Care este starea componentelor din PC – log viewer

Care este starea componentelor din PC
Care este starea componentelor din PC
Cum putem vedea modul în care funcționează componentele din PC și dacă acestea fac fata în anumite situații.
Este foarte greu pentru om sa știe cum se simte PC-ul lui, pentru ca acesta nu ne anunța cînd “se simte rău”; Pur și simplu cedează și gata.
Dar putem preveni defectarea prematura a componentelor dacă din cînd în cînd ne mai aruncam un ochi la parametrii de funcționare ai hardware-ului.

Ce sunt log-urile ?

Logurile sunt rapoarte scrise într-un document, rapoarte care conțin parametrii de funcționare ai componentelor.

De unde luam log-urile ?

Pe piața sunt numeroase aplicații care pot genera log-uri, aplicații care pot face loguri pentru orice parametru hardware. De exemplu HWinfo este o aplicație care face cele mai în detaliu log-uri pentru procesor, memorie, grafica, chipset, voltaje, temperaturi, etc. GPUZ este o aplicație care generează loguri legate de placa video, cam tot ce-ți trebuie legat de placa video.

Linkuri de download:

GenericLogViewer
Aplicatia GPUZ
Aplicatia HWINFO

Pentru ce mi-a trebuit ?

Am avut o curiozitate legata de cele trei browsere principale pentru Windows. Am rulat Basemark in Microsoft Edge, Google Chrome și Mozilla Firefox.
Voiam sa vad care browser va consuma cel mai mult placa video si care va ieși primul la punctaj.
Dacă aveți și voi aceeași curiozitate:
Pe primul loc in Basemark – Google Chrome
Primul la consum minim de resurse Microsoft Edge
Numărul 1 la redare video pe Youtube (4K@60 si 8K fără drop frames) – Microsoft Edge
Cel mai mare consumator resurse grafice – Mozilla Firefox
Singurul browser care a pornit ventilatorul plăcii video – Mozilla Firefox
Chrome și Edge se simt la fel ca și viteza
Firefox este ezitant pe anumite site-uri
Dacă vreți mai multe teste, spuneți-mi pe comentarii și voi face o comparație completa intre browsere.

Tutorial video – Care este starea componentelor din PC





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. te rog sa faci o comparatie completa intre browsere. multumesc anticipat.

  2. Dragos Ionut a zis

    E o idee foarte buna sa faci o comparatie intre browsere , poti lua in considerare si Vivaldi sau Opera.

  3. interesant tutorialul. si eu cautam chestia asta demult , dar nu am dat de ia. si app ce ai zis de browsere e adevarat. firefox nu mai e cum era candva. merge prost atat in win cat si pe linux. iar edg e ok , da nu peste chrome. nu ai zis nimic de opera. ca opera mi se pare ok

  4. Salut Cristi , Ce servicii Windows10 pot fi dezactivate în condiții de siguranță? Windows 10 este cel mai nou sistem de operare Microsoft și, ca urmare, mulți oameni vor să îl instaleze pe calculatoarele sau dispozitivele lor ne/ar ajuta foarte mult un videotutorial despre dezactivarea unor funtii inutile. cum este cu windows 7 starter, home premium , profesional, etc as dori un windows 10 ? “curat” fara cortana si alte functii pe care un utilizator obisnuit nu le foloseste Multumesc

  5. Florin a zis

    Îmi cer scuze că plasez această intervenție a mea aici, dar am nevoie urgentă de un ajutor din partea dvs, dacă se poate sau cineva care mă poate ajuta.
    Am cumpărat un laptop Asus care are un SSD de 512 GB (sistemul il vede de 476 GB), cu Windows 10 Home pe 64 biti și aș vrea să știu dacă se pot face două partiții pe acest SSD, din care una să fie pentru sistem și dacă da, cum se poate proceda, cu ce utilitare, etc., pentru a nu periclita ssd-ul si datele de pe el. Bănuiesc că acest lucru nu afectează garanția produsului.
    Aș fi foarte îndatorat, dacă ați putea face un tutorial pentru acest caz, întrucât am înțeles că partitionarea unui SSD este diferită de modul în care se face la un hard disk, iar eu sunt mai puțin familiarizat cu problemele acestea, urmăresc mereu tutorialele dvs. și acestea mi-au fost de mare folos.
    Vă mulțumesc anticipat.

    • Adrian Gudus a zis

      Softurile care pot partiționa un hard disk, pot partiționa și un SSD, știu singure să facă diferența și să procedeze în consecință pentru fiecare caz în parte. Poți partiționa cu utilitarul din Windows numit Disk Management. Avem deja tutorial pe tema asta, scrii în căsuța de căutare din dreapta sus “Partitionarea unui hard disk ce contine doar partitia sistemului de operare” apeși Enter și vei găsi tutorialul.

    • IM-Magic Partition Resizer.

  6. Mulțumesc foarte mult.
    Mai am o nelămurire, dacă pasul doi, respectiv defragmentarea se face și pentru SSD, întrucât am citit pe net că nu este bine să defragmentezi SSD-ul. Dacă ați putea să îmi răspundeți și la această teamă a mea, aș putea să mă apuc să fac partiționarea SSD-ului, întrucât am mare încredere în sfaturile dvs., deoarece mi-au fost mereu de folos.
    Încă o dată vă mulțumesc.

  7. fain tutorialul. merci! Ceva cu Mikrotik mai vine in continuare la Hap Ac? Succes Cristi!

  8. Csabaxb a zis

    Bun tutorial, folositor. Ce ziceti de browserul FlashpeakSlimjet, merita “logat”, folosit zi de zi?
    Poate intereseaza si pe altcineva acest chrome derivat.
    La mai multe tutoriale baieti.

  9. Am partitionat SSD-ul, urmând sfaturile dvs. și încă o dată mi-ți fost de mare folos. Mulțumesc.
    Vă doresc în continuare să aveți puterea să faceți cât mai multe tutoriale, pentru că sunt foarte utile, mai ales celor mai puțin inițiați ca mine.

  10. Salut cristi am o intrebare ce parere ai despre atacul cibernetic de tip “WannaCry” si cum putem sa ne aparam sa spun asa ms

Speak Your Mind

*