Ce sau cine ne ocupa spatiul din partitia C si cum il recuperam – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem in detaliu ce ne ocupa spatiul de pe partitia C a sistemului de operare Windows 7, Vista sau XP si cum il recuperam. Orice sistem de operare foloseste si rezerva o parte din spatiul liber a partitiei pe care a fost instalat, pentru a fi folosit la diferite sarcini cum ar fi:
– o cantitate egala (sau mai mult) cu memoria RAM este rezervata pe hard disk de sistemul de operare pentru a fi folosita ca “memorie virtuala” pagefile sau swap cum mai este denumit in Linux.
– o cantitate de 70-80% din memoria RAM este rezervata pe hard disk si folosita pentru hibernare (daca se activeaza hibernarea)
– o cantitate din capacitatea hard disk-ului (care poate varia in functie de capacitatea acestuia) este rezervata pentru cosul de gunoi (Recycle Bin)
– 3% din spatiul partitiei C este rezervat pentru a fi stocate punctele de restaurare facute de System Restore
– 50 MB din partitia C sunt rezervati pentru internet explorer in care acesta va stoca istoricul navigarii, coockie-urile
– folderul Temp care in timp creste in dimensiune datorita acumularii de fisiere temporare de care sistemul de operare sau aplicatiile au avut nevoie la un moment dat.
Toate aceste “rezervari” asupra spatiului liber de pe partitia C si a hard disk-ului nostru pe care sistemul de operare Windows le face, pot fi ajustate, limitate sau chiar dezactivate. Recurgand la dezactivarea sau limitarea lor, putem castiga mult spatiu liber pretios, extrem de util pentru cei cu un pc mai vechi ce au un hard disk de o capacitate mai mica.
Acestea fiind spuse, va invit sa urmariti tutorialul video pentru a vedea exact cum limitam spatiul liber al partitiei C pe care sistemul de operare Windows il rezerva pentru diferite sarcini si functii.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (66)

  • Foarte bun si interesant si acest tutorial.
    Adrian as avea si eu o rugaminte puteti face un tutorial despre ce tip sau mai bine spus pe ce tip de Socket pentru placa de baza sa ma indrept cu un nou sistem? Si aici ma refer intre Sandy Bridge sau AM3+ deoarece unii spun ca procesoarele de la AMD Bulldozer va bate Sandy Bridge-ul si as vrea sa stiu care dintre ele si cam cum va fi lupta intre aceste procesoare.

    As vrea sa cumpar un sistem nou si nu stiu spre ce platforma sa ma indrept Sandy sau AM3+ te rog un sfat sau un tutorial cu avanteajele si dezavantajele acesto 2 procesoare.

    Ms mult si bafta multa la tutoriale

  • Foarte util acest tutorial, ar mai fi de sters cate ceva din "SoftwareDistribution" daca se face update.

    Ar fi extrem de interesant un tutorial despre ce servicii din W7 ar putea fi trecute IN SIGURANTA pe "manuual" sau "disable", deoarece de cele mai multe ori sunt active servicii care nu ne sunt de nici un folos ci doar ruleaza ingreunand sistemul.

  • Foarte bun acest tutorialal.
    Am o rugaminte,cum sa fac sa imi ia dvd-urile video,ca daca le bag dvd-urile in dvd player merg,si la pc nu le vede.Ms mult

  • Salut, cum sterg Compress Old Files in windows 7 ca in XP gasesc o groaza de GB de spatiu aiurea mancat vreo 56gb imi mananca cum sterg in windows 7 ?

  • E ok tutorialul. Am gasit un sistem in XP care mai avea vreo 250 MB liber. Dupa curatire cu Ccleaner avea 11,95 GB. Asta a fost recordul absolut in cazurile intalnite de mine. Pana la acest caz recordul era de vreo 3 GB.

  • Bun tutorialul!Am si eu o intrebare.Cu ce combinatie de taste se poate da shut down la pc in caz ca mouse-ul nu mai merge excluzand varianta scoaterii acestuia din priza?

  • Apesi Alt+F4 si o sa iti apara un wizard si selectezi shut down si enter si pc-ul se va inchide.

  • Foarte bun tutorialul ! Multumesc !
    Propunere tutorial Office 2010 - Outlook

    o zi buna in continuare !

Related Post

This website uses cookies.