Cerberus, aplicatie antifurt / localizare rezistenta la resetare

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi prezenta Cerberus, o aplicatie android care va ofera protectie superioara antifurt / localizare / strangere probe pentru cazurile in care telefonul vostru este furat sau pierdut, chiar si in cazul resetarii totale a telefonului sau a tabletei. Bonus, aplicatia Cerberus poate functiona si ca un Keylogger veritabil daca doriti asta.
Aplicatia Cerberus si este foarte bine gandita, practic este imposibil sa scapi de ea daca nu flash-uiesti alt rom. Proprietarul va avea mai mult timp pentru localizarea telefonului furat si mai multe scule, ca sa stranga probe impotriva hotului si sa afle traseul acestuia. Se anunta vremuri grele pentru hoti, acestia trebuie sa invete sa flash-uiasca rom-uri daca vor sa ramana in bransa.
Alte aplicatii asemanatoare nu pot oferi o astfel de protectie, imediat ce au fost dezinstalate inceteaza sa mai ofere date. Este normal ca o persoana care cumpara un telefon furat sa-l reseteze sau sa schimbe contul google, astfel aplicatiile de acest gen devin total inutile. Cerberus este diferit.
Softul de localizare si antifurt Cerberus se gaseste in Google Play Store insa acea versiune nu va ofera protectie dincolo de resetarea “Factory Default”. Pentru protectia totala trebuie sa instalati versiunea .zip prin recovery, versiune ce se lipeste de spatiul protejat de sistem si nu poate fi stearsa nici chiar in cazul unei resetari totale.
De la sine inteles este ca trebuie sa aveti telefonul rootat si cu un custom recovery.
Cerberus are nevoie de root pentru a putea executa anumite sarcini remote, ma refer la stergerea de la distanta a memoriei telefonului si a cardului SD.
Cu ajutorul interfetei web puteti face poze hotului, puteti inregistra audio, puteti filma, totul de la distanta prin intermediul unei simple pagini web.
Cum se instaleaza ?
1. Asigurati-va ca aveti telefonul rootat si un custom recovery instalat.
2. Intrati in google play store si descarcati / instalati cerberus
3. Deschideti Cerberus si va faceti un cont
4. Intrati pe site-ul Cerberus si va logati cu contul pe care l-ati facut
5. Asigurati-va ca telefonul vostru este vizibil in interfata web de pe site-ul cerberus
6. Setati-va parola pentru dialer (cea care trezeste aplicatia)
7. Dezinstalati Cerberus
8. Mergeti pe site-ul cerberus si descarcati zip-ul potrivit pentru versiunea voastra de android.
9. Intrati in recovery si flash-uiti zip-ul cerberus
10. Porniti telefonul si asigurati-va ca telefonul vostru este detectat pe site-ul cerberus
11. Verificati “trezirea cerberus” in dialer
11. Asteptati hotul….
Site-ul oficial cerberus
Pagina Help Cerberus
Zip-urile Cerberus (pentru flash in recovery) (rezista la reset)
Cerberus in play store (nu rezista la reset)
UPDATE 30 august 2014
In modul de execuție ART, la localizare prin net mobil 2G / 3G sau 4G, Cerberus funcționează ciudat, in schimb când este pe wifi funcționează bine. Va recomand sa folosiți exclusiv DALVIK pentru liniștea voastra. Probabil se va remedia in curând, probabil odată cu primul update. Pana atunci insa este bine sa păstrați modul de execuție DALVIK.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (59)

  • Salut . Vreau sa adaug la prezentarea ta care este incompleta .. si te rog sa mai studiezi si sa faci o continuare ca nu ai prezentat adevărata valoare a programului ..
    In setări la Configurare cartela SIM ( este cel mai important lucru al programului ) se vor trece 3 numere de telefon care in momentul in care hotul schimba sim-ul (cea ce face prima data oricine ) Cerberus trimite SMS la cele 3 numere de telefon setate de tine noul număr de telefon al cartelei SIM introduse de hot in telefon ..
    Dupa ce afli numărul de telefon al cartelei introduse de hot tu poți comunica cu telefonul tău prin SMS fără sa fie nevoie de conexiune la INTERNET (exista lista de comenzi SMS ) și fără ca hotul sa vadă ca tu trimiți SMS către telefonul tău si ii ceri sa facă unele lucruri .. EX: sa pornească GPS , sa pornească conexiunea wifi sau 3 g , etc (cea ce faci si prin intermediul pagii WEB ) .. DECI CEL MAI IMPORTANT LUCRU ESTE CA TELEFONUL NU ARE NEVOIE DE CONEXIUNE INTERNET PENTRU A COMUNICA CU EL... 

