Chromecast 2, iți face televizorul super smart

Chromecast este un dispozitiv care se conectează la televizor prin HDMI și-l transforma pe acesta din urma, într-un televizor super smart, care poate face chiar mai multe decât un televizor smart.
Acum ceva vreme v-am prezentat un Android Mini PC, care iți transforma televizorul normal, într-un televizor smart; E, Chromecast-ul e mult mai tare.

Chromecast 2, iți face televizorul super smart

În ultimul an Chromecast a fost cel mai cumpărat dispozitiv din categoria media playere / mici pc-uri, și asta în străinătate, pentru ca pe la noi, Chromecast-ul nu a cunoscut un succes atât de mare.
Pentru cei care nu știu, Chromecast este făcut de Google și vine cu capabilități unice; Poate reda conținutul multimedia online de sine stătător, telefonul fiind doar un fel de telecomanda. De asemenea cu Chromecast te poți conecta cu telefonul la TV, ca și cum te-ai conecta prin HDMI, dar Wireless.
Ideea cea mai buna la Chromecast este ca nu-ți consumi bateria la telefon, în timp ce vezi conținut Youtube pe televizor, telefonul fiind folosit doar pentru a selecta conținutul, după care Chromecast-ul rulează video direct de pe serverele Youtube, nu de pe telefon.
Preturi Chromecast (toate versiunile)
Chromecast 2 poate fi folosit și pentru gaming, dacă doriți sa vedeți jocurile Android pe televizor.
La Chromecast ne putem conecta si cu laptop-ul sau desktop-ul ce rulează Windows, prin intermediul browserului Google Chrome sau a unor aplicații terțe.
În video o sa vedeți câteva demo-uri și teste, ca sa va faceți o idee; Mai multe vom vedea într-un episod viitor, unde ne vom baga nasul mai mult in acest Chromecast versiunea 2.
Pentru început, va pot spune ca sunt impresionat, nu mai așteptam sa meargă atât de bine.


Chromecast 2, iți face televizorul super smart

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (103)

  • Astept sa scoata VLC-ul versiunea cu functia cast incorporata, asa se vorbeste. Atunci chromcastul chir e folositor.

    • Este compatibil la funcțiile de bază, mai departe o să vedem în următorul episod până unde putem întinde coarda pe ios cu Chromecast-ul.

  • Multumim pentru tutorial... Intr-adevar este foarte bun Chromecast-ul.... L-am cumparat si eu acum o luna si il folosesc frecvent.... Il folosesc atat pentru Youtube cat si impreuna cu un NAS de la Synology de pe care pot vedea filmele direct pe televizor (exista aplicati dedicat in iPhone)..... Am 'numai' doua nemultumiri: 1. Nu pot sa fac mirror la tot ecran-ul de iPhone :) si
    2. as dori sa pun filme pe televizor si cand NU sunt in reteaua mea de Wifi... Ma gandisem ca daca ma loghez prin VPN merge dar tot nu vad Chromecast-ul meu.... Acest lucru imi folsea sa pu selectiv anumite desene animate copiilor cand eu nu eram acasa :)
    Daca cineva are ceva sugestii as fi recunoscator...

  • salut. pe mine ma intereseaza sa vad filmele de pe hdd desktop conectat prin cablu la router .
    am router ac. retea cablu gigabit. astept urmatorul tutorial. am facut mai multe servere de streaming pe windows . le gasesc pe tv dar nu imi ia subtitrarile.
    asa sa ii dau drumu la film cu vlc sau alt player compatibil chromecast 2 si sa fac stream pe tv ...

    • Merge și de pe desktop pe chromecast-ul, și youtube și video local.
      În detalii o să vedeți data viitoare, în următorul episod dedicat chromecast-ului.

  • Salut!
    Doresc să rulez pe TV conținut media de pe o tabletă Galaxy TAB S, dar doresc să o fac wireless. Ce să folosesc:
    un dongle All Share Cast sau un Chromecast 2 ? Mulțumesc.

  • Îmi doresc să continuați seria de videotutoriale dedicate Chromecast-ului! Chiar m-ați convins să-mi cumpăr și eu unul și vă mulțumesc (eram în căutarea unui mini pc dar, precum ați spus, acesta pare mai puternic și dacă tot am și dispozitive Nexus, de ce să nu fie gama completa :)) ).

  • Salut
    Eu as vrea sa vad cum se poate vedea canale tv de exp din aplicatia cooltv
    Daca am un telefon mai vechi si nu am optiunea de miracast pe telefon se poate vedea tot ecranu?

    • Nu pot face asta, ca iar îmi sar astia de la televiziuni în cap.
      Te pot asigura ca merge. Tot ce vezi pe ecranul telefonului, va merge și pe televizor. Dacă vrei poți să folosești televizorul pe post de speaker, atunci când vorbești la telefon.

  • pt mine e o mare porcarie astea de gen. bani aruncati. am si eu tv smart dar nu pun tote prostiile care apar pe piata. pt ca sunt bani aruncati. daca vreau s ma joc sau ceva pe tv imi iau o consola. sau un videoproiector. decat porcarii de genu. parerea mea. cand dau un ban dau pe ceva bun

  • Mersi de raspuns
    Eu imi conectez iphonu la smart tv cu aplicatia tv cast instalata pe tel si pe tv si pot rula continut video chiar si m3u8

Related Post

This website uses cookies.