Cele mai bune setari pentru securitate maxima a retelei Wireless – tutorial video

Inainte de toate vreau sa va anunt ca acesta este tutorialul cu numarul 1000, sa speram ca vom face cel putin de 10 ori mai multe in urmatorii ani. Tutorialele au fost si sunt pe site disponibile gratuit pentru toata lumea. La puteti gasi folosind categoriile, motorul de cautare, tutoriale asemanatoare, deasemenea le puteti gasi folosind motorul de cautare google.ro, scrieti ce va intereseaza urmat de cuvantul “videotutorial”.
Va suntem recunoscatori ca ati fost langa noi in tot acest timp.

Va multumim
Echipa videotutorial.ro

Salut prieteni, eu sunt Cristi si-n tutorialul de azi va voi invata sa securizati la maxim reteaua wireless si zona de administrare a routerului pentru evitarea neplacerilor si pentru confortul vostru.
Semnalul wireless pe care routerul vostru il emite nu se opreste la usa apartamentului sau la peretele casei, acesta strabate distante destul mari, de obicei suficient de mari cat sa ajunga si la vecinii vostri in casa.
Daca securizarea wireless nu este facuta corect pot aparea neplaceri:
1. Pe reteaua noastra se pot conecta si altii care evident ne vor consuma latimea de banda pentru care platim.
2. Persoane rau intentionate pot folosi reteaua voastra pentru a lansa atacuri impotriva unor site-uri, banci, persoane fizice, companii, institutii publice, etc. Dupa aceea tot voi veti avea de suferit.
3. Daca reteaua wireless nu este securizata corect iar desktop-ul nu este bine configurat, vi se poate planta in calculator programe spyware sau alte mici programe care va pot transforma computetul intr-un zombie de pe care se pot initia atacuri remote.
4. Conversatiile si datele voastre private pot fi interceptate.
Acestea sunt doar cateva exemple, lista ar putea continua, important este ca voi sa intelegeti in ce situatie sunteti si sa luati masuri.
Tutorialul care urmeaza va va fi de un real folos in incercarea voastra de a securiza reteaua wireless. Trebuie sa fiu sincer cu voi si sa va spun ca ORICE retea wireless poate fi sparta, indiferent ca se foloseste WEP, WPA sau chiar WPA2, exceptie face autentificarea printr-un server Radius care este o metoda de autentificare foarte sigura si care este folosita in mediul enterprise (pe afara nu pe la noi), la noi retelele publice sunt cel mai prost securizate.
In tutorial am parcurs pas cu pas securizarea generala a routerului, nu m-am referit doar la reteaua wireless. Pasii sunt urmatorii:
1. Scrimbarea datelor de logare pentru interfata de administrare a routerului, daca se pot schimbati si userul si parola si incercati sa folositi o parola foarte grea. Daca hackerul intra in router va putea accesa reteaua wireless in doar cateva secunde.
2. Schimbati denumirea retelei wireless, astfel hackerul va ghici mai greu pe ce router trebuie sa se logheze (asta daca aplicati si punctul 3)
3. Dezactivati SSID Broadcast, asa veti pune bete-n roate celui sau celr care vor sa se conecteze fara acceptul vostru. Cei ce doresc sa se logheze vor fi nevoiti sa introduca si SSID-ul retelei (o necunoscuta in plus pentru ei).
4. Folositi criptare AES cu autentificare WPA2, este cea mai eficienta (daca exceptam autentificarea radius)
5. Folositi filtrarea MAC, astfel doar adresele MAC pe care voi le treceti pe lista vor putea sa se conecteze la reteaua voastra wireless (chiar daca stiu datele de logare sau nu).
Daca aplicati toate sfaturile de mai sus veti avea cel mai sigur router, asta nu inseamna ca nu poate fi spart insa va fi spart foarte greu, ne bazam pe faptul ca hackerii nu prea au rabdare (sper).

