Care sunt cele mai bune carduri de memorie SD si cum le recunoastem – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video voi explica cum stau lucrurile in lumea cardurilor de memorie, mai exact vom discuta despre cardurile flash SD sau Secure Digital, acestea sunt clasificate intr-un anumit fel, importanta nu este doar alegerea cardului ci si alegerea dispozitivului care va folosi acest card de memorie.

Un om cu capul pe umeri trebuie sa se gandeasca la toate inainte ca sa nu “planga” dupa aceea, ma refer in primul rand la achizitionarea dispozitivului care va purta cardul de memorie, acesta trebuie sa fie “future proof” adica sa aiba suport pentru cat mai multe tehnologii ce vor aparea in perioada urmatoare, pe noi in acest tutorial ne intereseaza tot ce tine de cardul de memorie, tipurile de carduri mai exact.

In momentul achizitionarii gadget-ului trebuie sa fim atenti la formatele de carduri de memorie suportate, cel mai raspandit in zilele noastre este cardul SD sau Secure Digital si “urmasii” acestuia, este vorba de Mini SD si de Micro SD sau Micro SD HC, acesta din urma a devenit peste noapte cel mai popular card de memorie folosit pentru stocarea datelor pe dispozitivele portabile de buzunar si nu numai. Va spuneam ca trebuie sa fim atenti la formatele suportate de viitorul gadget, cea mai importanta chestie pe care trebuie s-o aiba un device portabil vis a vis de stacare, este suportul pentru SD 2.0 sau SD HC, asta inseamna ca dispozitivul este pregatit pentru viitor cand vine vorba de stocare si vom putea face un upgrade de spatiu de stocare in viitor, folosind carduri SD HC cu capacitati greu de imaginat astazi.

Un alt lucru la care trebuie sa fim foarte atenti este clasa de viteza a cardului sau CLASS, asta ne arata cat de rapid este cardul pe care urmeaza sa-l cumparam, clasele de viteza la cardurile SD incep de la cifra 2 si pana acum s-a ajuns pe la 12, in laboratoare poate exista si carduri mai peformante insa pe piata sunt disponibile pana la 10 sau 12.

La noi pe piata veti intalni foarte des carduri din clasa 2 si 4, mai rar veti gasi carduri din clasa 6 si cel mai rar veti gasi clasa 10 insa acestea sunt extrem de scumpe, fiind folosite in medii profesionale, cardurile SD HC CLASS 10 sunt folosite in aparatele DSLR si in camerele video HD, unde este nevoie de o solutie de stocare mica si rapida.

Diferenta de pret intre un card CLASS 2 si unul CLASS 6 nu este foarte mare, nu cred ca merita, pentru o suma destul de mica sa faceti compromisuri, la cardul CLASS 2 avem o viteza de scriere de 16Mbits sau mai pe intelesul tuturor 2 MBytes, cardul de CLASS 6 are o viteza de scriere minim garantata de 48 Mbits pe secunda sau pe intelesul tuturor 6 MBytes , in principiu este simplu, CLASS este egal cu viteza de scriere minim garantata in MBytes, un fisier de 6 Mega va fi scris pe un card CLASS 6 intr-o secunda iar pe unul CLASS 2 in 3 secunde, este mare difertenta, nu ?

Indiferent care este alegerea voastra, alegeti cu atentie si studiati inainte ofertele mai multor magazine, nu uitati, si dispozitivul care va gazduii cardul trebuie sa suporte SD HC sau SD 2.0.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Cismaru Cristian

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (68)

  • foarte util acest tutoria
    chiar mi-am cumparat de curand unaparat foto si eram in dubii ce card de memorie este mai bun

  • cristi, salut ai putea sa-mi spui si mie cum sa fac sa imi reinstalez windowsul si sa imi ramana ip de la hamaci tot acelasi,. thx

  • Interesant tutorial, numai ca eu am un card sd pe care nu scrie clasa, ci viteza in mod asemanator cu cd-urile , adica pe el e trecuta valoarea 60 X.

  • Multumim pentru acest interesant si instructiv tutorial.
    Multumim totodata si pentru interesul si respectul fata de
    vizitatorii fideli acestui site.
    Un singur lucru cred ca ar mai fi fost de adaugat , si
    anume ce fel de cititor de carduri ar fi bine sa
    achizitionam deoarece cred ca este foarte important din
    punct de vedere al vitezei de transfer ,
    precum si din puct de vedere al compatibilitatii.
    Va multumim anticipat pentru aceste precizari si va
    doresc sa aveti un PASTE FERICIT.

  • Felicitari pentru toate tutorialele! De fiecare data ma uit cu interes la fiecare videotutorial nou pe care il postati.
    As dori daca puteti sa spuneti daca pt stickuri usb exista aceste clase? Sau care ar fi un criteriu pt a cumpara un stick usb rapid.
    Multumesc.

  • am si eu o intrebare, am un card micro sd si nu scrie classa, cum pot afla ce classa are?

  • a aparut ieri kaspersky pure astept un tutorial pt ca stiu cat de mult va place celor care administrati acest site kas,desi a inceput sa piarda teren in fata competitorilor dar am auzit ca in acest nou produs au integrat si o tehnologie noua de detectie si protectie ar fi intresant un tutorial.

Related Post

This website uses cookies.