Cata energie electrica sau bani consuma calculatorul vostru lunar – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de azi va voi arata cum puteti determina consumul de energie electrica al calculatorului vostru si implicit suma de bani pe care sunteti nevoiti sa o platiti lunar pentru energia electrica consumata de computer, operatiunea este foarte simpla, avem nevoie doar de 3 lucruri.
1. Un soft gratuit care se numeste Joulemeter.
2. Un calculator de birou sau cel din windows (start/all programs/accessories/calculator), pentru calcularea consumului saptamanal, lunar sau anual.
3. Pretul mediu pentru 1 KWh (kilowatt ora).
O sa vedeti in tutorualul video ca nu este deloc greu sa aflam cat consuma computerul, trebuie sa facem doar cateva calcule simple pentru determinarea consumului pe zi, saptamana, luna sau chiar pe an.
Mai jos aveti instructiunile originale ale softului, Joulemeter este un soft in stadiu Alpha, adica este intr-o faza de dezvoltare, dupa cum stiti versiunile prin care trece un soft sant urmatoarele: Pre-Alpha, Alpha, Beta, RC (release candidate), RTM (release to marketing) si in final versiunea GA care este versiunea finala, stabila pentru lansarea oficiala pe piata, softul nostru ( Joulemeter ) este in faza Alpha, probabil ca in viitor va primi mai multe functionalitati si o interfata mai aratoasa.
Trebuie sa intelegem eventualele erori ce pot aparea in timpul folosiri acestuia, in orice caz softul merge destul de bine, avand in vedere ca este intr-o faza de dezvoltare.
Instructiunile oficiale ale softului Joulemeter:

Information on data displayed
Power Consumption:
BASE: The minimum power drawn by this computer when powered on.
CPU: Additional power drawn depending on CPU utilization (changes with processor workload and frequency).
Disk: Additional power drawn due to disk activity (changes with IO workload)
Monitor: Additional power drawn by the monitor (changes when monitor turned on and on laptops with LCD brightness).
Total: Total current power drawn.
Average: Average of the total power drawn over time, since installation of Joulemeter.
Power Consumption (from default model) implies that power data is estimated using generic power usage assumptions, based on typical usage for type of machine (laptop, desktop).
Power Consumption (from learned model) implies that power data is estimated using a model specific to your machine and is more accurate. See “Calibration” instructions.
Statistics (since …) measures accumulated usage since the specified time.
Time Slept includes time when the machine was in Sleep, Hibernate, or Shutdown modes. Power usage in these modes is negligible for most machines.
Time Awake indicates the total duration for which the machine was on.
Estimated Consumption indicates the total energy used by the machine. The error in the estimate depends on the power model used. The error is low when the Power Consumption section shows “from learned model.”
Calibration
Learn a power model for your machine to get more accurate power data. For laptops, when the battery is at least 75% charged, disconnect the power cord. For desktops, connect a WattsUp meter (see instructions at the project webpage). Then, go to the Windows Start button, find the Joulemeter folder in your programs, expand it, and start Joulemeter Calibration.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (115)

  • MA PUTETI AJUTA CU CEVA PLS NU STIU SA PUN FIRELE LA PLACA ASTA DE BAZA fujitsu siemens D2151-AI IMI PUTETI DA UN LINC CU MANUALU PLS PLS PLS VA ROG FRUMOS

  • Buna ziua. Nu putem sa precizam cam cat consuma un laptop, desktop pe luna deoarece nu stim cat consuma display-ul sau monitorul. Am instalat si eu programelul. Este destul de interesant. Multumesc pentru tutorial.

    • Nu am vazut ca da si consumul lor, scuze. Ramane sa vedem cat de precis este programul.

  • La mine amers instalarea foasrte bine, dar cind dau sal deschid se deshide si momentan se inchide. ce ar putea fi?

  • foarte bun tutorialul,nota 10+.Dar nu pot instala programelul asta,imi da eroare.error 1001 the specified service already exist.

    • miranda: foarte bun tutorialul,nota 10+.Dar nu pot instala programelul asta,imi da eroare.error 1001 the specified service already exist.  

      Din pacate nici la mine nu se instaleaza:(

    • miranda: foarte bun tutorialul,nota 10+.Dar nu pot instala programelul asta,imi da eroare.error 1001 the specified service already exist.  

      La fel imi da si mie la instalare?

  • VA SALUT EU PLATESC CURENTU PE LUNA SI CATE 120 RON OARE DC?. NU MIATI PUTEA SPUNE ?????? DE CE PLATESC ASA DE MULT

  • Foarte bun acest tutorial chiar cautam demult ceva cu,care sa masor consumul sau macar sa aflu cat consuma un desktop caci as avea de gand sa ami cumpar unu sper ca an viitorul apropiat si ma speriau fel de fel de persoane cum ca,consuma mult si nu se merita.Eu am acum un laptop dar as vrea sa ami achizitionez si un desktop acum ca am vazut cat va consuma la d-voastra.Chiar nu mi se pare mult deloc.Si asa cum ati spus nici eu nu as avea de gand sa al tin 24/24.Poate 4-8 ore pe zi ceea ce ar ansemna ca si consum destul de acceptabil.
    Am totusi o problema am instalat acest soft dar ami da urmatoarea eroare:unable to find an entry point named 'RegisterPowerSetingNotification'in DLL'user32'.Eu folosesc windows xp.Multumesc

  • La mine spune asa: No battery or meter found. Calibration cannot proceed.Nu merge.

  • Foarte instructiv tutorialul. Programul functioneaza foarte bine.
    Ramane de vazut cat de exact calculeaza consumul.

Related Post

This website uses cookies.