Ce este si cum folosim servicul de microblogging Twitter – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre ce este si cum putem folosi platforma de microblogging numita Twitter. Cum am spus si mai sus, Twitter este o platforma de microblogging ce ne permite sa ne tinem la curent toti prietenii, rudele si colegii ce ne urmaresc pe Twitter. Totul este foarte simplu, nu ai nevoie decat de un cont pe care il poti crea in 1 minut. Odata creat contul puteti deja trece la treaba! Puteti da mesaje scurte avand la dispozitie 140 de caractere, puteti urmari persoanele sau subiectele cele mai interesante pentru voi, puteti urmari site-uri sau companii.
Ca un fel de SMS pe care-l trimiteti si in loc sa-l vada o persoana, il vede toata lista de followers (cei care te urmaresc) sau (audienta ta). In ziua de astazi nu cred ca mai exista un site care sa nu aiba buton de “follow me on twitter”. Urmarind persoanele respective veti fi la curent cu tot ce fac acestia, cu tot ce vor face sau cu toate noutatile pe care acestia le aduc pe siteurile lor sau in companiile lor.
Cui ii este util si cui se adreseaza Twitter???
Oricui, oricarei persoane putin inventive, nebunatice care doreste sa impartaseasca ce face sau ce vede interesant, cu prietenii lui. Spre exemplu, aveti foarte mult prieteni si plecati intr-o vacanta dar nu stiti cand o sa va intoarceti, e destul de greu si pierdere de timp sa stai cu fiecare prieten in parte de vorba si sa-l lamuresti! Asa ca, iti faci un cont de Twitter repede, le comunici prietenilor numele tau de Twitter si ii rogi sa-ti dea follow ca ei sa poata fi la curent cu tot ceea ce faceti voi. Astfel dand un singur Twitt ati rezolvat problema, nu veti mai cheltui creditul de pe telefon dand mesaje tuturor prietenilor, toti prietenii vostri ce va vor urmari, vor sti unde sunteti ce locuri ati vizitat in mini vacanta voastra, ce mai faceti, daca va simtiti bine, daca totul e ok, puteti chiar sa va folositi de servicii ce lucreaza cu Twitter si puteti incarca pozele sau clipurile facute in vacanta voastra, asta daca prietenii sunt nerabdatori si vor sa vada mai repede locurile frumoase vizitate de voi.
Daca sunteti o firma sau aveti un magazin online iarasi aveti un mare avantaj, va faceti buton de “follow me on twitter” (urmareste-ma pe twitter) pe site si astfel clientii vostri fideli va vor da follow. In acest mod ii puteti informa pe toti deodata despre noile produse aduse pe stoc, despre noile imbunatatiri care le veti face asupra site-ului, ii puteti anunta de diferite promotii sau discount-uri, le puteti cere feedback-ul pentru a sti cu ce sa le faceti pe plac si pentru a le cunoaste nevoile astfel sa-i puteti multumi. Totul este limitat doar de imaginatia voastra !!!
Aveti posibilitatea sa urmariti persoane, sa dati mesaje directe (mesaje private care vor fi vazute doar de tine si de cel caruia i te adresezi prin Direct messages) sa va creati liste sau canale de interese. Twitter poate fi oricand un mod de a te inspira pentru subiectele ce le vei aborda pe site in caz ca detii unul. Ai Twitter, esti in trend cu moda, vezi ce se discuta, ce discuta prietenii tai, de ce sunt interesati si astfel poti realiza articole pe cele mai discutate teme ale momentului, odata articolul creat iti poti informa printr-un singur Twitt, toti prietenii tai despre noul tau articol. Poate fi folosit pentru a comunica si a tine la curent pe toti cei dragi tie de la frate pana la sora, verisor, si asa mai departe.
O alta optiune interesanta este cea de localizare cu ajutorul Twitter, aceasta functie poate aduce aproape persoane care pana nu demult discutau doar pe web, servicii noi apar in fiecare zi, multe aplicatii pot fi atasate contului de Twitter, exact ca niste pluginuri.
Twitter poate fi folosit de e orice platforma sau sistem de operare atat de pe un smartphone ce ruleaza symbian, android sau windows mobile cat si de pe un PC Desktop ce ruleaza Windows, Linux sau Mac OS X, se pot folosi chiar clienti de twitter care la fel acestia sunt disponibili pentru orice platforma de telefonie mobila, char si pe platforme cu sisteme de operare proprietare. Daca doriti mai multe detalii despre acest serviciu si cum poate fi folosit, eu va invit sa urmarim impreuna acest tutorial video.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (50)