  • Foarte bun tutorialul!
    Folosesc aceasta aplicatie de mai mult timp,am platit vreo 14 lei,am licenta pe viata si va asigur ca merita toti banii.
    Daca imi permiteti,as mai completa tutorialul cu cateva informatii:
    -de pe un cont pot fi monitorizate un numar de maxim 5 dispozitive android (care pot fi atibuite contului in acelas timp)
    -la setari,sectiunea "Configurare verificare SIM" pot fi stabilite pana la 3 numere de telefon care vor primi alerte (sub forma unui SMS)in cazul in care este schimbata cartela SIM (obtinand astfel noul numar de telefon al "hotului")
    -detinand numarul de telefon pot fi trimise comenzi prin SMS ,prin care, spre deosebire (sau mai bine zis in plus ) fata de comenzile din interfata web putem activa/dezactiva WiFi,datele mobile si chiar roaming-ul de date.(comenzile SMS si semnificatia lor,pot fi gasite pe pagina cerberusapp.com-Help-"Which commands are available by text/SMS messages" )
    Pe moment atat am dorit sa precizez,desi aplicatia ofera obtiuni foarte multe dar acestea trebuiesc experimentate de fiecare in parte in perioada de trial.
    P.S. Aplicatia poate fi folosita si pe dispozitive nerootate dar unele comenzi (captura ecran,repornire dispozitiv,etc)nu vor functiona,iar comenzile trimise prin SMS,desi majoritatea se vor executa,ele vor ajunge pe telefon sub forma unor SMS normale (vizibile) desconspirand astfel aplicatia.In cazul dispozitivelor rootate,comenzile SMS nu sunt vizibile doar executate discret,fara ca cel care foloseste telefonul sa observe ceva!

    • Cu siguranță voi cumpăra si eu aplicația, este una dintre putinele aplicații pe care merita sa plătești chiar mai mult, mai ales ca este plata unica (fara abonament).
      Merci pentru compketari!

    • pai da tocmai asta e problema cu root-ul asta
      te bucuri ca a-l root-ezi ca a-l faci mai smart si mai frumos dar! odata cu asta deschizi cutia pandorei

      • eu cred ca" cineva "vrea neaparat sa afle identitatile oamenilor (intimitatile)
        ni se da facebook ,ni se da smartphone etc

  • Stefan te inseli nici fără root sms-urile nu sunt vizibile .. doar ca aplicația poate fi ștearsa ușor si nu are toate opțiunile functionale

    • Am folosit aplicatia prima data pe un telefon fara root (instalat din apk.) apoi pe acelas telefon,root-at (aplicatia flash-uita din recovery) eu am observat aceasta diferenta in cazul comenzilor SMS.
      Sigur vor fi utilizatori din ambele tabere care ne vor lamuri dupa testarea aplicatiei.
      Chiar ii rog pe cei cu telefoanele fara root sa rtimita o comanda prin SMS (evident,de pe un alt telefon)sa vedem ce se intampla,pentru ca este un detaliu destul de important.

  • cred ca singura solutie de securitate daca pot sa-i spun asa ar fi poate pe viitor aceea de autodistrugere
    adica telefonul sa faca recunoasterea amprentelor si daca cineva ar vrea sa-l acceseze "neautorizat"
    el sa intre imediat ori in criptarea rapida a memoriei ori intr-un mod de "erase" autodistrugere ,astfel
    sa nu poata fi folosit de nimeni decat daca-l va root-a din nou.

