Cat de bun este Webnwalk, cel mai ieftin net mobil din Romania – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre internetul mobil oferit de providerii de telefonie mobila. Spre final o sa vedeti si recomandarea mea cu privire la alegerea pachetului optim pentru internetul mobil fie el abonament sau cartela prepay, in alegerea noastra vom tine cont mai ales de buget.
Trebuie sa incep prin a spune ca, internetul mobil in Romania lasa de dorit cand vine vorba de pret. Mai toti providerii au in oferta optiuni care mai de care mai tentante.
Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este: isi merita banii pachetele de date?
Asta depinde doar de nevoile fiecaruia insa cu totii am dori sa platim un pret corect pentru aceste pachete de date si sa avem internet oricand dorim.
Am testat mai toate ofertele de pe piata cu privire la internetul mobil si pot sa spun ca nici una nu s-a potrivit nevoilor mele. Eu personal folosesc internetul mobil doar pentru a verifica contul de mail, pentru a trimite un emai si eventual un atasament (fotografie sau melodie ori un document), pentru a posta ceva pe Facebook, Twitter sau Google Plus si desigur pentru a vedea ce mai fac prietenii, colegii si persoanele dragi pe retelele de socializare.
Ca sa evitati consumul rapid al pachetului de date pentru care ati optat, va recomand sa nu faceti download de torrente sau vizionare de clipuri video. Orice consum in plus peste traficul alocat de providerul telefoniei mobile se plateste.
Cea mai convenabila oferta de date din punctul meu de vedere este extraoptiunea Webnwalk de la Cosmote. Aceasta poate fi activata cu doar 3,71 euro pe luna si vom avea acces nelimitat la internet.
Singurul dezavantaj al acestui pachet de date este ca nu vor functiona notificarile push. Asta inseamna ca atunci cand vom primi un mail, nu vom fi notificati, deasemenea aplicatia Talk nu functioneaza si nici alte aplicatii sociale cu notificari push.
Cu toate acestea net-ul va functiona oricand vom avea nevoie sa conversam pe Yahoo Messenger, sa vizionam clipuri pe YouTube, sa trimitem mail-uri, sa descarcam fisiere, sa ne citim mail-urile sa verificam daca avem mail-uri noi. Foarte important de mentionat este si faptul ca, cu extraoptiunea Webnwalk nu puteti face tethering (nu puteti da internet de la smartphone sau tableta catre alte dispozitive prin USB sau WiFi)
Deasemenea viteza internetului pentru aceasta extraoptiune Webnwalk de la Cosmote este foarte buna dupa parerea mea. Iata mai jos si vitezele.
GPRS/EDGE:
Download – 41-50 kbps
Upload – 93-97 kbps
3G/HSDPA:
Download – 357-423 kbps
Upload – 93 -97 kbps
Pentru informatii suplimentare puteti vizita pagina oficiala a extraoptiunii: http://wnw.ro
Asadar, daca doriti sa va activati o extraoptiune de date pentru netul mobil, cea mai buna alegere din punctul meu de vedere este extraoptiunea Webnwalk de la Cosmote. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul pentru a vedea exact cum activam extraoptiunea Webnwalk, care sunt limitarile acestei extraoptiuni, ce setari trebuie sa facem in smartphone pentru extraoptiunea webnwalk si care este viteza pentru acesta extraoptiune.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (73)

  • Cel mai ieftin e la DigiMobil. Gratuit daca ai internet fix de la ei sau 10 lei la abonamentul de 2 euro. trafic 5 gb

  • Eu am net gratuit de la rds in limita a 5 Giga si am facut un test de viteza .. download 1872kbps si upload 225kbps

  • Folosesc si eu Digi Mobil pe samsung s2 si merge destul de rapid, in unele locuri nu prea are semnal si nu imi functiona si nu stiam de ce, credeam ca tel. are ceva, ca si astia de la samsung nu putea sa puna antena GSM sus la ureche a puso jos unde ti mana la tel. si ii ei tot semnalul, proasta idee. La munte trebuia sa stau cu tel. in modul landscape daca am zis corect si dabia atunci avea si el semnal 2-3 linii. Slab si Wireless-ul la fel 1-3 si nu ca la HTC 4-5 linii si eram cu el intr-o incapere inchisa si avea semnal 4-5 linii si samsungul deloc nu avea max. 1 daca avea. Nu stiu de ce. (Cristi tie ti-sa blocat vreodata SGS-Note ca mie SGS2 a ramas intepenit odata si am fost nevoit sa ii scot bateria numai facea nimic aparea numai error reported si force close la toate apps, nici sa sterg nu puteam, totul era mort, si iam dat un reset factory si vad ca acuma merge, sa ma duc cu el ce zici ? )

  • La ce cartela va referiti mai exact, la cea din stick-ul Digi Net Mobil, sau la cea din telefonul Digi Mobil ? Va intreb pentru ca as vrea sa folosesc si eu cartela din stick-ul Digi Net Mobil in telefon si nu stiu daca merge. Voi ce cartela folositi in telefon ?

    • eu am folosit cartela din stick pe un tel SE C905 şi a functionat perfect, cu conditia ca data sa fie la zi. Nu functioneaza sms si apelurile, internetul in schimb a functionat perfect.

  • foarte util tutorialul, recent mi-am luat si eu o cartela frog up in special pt aceasta extraoptiune si momentan sunt f multumit de ea.

  • Merge push-mail pe Web'n'Walk, merg si anumite radiouri, majorotatea din strainatate si foarte putine de la noi.

  • ion:
    Merge push-mail pe Web’n'Walk, merg si anumite radiouri, majorotatea din strainatate si foarte putine de la noi.

    Tin sa te contrazic, push mail nu functioneaza! Am facut zeci de teste! In speranta ca n-ai derulat tutorialul, sper ca te-ai uitat cap-coada si ai dat restart la smartphone dupa ce ai crezt APN-ul. Verifica setarile smarthone-ului sa nu care cumva sa-ti fi sarit setarea singura la Internet sau Broadband (asa cum am mentionat in tutorial si v-am avertizat sa aveti mare grija, o sa faceti mult cost suplimentar)

    • Daca vrei sa te convingi iti arat ca pe web'n'walk poti sa faci thering prin usb si wifi.Am un asus fonepad 7 si testul de download a reiesit la 120 kb ps upload 80 kb ps.

  • Nu trebuie setate si astea?! Proxy:10.252.1.62. Port Proxy:8080
    Merge Hotspot WiFi! M-am conectat cu laptopul dupa ce am setat parca "user agentul" ca fiind android al browserului de pe windows.

    • Salut.Am si eu o nelamurire:ce setari ai facut la browser pe laptop ca sa-ti mearga prin hotspot ca la mine nu merge numai yahoo messenger.Am incercat pe Mozilla,Chrome si Explorer.

  • Foarte bun tutorialul,tineti-o tot asa!
    Si eu mi-am activat mai demult pe o cartela Cosmote optiunea web'n'walk si m-a costat doar 3 euro.
    Am si eu o intrebare:
    Adrian,nu te supara ca intrebarea mea nu este in tema cu tutoorialul dar ce versune de android ai pe telefon?
    Mult succes in continuare!

Related Post

This website uses cookies.