Citeva explicatii sumare despre setarile din BIOS-tutorial video

In acest video tutorial veti urmarii citeva explicatii sumare despre minunatul BIOS,sumare pentru ca vor mai fi si alte tutoriale video pe aceasta tema in zilele ce urmeaza in care vom ataca mai in amanunt capitolele acestui bios produs de firma award software,care se potriveste cu biosul multor pc-uri,insa mai sunt si alte feluri de bios care nu seamana cu acesta dar setarile se pot potrivii foarte bine.

Biosul este un mini sistem de operare(Basic Input/Output System) care este stocat intr-un cip sau in mai multe cip-uri(la placile de baza performante) si permite crearea unui cadru organizat pentru configuratiile hardware si buna intelegere intre diferite componente.

Biosul ne permite sa schimbam comportamentul si configuratia unor componente hardware pentru obtinerea unor performante mai bune (overclock) dar ne permite si configurarea unor componente de generatii diferite si cu interfete diferite(SATA vs IDE).

Fara bios aproape nici un sistem de operare nu ar putea sa functioneze pentru ca el nu ar vedea componentele pe care noi le avem pe sistem(procesor,memorii,hard disk etc).

Cind avem mai multe hard disk-uri tot din bios setam calea si prioritatea de boot pentru instalarea sau selectarea unui sistem de operare sau putem configura o matrice raid pentru viteza(raid 0) sau pentru siguranta(raid 1,5,10) si nu numai atit,putem face o multime de lucruri folosindu-ne de uimitorul bios care are doar 1 mega bite.

In urmatoarele tutoriale video despre bios o sa ne oprim asupra mai multor subiecte care prezinta interes si anume Overclock-ul si configuratiile Raid.

Dar pina la urmatoarele video tutoriale despre bios va invit sa-l urmariti pe acesta care prezinta intr-un mod general o versiune de bios produs de compania award software.

ATENTIE BIOSUL VOSTRU POATE FII DIFERIT CA ASEZARE IN PAGINA DAR SETARILE SUNT CAM LA FEL PENTRU MAJORITATEA PC-URILOR INDIFERENT DE ASPECTUL GRAFIC.

de Cismaru Cristian


Cristi:

View Comments (224)

  • Foarte tare acest tutorial insa eu le stiam astea,dar ce vreau eu sa intreb este: Are rost sa fac un upgrade de BIOS daca nu am schimbat nici o componenta din PC? tot ce am in el sunt componentele originale care le avea cand l-am cumparat.Nu prea inteleg eu la ce bun un upgrade de bios,sau cand se face el? Poate face-ti si un tutorial cum sa upgradezi un bios.

    • salut am o problema cu pcul eu am avut instalat windows 7 pe pc si mai devreme am incercat sa instalez windows xp sa incarcat , ma lasat sa fac partitiile dar cand sa intre sa se instaleze windowsu imi zice error operating sistem , problema e ca eu am mai avut instalat windows xp pe el si nu stiu dc imi da eroarea asta ma poate ajuta cineva ? Multumesc anticipat

  • as vrea sa faceti un tutorial despre cum se face instalarea de windows xp de la cap la coada cu fiecare detaliu! sunteti tari tinetio tot asa!

  • si inca un tutorial despre cum se inscriptineaza un cd cu nero atat audio cat si video la ce viteza se poate face etc.. va multumesc!

  • nicusor7 aceste tutoriale deja exista! foloseste motorul de cautare din dreapta sus! scrie la cautare windows xp sau nero si o sa gasesti tutorialele

  • hehehe ieri i-am facut si eu update la bios unele pc-uri ca sa intre in bios trb sa apeste F2 ;) daca nu ma insel la AMD la INTEL este Del :D

  • Adrian poti sa faci un upgrade de BIOS ca te ajuta mult la bios si pe viitor sa iti vada piesele care le vei adauga da mare ATENTIE daca faci upgrade la bios ai grija si roagate la dumnezeu sa nu iti cada curentu in timp ce pui nou bios ca se duce p.l.i de suflet si nu mai ai ce face cu el.Inainte sa faci upgrade de bios fa un backup la bios-u vechi ;)

  • nu stie nimeni as dori sa fac oc la un procesor la un prieten care are un proc mai slabut dar nu stiu cum deoarece are o placa de baza mai veche si nu pot modifica mai nimic din bios

  • este foarte folositor.va multumesc pt munca care o depuneti.am o problema ma puteti ajuta.la desciderea oricarui hdd imi apare.resycled\boot.com is not valid win32 application. astept raspuns si orce ajutor

  • super tare cea ce faceti voi, tinetio tot asa!!!
    dl pop vasile acela ce avti dv este un boot seamana cu un virus nu va lasa sa accesati partitiile si exista un program care il sterge.

Related Post

This website uses cookies.