Cel mai rapid dispozitiv de stocare extern, SSD pe un rack USB 3.0 – tutorial video

Salut prieteni, dupa cum v-am promis, astazi vom vedea cum se misca un SSD Corsair Force GT pe un rack extern USB 3.0.
Pentru testare am folosit o versiune mai veche de Everest, dar oricum nu conteaza, bitii tot biti sunt. Pentru evitarea limitarilor la viteza de transfer am pus pe picioare repede un RAM Disk, aceasta mini partitie poate oferi o viteza de pana la 10.000 MB/s, ba chiar si mai mare daca folosim memorie DDR3 cu frecventa foarte mare.
Sincer sa spun, ma asteptam la mai mult insa se pare ca, controllerul de pe rack-ul USB 3.0 a fost bottleneck-ul (debit de date prea mic). Cu toate astea am atins viteze de 180 MB/s, suficient pentru oricine. Trebuie sa tinem cont ca suntem pe USB si pana mai ieri viteza mazima pe USB 2.0 era in jur de 35 MB/s.
Pentru cei care cauta imbunatatirea performantelor unui PC cu hard disk pentru sistemul de operare, va sugerez sa fiti pe faza zilele astea, voi publica un tutorial interesant care va va ajuta.

Download AS Cleaner 0.5


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (18)

  • Cum adica ram disk?? is mai incepator !!!in loc de hard merge sa pun ram disk sau am inteles eu gresit ?

    • Poti pune orice SSD vrei pe orice sistem cu conditia ca placa de baza sa aiba SATA (preferabil 3 dar e ok si 2) iar sursa sa aiba cablu de alimentare sata (daca nu ai exista adaptoare molex - sata)

  • Vreau sa vad si chiar te rog frumos D-le Cristi sa faceti o instalare a unui sistem de operare de preferabil Windows 7 Enterprise (cred ca este acelasi si-n video) pe SSD-ul dvs Corsair Force GT. Sa filmati cu camera.

    Ma sustine careva pentru acest tutorial video.

  • yonut:
    Cum adica ram disk?? is mai incepator !!!in loc de hard merge sa pun ram disk sau am inteles eu gresit ?

    ai link catre tutorialul cu ramdisk in textul de deasupra tutorialului. Click pe cuvantul RAM Disk si vei ajunge direct la tutorialul video

  • corleone:
    Vreau sa vad si chiar te rog frumos D-le Cristi sa faceti o instalare a unui sistem de operare de preferabil Windows 7 Enterprise (cred ca este acelasi si-n video) pe SSD-ul dvs Corsair Force GT. Sa filmati cu camera.

    Ma sustine careva pentru acest tutorial video.

    Si eu sunt de acord

  • corleone:
    Vreau sa vad si chiar te rog frumos D-le Cristi sa faceti o instalare a unui sistem de operare de preferabil Windows 7 Enterprise (cred ca este acelasi si-n video) pe SSD-ul dvs Corsair Force GT. Sa filmati cu camera.

    Ma sustine careva pentru acest tutorial video.

    Da ma intereseaza si pe mine.

  • Cristi stiu ca acum o sa fiu pe langa subiect dar ce spui ar merita 200 lei pe un iphone 3gs???

  • Cristi, nu ai lasat link pentru AS Cleaner 0.5. L-am cautat pe net si nu l-am gasit. Te rog frumos sa-l urci pe un server ceva sa-l putem descarca si noi. Multumesc!

  • Emil:
    Cristi, nu ai lasat link pentru AS Cleaner 0.5. L-am cautat pe net si nu l-am gasit. Te rog frumos sa-l urci pe un server ceva sa-l putem descarca si noi. Multumesc!

    Hai ca l-am pus la download pe serverul videotutorial.ro, vezi ca este sub text.
    Cei de la OCZ nu te lasa sa-l descarci decat daca ai cont.

Related Post

This website uses cookies.