  • Nu e prea util pentru uni, as vrea si eu sa imi dai linkul cu o imagini de pe desktopul tau.... Si mai aveai una odata cu MAC, as vrea si pe ea te rog!

  • Personal, gasesc o mare inutilitate acest site ca si cele de asa zis "socializare". Totusi ar fi bun un tutorial despre TweetMyPC si cum putem opri calculatorul de pe un telefon mobil, si bineinteles alte functii.
    Oricum faceti o super treaba. Felicitari si cat mai multe tutoriale.

    • cum se face un hi5 ?  

      Scrie in marginea neagra de sus HI5 si vei gasi un tutoriale care cred ca te va ajuta

  • ...se cheama ca a murit arta conversatiei si de fapt lipsa de comunicare la nivel global este reala...asta e

  • In timp ce toti se dau de ceasul morti cu tot felul de soluti anti-virus si anti-spyware, ca sa nu fie vezi doamne "spionati", dar cand vine vorba despre twitter ori facebook, spun unei planete intregi si ce au mancat la masa.
    Ciudat mai functioneaza mentalul colectiv.

  • Va rog frumos daca se poate sa faceti o serie de tutoriale despre fuctionare si folosire programului auto cad. Multumesc

  • Tutorialul este foarte bine facut, in sfarsit am inteles si eu ce inseamna Twitter asta. Bafta in continuare.

  • Pentru pepene, sus in dreapta pe marginea neagra este o casuta de cautare, scrii acolo: cum se face un cont de hi5, dai enter si vei gasi tutorialul

  • Este un serviciu foarte bun si tot odata gratuit pacat ca nu aveti imaginatie si nu stiti cand sau unde sa folositi acest serviciu. O sa-l cautati voi mai tarziu caci asa ziceam si eu la inceput..."ce-mi trebuie mie domle twitter?" si uite ca acum mi-e foarte util, nu mai stau cu grija de a anunta pe fiecare din prietenii mei in parte de ceva anume. Am dat un Twitt si il vede toata lumea. Am spus si in textuul de dinaintea tutorialului daca la citit cineva. totul este limitat doar de imaginatia voastra in a folosi twitter.

    Romanii ca in tot deauna...mai innapoiati...altii folosesc twitter si noi inca mai lingem timbre ca mai apoi sa le lipim pe ravase purtate de mana postasului, trenului si in final sa ajunga (daca ajunge) in mana celui caruia doream, De asta nu evoluam nicaieri, in nici un domeniu, suntem prea rezervati prea inchisi la minte si prea incordati. De parca tot ce exista pe terra e ca sa ne distruga pe noi, de parca tot ce se intampla e defapt un complot impotriva omenirii, toata lumea vrea sa ne faca rau, totul e o conspiratie impotriva noastra. TRIST, TTREZIREAA !!!

