Ce este ATACUL DDoS și la ce folosește – atacuri LIVE

Ce este ATACUL DDoS și la ce folosește

Ce înseamna DDoS ?

DDoS înseamnă Distributed Denial of Service. Atac concertat pentru blocarea accesului la servicii.
Atacul DDoS este o acțiune întreprinsa de unul sau mai multi atacatori împotriva unul site, server, serviciu online, etc. Atacul este menit sa provoace cat mai multe distrugeri. Atacul DDoS este o acțiune distructiva, cu care se vrea cu orice preț paralizarea unui server prin orice metoda. Dacă nu merge cu serverul web, ataca serverul de email, dacă nu ataca rețeaua în sine, routerul, nu contează; Atîta timp cat serverul/rețeaua/serviciul este pus la pămînt, nicio metoda nu-i de ocolit.

Cu ce seamănă DDoS-ul ?

Sa zicem sa ești cu un grup de prieteni, iar un individ de lângă voi face gălăgie; Asta este un fel de DDoS, pentru că nici tu și nici prietenii tai nu va puteți înțelege în vorbă din cauza galagiei. Cam asta este cu DDoS-ul.

La ce folosesc atacurile DDoS ?

Hackerii folosesc atacurile DDoS să facă bani, să regleze conturile cu alți hackeri sau sa pună la pământ site-uri și servicii care-i deranjează.

Cum fac hackerii bani cu atacurile DDoS

Sunt mai multe metode:
1. Șantaj – nu opresc DDoS-ul de pe ser4verul tău pana nu-mi plătești
2. Freelancer – ataca orice server, contra cost, cu armata lui de calculatoare zombi
3. Taxa de protecție – ataca anumite servere / site-uri / servicii, după care se oferă sa le apere

Cat de mult rau pot dace atacurile DDoS?

Uneori atacurile DDoS pot distruge chiar hardware (componente), cum a fost cazul unui atac DDoS din SUA, unde atacatorii au pornit și au oprit anumite componente din rețeaua de alimentare cu apa, pana ce stația de alimentare cu apa a zonei a cedat iar locuitorii au rămas fără apa.

Hackerii sunt destepti!

Acum vreo 6 luni 145.000 de camere de supraveghere au fost transformate în mini pc-uri zombi, de pe care s-a lansat cel mai mare atac DDoS din ultima vreme. Atacul a început pe 19 septembrie 2016 cu o lățime de banda de 1.1 Tbps (1100 Gbps) și a ajuns pe la 1.5 Tbps. In cursul acestui atac au fost atacate mai multe servere, care probabil erau pe lista neagra a hackerilor.

Cum a fost posibila deturnarea a 145.000 de camere IP ?

Un bug din chipul unor camere de supraveghere IP a făcut posibila deturnarea camerelor. Data fiind natura camerelor de supraveghere, clientul nu-și putea da seama ca se întîmpla ceva cu camera lui, decît dacă făcea niște setări specifice, care raportau loginul de pe alte IP-uri.

Nici videotutorial.ro nu a scapăt de DDoS!

Am trecut prin 4 atacuri mari și mai multe micuțe, care au trecut neobservate. Ultimul atac mi-a scos peri albi si mie dar și celor de la data center. Au fost cîteva nopți în care nu puteam sa dorm. Atunci m-a costat mitigarea 50 de euro pe zi, timp de mai multe zile; cu toate ca aveam un abonament anti DDoS. Pana la urma m-am cuplat cu CloudFlare (tot cu bani) și am scapăt mai puțin sifonat. Acum sa vedem ce-o fi pe viitor…

Site-urile cu harti DDoS

1. digitalattackmap.com
2. map.norsecorp.com
3. cybermap.kaspersky.com

Aseara ce-a avut videotutorial.ro, a fost DDoS?

….Nu, aseara 07.04.2017 intre ora 3 si 5 s-au schimbat SSD-urile la serverul web.

Wallpaperul din tutorial cu simbolul anonymous

Wallpaper-ul anonymous din tutorial

wallpaper anonymous

Ce este ATACUL DDoS și la ce folosește – tutorial video





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. captivant tutorialul felicitari………..

  2. Foarte bun tutorial , interesant. Dar cu putem sti daca calculatorul nostru este un zombi ? Sau cum ne putem feri sa nu devina zombi ?

  3. buna
    dar din ce regiune a globului sau tara vin cele mai multe atacuri?

  4. Sebastian C a zis

    dar … ce mai mare comunitate de gaming nu are nici un ddos poate fii atacata de cel mai mare hacker? cu ddos

  5. Salut Cristi

    Am si eu o intrebare.
    Sunt foarte interesat sa cumpar un telefon de pe Amazon( Sony Xperia Xa Ultra). Pretul la noi in tara este de 15-16 milioane, iar pe amazon.co.uk, momentan este 270 dolari. Ceea ce vreau sa stiu, daca il cumpar, va functiona pe retelele de la noi din tara? Nu am stat foarte mult sa ma informez in aceasta privinta, sper sa primesc un raspuns de la tine. Pe site scrie ca telefonul este unlocked, dar nu stiu daca recunoaste si retelele de la noi. Cu taxele de livrare mai ramane sa ma informez, dar tocmai ce ti-am gasit tutorialul despre amazon, o sa ma uit la el imediat. Mersi, astept raspuns.

  6. In specificatiile de pe site de acolo trebuie sa specifice benzile pe care acest telefon lucreaza. Apoi cauti frecventele retelei/retelelor pe care lucreaza operatorii nostri de telefonie mobile. Eu am achizitionat cateva telefoane din China, si nu m-am lovit de aceasta problema, insa ar trebui sa verifici.Primul site de care dau cu frecventele de la noi , fara prea multa cautare:
    “https://www.frequencycheck.com/countries/romania”

Speak Your Mind

*