Routerul din tutorial aste un Router wireless N TP-LINK TL-WR740N — ieftin si bun

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (107)

  • In primul rand la multi ani. Imi dau seama ca e greu sa faci un site util si de calitate. In al doilea rand, am cautat prin tutorialele de la rubrica internet si am constatat ca ar fi util daca aveti timp si considerati ca merita sa prezentati un tutorial in care sa ne vorbiti despre metodele de conectare la internet dupa instalarea windows - deoarece acestea difera in functie de provider si de tipul conexiunii - adica sa stim ce avem de facut ca sa putem avea internet in cazul rds, upc, nextgen, etc. si cum facem diferitele tipuri de conexiuni - cablu direct, router, wireless, s.a.m.d. Imi dau seama ca ar putea dura si 30 de minute un asemenea tutorial dar mie cel putin mi se pare foarte util. Va multumesc.

  • Nu pot viziona tutorialul deoarece merge 2 secunde sta un minut, sunt in italia iar aici nu stiu ce se intampla dar merge foarte greu, si bine inteles bravo echipa videotutorial.ro va urmaresc de foarte mult timp.

    • sigur e din cauza retelei an un amd sempron 2800+ si merge bine(ce exceptia skip frame-urilor)
      Bravo echipei "Videotutorial.ro" va urmaresc din vara anului 2011 astept tutorialul cu criptarea "radius"

  • Ce parere ai despre router-ul Router Wireless N 300Mbps D-Link DIR-615 ? Este mai bun ca un TP-Link ?

  • Ionut:
    Nu pot viziona tutorialul deoarece merge 2 secunde sta un minut, sunt in italia iar aici nu stiu ce se intampla dar merge foarte greu, si bine inteles bravo echipa videotutorial.ro va urmaresc de foarte mult timp.

    Nu stiu ce fel de conexiune aveti voi acolo dar te asigur ca site-ul nostru se misca foarte bine, mai ales tutorialele.
    Periodic facem teste de incarcare si de streaming video. Tutoriale noastre ruleaza fluent chiar si cu o conexiune EDGE de 240Kbps.
    Probabil tu ai o conexiune foarte slaba sau sunteti conectati mai multi la un router.
    La modul general Italia are conexiuni internet foarte slabe, cam ce aveam noi acum 10 ani.

  • Sorin:
    Ce parere ai despre router-ul Router Wireless N 300Mbps D-Link DIR-615 ? Este mai bun ca un TP-Link ?

    E greu de spus care-i mai bun, ambele sunt routere entry level si cred ca pot fi comparabile ca si performanta.
    Ambele companii au si produse slabe dar si produse performante. Eu am un D-Link DIR 655 si este excelent, mai bun decat Tp-Link-ul insa face parte din categori routerelor mai performante. (cel putin sa era cand l-am luat eu).
    Despre D-Link-ul despre care vorbesti nu pot spune nimic pentru ca nu l-am testat insa pot spune ca nu am avut nicio problema cu Tp-Link TL-WR740N.

  • Eu stiu cum se poate sparge datele de autentificare ale rooterului, am gasit pe net 3 linkuri, din care unul reseteaza rooterul. Daca vreti va dau si voua linkul sa testati si voi.

    • Salut ma intereseaza linkurile despre care vorbesti ,cu toate ca nu cred ca e posibil :) stiu sa sparg wep,wpa/wpa2 cu wps activ fara wps nu exista metoda de spart wpa, doar cu dictionar (dar metoda e fix un nimic ) Astept linkuri de la u sa vad despre ce e vorba

  • daca vrei sa iti bati joc de cineva lasa-l fara parola ;) =))))))))))))))))) sunt multi idioti pe lumea asta ::))))

  • eNd:
    Routerul din tutorial este un router gbit

    Nu este Gigabit, are doar 10/100 Mbps, ca dealtfel toate routerele entry level.
    De undeva trebuie sa taie si ei ca sa vina cu pret mai mic...

Related Post

This website uses cookies.