    • si bineinteles inainte de asta sa se fi facut sincronizare pe servere,adica propietarul sa-si poata recupera
      datele si eventual sa-si inchida imediat contul asa cum se intampla cu cartelele sim

      • costelini pai tu nu iți tii datele in cloud . ? Te rog nu mai vorbii prostii pe aici acesta nu este program de făcut back-up este un program de securitate .. Dar ai greșit locul unde sa postezi comment-ul

          • ce intelegi tu prin open source?
            open source primesti open source te numesti
            asta una la mana si a doua fa si tu site ca asta si o sa postez la tine daca zici ca am gresit

  • Buna seara .
    Domnule Cristi de curand am achizitionat un smartphone mai exact un Samsung galaxi note 3 neo si vreau sa spun ca nu pot efectua apeluri telefonice imi spune. [ Apel terminat ,sau cod mmi invalid ] tin sa cred ca , telefonul a fost furat si blocat telefonul era in cutie cand lam cumparat am platit 250 de euro acum as vrea sa stiu se mai poate face ceva sa functioneze dupa informatile de pe internet telefonul a fost blocat prin imei ce pot sa fac in acest caz . Multumesc mult mar ajuta sfatul dumneavoasta

  • Asa este aplicatia nu mai poate fi stearsa din sistem printr-un factory reset, dar ti se pierd datele contului tau, asa ca aplicatia este curata ca si cum abia a fost instalata, date fara de care nu poate fi localizat prin interfata web si bineinteles nici comenzile prin sms nu mai functioneaza. Urmati toti pasii din tutorial ca sa fiti siguri ca faceti instalarea corect dupa care da-ti un factory reset si incercati sa il localizati.

    • Eu am testat aceasta funcție chiar înainte de tutorial. Localizarea merge chiar după resetare, fara sa bagi ceva anume.
      Bineînțeles trebuie sa respectați pașii de instalare din textul tutorialului.

  • Folosesc aplicatia de doi ani. Mi-am recuperat telefonul de doua ori (pierdut). Nu inteleg cum poti sa dai sume importante pt un device si sa nu-l protejezi cu ... 3 euro , parca.

  • Cristi am observat ca este arhiva zip standart version si Hidden version , sunt ceva diferente si care ?

    • Cred ca este destul de clar. Standard este o versiune care se vede in sertarul cu aplicații imediat după instalare sau odată cu resetarea telefonului, cu toate ca poate fi făcută invizibila, după o eventuala resetare a telefonului aceasta este vizibila in sertarul cu aplicatii.
      Versiunea stealth este invizibila după instalare sau resetare, versiunea asta poate fi trezita cu codul format in dialer sau din interfață web de pe site-ul Cerberus.

  • as avea o rugaminte pt ca tot mai multe aplicatii cer root sa fie mai eficiente sa faceti niste tutoriale cum sa rootam un telefon si anume intr-un tutorial sa fie de ex samsung modelele x y z se rotteza cu.... si asa mai departe sa fie mai multe categorii si pt telefoane cu buget redus gen allview lenovo etc pt ca si acestea se vand f bine mai ales cele lenovo. chiar daca faceti mai multe tutoriale pe tema asta sa cuprinda cat mai multe telefoane si tablete. pt ca de exemplu eu si mai mult nu am gasit cu nimic sa fac root pt unele modele. poate poate voi cristi sau adrian avand mai multa experienta gasiti ceva. sau daca nu cand apare pt anumite modele sa faceti tutoriale pt root. si e util nu numai in cazul aplicatiilor ci si pt stergerea anumitor programe ce vine instalate o data cu tableta sau telul dupa cum se stie. va rog mult sa faceti tutoriale de genul ca sunt sigur ca nu numai eu cer si altii vor

  • Bună ziua,

    Am căutat pe site însă nu am găsit ceea ce am căutat, problema mea este următoarea.

    Am internet de la Romtelecom, totodată și router de la ei. Din acest router, am tras un cablu de rețea și l-am introdus într-un alt router (un Sweex), însă aici mă lovesc de problema de configurare, nu știu cum să-l configurez, am citit că trebuie să debifez DTHC, l-am debifat, însă tot nu vrea...Any HELP?

    • O sa fac eu un Tutorial cu conexiunile intre doua routere.
      Sunt câteva chestii foarte importante pe care trebuie sa le respecți in funcție de tipul conexiunii. Sunt mai multe tipuri de conexiuni pe care le voi explica in detaliu.

      • Super, aștept cu nerăbdare. La mine intră în conflict cumva LAN-ul cu setările de Static IP, nu mă lasă să pun aceeași clasă C de IP-uri. De exemplu la Romtelecom am 192.168.1.x, iar la ruterul Sweex am 192.168.16.x, mă rog, nu mai contează, aștept tutorialul și sper să rezolv.

Related Post

This website uses cookies.