    • Romanii ca in tot deauna…mai innapoiati…altii folosesc twitter si noi inca mai lingem timbre ca mai apoi sa le lipim pe ravase purtate de mana postasului, trenului si in final sa ajunga (daca ajunge) in mana celui caruia doream, De asta nu evoluam nicaieri, in nici un domeniu, suntem prea rezervati prea inchisi la minte si prea incordati. De parca tot ce exista pe terra e ca sa ne distruga pe noi, de parca tot ce se intampla e defapt un complot impotriva omenirii, toata lumea vrea sa ne faca rau, totul e o conspiratie impotriva noastra. TRIST, TTREZIREAA !!!  

      ma rog, pentru cine are o viata reala acest serviciu este total inutil, pentru cine are o viata in fata monitorului este un serviciu urias, eu sicer, prefer prima varianta chiar daca par innapoiat, incordat sau mai stiu eu cum. Prietenii virtuali, ati ghicit, sunt virtuali, pentru cei adevrarat exista telefon mobil, si pentru cei frustati de vedetism exita twitter si alte tampenii de gen.

      • Romanii ca in tot deauna…mai innapoiati…altii folosesc twitter si noi inca mai lingem timbre ca mai apoi sa le lipim pe ravase purtate de mana postasului, trenului si in final sa ajunga (daca ajunge) in mana celui caruia doream, De asta nu evoluam nicaieri, in nici un domeniu, suntem prea rezervati prea inchisi la minte si prea incordati. De parca tot ce exista pe terra e ca sa ne distruga pe noi, de parca tot ce se intampla e defapt un complot impotriva omenirii, toata lumea vrea sa ne faca rau, totul e o conspiratie impotriva noastra. TRIST, TTREZIREAA !!!  ma rog, pentru cine are o viata reala acest serviciu este total inutil, pentru cine are o viata in fata monitorului este un serviciu urias, eu sicer, prefer prima varianta chiar daca par innapoiat, incordat sau mai stiu eu cum. Prietenii virtuali, ati ghicit, sunt virtuali, pentru cei adevrarat exista telefon mobil, si pentru cei frustati de vedetism exita twitter si alte tampenii de gen.  

        Ooo da...e foarte interesant sa stai la cozi interminabile ca sa scoti un 20 de euro de la un western union...ooo daaa e foarte misto sa stai la ditamai coada sa platesti factura la telefon, cablu etc. Cand altii stau lejer acasa pe scaun si din 2 taste si 3 click-uri si-au platit toate facturile si au castigat astfel timp pretios, daca tu te multumesti cu putin si iti place clasicul monoton de tip sclavagist unde toata lumea face la fel e problema ta, Mentalitate de roman...de ce sa tindem noi la mai mult?? doamne fereste...sa nu cumva sa ne spetim prea mult...SA FACA STATUL DOMLE CA DE AIA DAM IMPOZITE (ar zice foarte multi dintre voi) Ok sa faca statu si tu ce faci? CERI? INTINZI MANA SA-TI DEA STATUL? Te multumesti cu atat? Te multumesti cu o viata monotona in care zi de zi faci doar acelasi lucru? ai auzit de distractie, divertisment? de ce sa dam cu piciorul la ceva de viitor? la ceva care pana la urma sa facut tot in folosul nostru numa ca unii "e prea orbi" sa vada utilitatea orbiti de o rutina sclavagista (cum ca a da limbi la un timbru e foarte cool si ca e foarte tare...si ca pc-ul e virtual...e bau bau) Oare in spatele pc-ului cine o sta? roboti cumva? NU, stau tot oameni!! De cine sunt facute site-urile? nu de oameni? cine administreaza servere, sau servicii, nu oamenii? crezi ca in viata reala nu pot fi la fel de "virtual"nu pot imprumuta niste haine armani sa ma gasesc cu tine sa par james bond? Nu pot purta un lant de aur care nu e al meu sau nu pot inchiria o masina ori un apartament? De ce ne amagim? Crezi ca tot ce e palpabil e adevarat? iti pot demonsta oricand ca nu!!

        • si in plus folosirea twitter sau facebook nu presupune automat ca nu te mai intalnestii cu prietenii la o bere,film sau fotbal

    • corect ai zis ... acum depinde de fiecare daca are neoie de el sau nu dar sunt destule situatii unde este folositor

Related Post

This website uses cookies.