta deoarece cu totii stim ca alternative pentru backup la windows sau mai bine zis la partitiile ntfs aveam foarte multe si cu o interfata foarte prietenoasa nu ca a acestui program.Cand vine vorba de partitiile de linux iarasi cu totii stim ca mai nou nu se mai utilizeaza partitiile ext3 ci ext4 unde conform tutorialului programul acesta este neputincios,tocmai de aceea am constatat ca ati optat pentru ext3.Pentru cei care am vazut ca vor si backup la linux,mai bine zis la partitiile ext4,pot sa o faca cu acronis 14,celelalte versiuni nerecunoscand acest tip de partitie.Are si avantajul unei compresii bune,tinand cont ca un ubuntu 10.10 ocupa ~6G,backupul ajunge la 2,4G.Acestea fiind spuse va doresc inspiratie in continuare.  Citeaza-ma

      Eu am facut un backup aseara partitiei root ext 4 avand instalat Ubuntu 10.04. Partitia are 10G si ocupati doar 5G. Backupul sa realizat in 7 minute. am instalat Ubuntu 10.10 pentru ca oricum vroiam sa il testez pe real. Dupa care am restaurat backupul. Restaurarea a durat 2 minute
      Nu am intampinat nici un fel de problema nici la restaurarea si nici la crearea backupului
      Nu mai judecati softurile dupa interfata grafica. FACETI O MARE GRESEALA. Sunt sute de softuri cu interfata "sexy" care o dar in bara rau de tot (Dute pe forumul Acronis si citeste cate plangeri are softul Acronis True Image) Cautati la o aplicatie sa fie utila, cautati si uitati-va la puterea si potentialul acesteia nu la felul cum arata.
      Te-ai legat degeaba de interfata grafica care e foarte explicita (Nu e nimeni de vina daca nu stiti dar nici nu vreti sa invatati o limba straina numita ENGLEZA fara de care esti mort daca vrei sa fii cat de cat bun in ale PC-ului) daca stam asa, nod in papura gasim oricarei aplicatii.

  • Subscriu si eu celor mentionate de catre axelluny: Clonezilla este o aplicatie linux care implica un nivel mai mare decat mediu. Lasand aceasta la o parte, cel mai mare neajuns este ca imaginea respectivei partii rezulta intr-un fisier URIAS. Si atunci, luand in calcul ambele neajunsuri majore, Clonezilla este de departe o aplicatie UNFRIENDLY, motiv pentru care NU-L VOI FOLOSI VREODATA, dupa testele facute in urma acestui tutorial.
    Cu atat mai putin cu cat exista deja aplicatii mult mai prietenoase cu insotite de ceea ce este cunoscut drept "GUI" pentru o operare cu mult mai facila!

Related Post

This website uses cookies.