Cel mai rapid disk din lume, mai rapid decat 10 SSD-uri in raid 0 – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi va voi prezenta doua disk-uri, primul este cel mai rapid drive din lume iar ce de-al doilea este Hitachi 7K3000 de 2TB, un hard disk performant si foarte accesibil in perioada asta.
Hitachi este o companie Japoneza care produce de foarte multa vreme hard disk-uri, pe langa multe alte produse. Compania Hitachi este cunoscuta in lumea IT&C mai ales pentru hard disk-urile enterprise foarte rezistente. Data centerele din lumea intreaga apeleaza la hard disk-urile profesionale de la Hitachi si au incredere ca datele stocate pe servere vor fi in siguranta, asta este cel mai important in mediul enterprise, siguranta datelor asigurata de fiabilitatea suportului de stocare.
Pentru desktop Hitachi are o gama interesanta de produse, performanta este probabil cea mai buna pentru pretul platit, ca bonus primim si fiabilitatea probata de-a lungul anilor.
7K3000 este rapid pentru un hard disk, buffer-ul de 64MB ofera o inertie de viteza intre ram si disk care ne scurteaza timpii de asteptare. In tutorial se vede ca la inceputul transferului buffer-ul ofera un boost de pana la 700-800 MB pe secunda dupa care viteza se stabilizeaza la 150-170 MBps, asta bineinteles daca nu suntem limitati de interfata.
Daca tot am ajuns la limitarile interfetei trebuie sa va spun ca in acest tutorial am apelat la un drive extrem de rapid, asta ca sa limitam eventulale strangulari ale latimii de banda.
Intrebare pentru testarea cunostintelor voastre:
Ce drive credeti ca am folosit, cum se numeste, cat costa, etc ?
Indiciu:
In trecut am facut un tutorial despre acest subiect.
Astept parerile si raspunsurile voastre pe rubrica de comentarii
Hard disk-ul testat in tutorial (nu este drive-ul super rapid)
HDD Hitachi Deskstar 7K3000 2TB, 7200rpm, 64MB, SATA3 (160 MBps viteza de transfer)

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (78)

  • Cristi, pai ce drive super rapid 4.3gb ai tu ? Cum ai facut ? Da vad ca ti-ai luat Hitachi de 2TB si eu am Hitachi dar de 1TB si tot asa e silentios cum zici tu si are decat 1 singur disk pe care scrie de 1TB, al tau tot unul are de 2TB ? Al meu are 18ms timp de access si nici nu rontaie ca WD caviar black de 640GB foarte bune si acuma e o gama foarte buna si rapida 11ms, dar la temp. sta 40-45 de grade in standby desi are coooler de 12 tot se incalzeste, iar Hitachi sta la 35 de grade in full load. Dar cand am copiat niste jocuri de pe WD pe Hitachi a avut viteza 116MB/s si dupaia a scazut la 22MB/s de ce asa? Eu am 2x640gb WD si intre ele zboara ca sunt identice 130MB/s copy. Si eu pe Hitachi am dat 380 RON nu 500Ron cat ai dat tu. Dar e OK imi place Hitachi pacat ca a renuntat la tabla aia de aluminiu de la motor :(. Stiu ai zis ca face nu stiu ce zgomote Seagate al tau pai si eu iam dat la cineva un sistem bun cu un hdd de 320gb si in Quick test la hd tune pe la 270gb asa incepe si face pic pic picc ca si cum ar fi gripat acul ala de citeste diskul la SMART arata cai OK totul.

    • cred ca din memoria ram ( poate ai 6 sau 8 g) ai alocat 4 g pentru un ram drive, cum era ramdirvele de pe floapele ce rulau dos-ul la buarem ca apoi sa poata formata si instala pe c sistemul.
      cred ca e kingston si costul undeva la 120 ron.

  • Buna ziua eu cred ca ati folosit ceva de la Corsair sau Kingston pe USB 3 sau poate o partitie facuta din memoria ram

    • Nici cel mai tare USB 3 din lume nu poate atinge vitezele alea.
      USB 3.0 poate atinge 400 MB/s, eu aveam in jur de 5000 MB/s
      Mai ganditi-va...

  • Raspunsurile corecte le pastrez deocamdata si le postez mai tarziu sa vedeti ca sunt vizitatori care au stiut din prima despre ce drive este vorba.

  • Pacat ca memoria e volatila, altmiteri mi-as pune 32GB ram dintre care 28GB pentru Ram Drive!

    • Din pacate acest soft nu-ti permite sa folosesti mai mult de 4 GB, indiferent cata memorie ai. Mai sunt si alte softuri pe piata care-ti permit sa folosesti mai mult ram, din pacate costa o caruţa de bani.

  • Tinand cont ca are doar 4 GB si stick usb nu are cum sa fie, cred ca este o partitie in memoria ram .

  • Astept tutorialul in care sa imi aratati cum sa pun memoriile sa lucreze la 1600 mhz,chiar daca procesorul suporta maxim 1333

Related Post

This website uses cookies.