Captura desktop si publicare captura pe web rapid fara niciun soft – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi vreau sa va prezint un serviciu online ce ne permite sa facem captura Desktop in limita a 5 minute si asta fara sa avem nevoie sa descarcam vreun soft in calculatorul nostru. Aceasta este, daca pot spune asa o aplicatia web si tot odata cloud pentru ca odata facuta si terminata captura Desktop, clipul pe care noi l-am realizat va fi hostat pe site-ul si serverele celor de la screenr.com , siteul de unde accesam acesta aplicatie. Serviciul Screenr are integrare cu bine cunoscutul serviciu de microbloging Twitter, (despre care noi am facut un tutorial) si avem posibilitatea, daca ne logam cu contul Twitter sa facem public link-ul catre captura desktop si sa dam de veste prietenilor nostri, urmand ca acestia sa poata viziona si accesa clipul sau tutorialul nostru video. Avem posibilitatea sa facem captura in full screen sau daca dorim putem selecta manual portiunea de pe suprafata de lucru (desktop) dorita de noi. Putem chiar inregistra si sunet de la microfonul nostru.
Cui ii este util acest serviciu?
Oricui doreste sa arate unui prieten cum se face ceva la pc sau cum sa utilizeze pc-ul, celor ce au site-uri sau bloguri, celor ce vor sa faca scurte demo-uri asupra muncii lor la PC si daca aveti imaginatie suficienta cu siguranta veti mai gasi si alte intrebuintari ale acestui serviciu.
Screenr este foarte util celor ce vor sa realizeze tutoriale video, este perfect pentru inceput.
Inainte sa publicati clipul realizat puteti sa adaugati si o mica descriere si dupa ce acesta a fost publicat aveti la dispozitie un URL scurt pe care il puteti da oricui pe Messenger sau trimite prin email, urmand ca cel ce il primeste sa va poata viziona captura. Daca doriti sa faceti public captura voastra in alt loc decat pe Twitter o puteti face luand codul Embed, astfel puteti posta clipul vostru fie intr-un forum fie intr-un site sau blog personal sau altele ce va permit acest lucru. Va puteti viziona captura in full mode sau un modul default. Mai aveti si posibilitatea sa il descarcat in format mp4, sa publicati clipul pe YouTube sau sa stergeti clipul realizat
Acestea fiind spuse eu va invit sa urmarim impreuna tutorialul video si sa vedem exact cum procedam pentru a inregistra desktopul nostru usor si rapid.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (65)

  • Nu se aude bine. E limitat, adica cine ar face tutoriale video cu asa un soft.. Si este un soft, e de fapt un Java, ma rog...

  • Ricco: Nu se aude bine. E limitat, adica cine ar face tutoriale video cu asa un soft.. Si este un soft, e de fapt un Java, ma rog…  

    Nu e soft si nici Java, am spus si explicat clar in textul de deasupra tutorialului ce este, daca nu ai de gand sa il citesti nu o sa repet ce deja tocmai am explicat. Nu aveti decat sa ignorati textul de deasupra tutorialului si sa priviti doar tutorialul insa cei ce vor pierde sunteti voi, pentru ca veti fi doar partial informati pentru ca refuzati din comoditate sa CITITI. Oare de ce ne-a dat Dumnezeu ochi in cap?

  • Si inca ceva, se aude foarte bine, la fel de bine ca sunetul de aici de pe site. Uite, da click AICI si asculta. de ce mereu cand ceva nu va merge cautati si tot aruncati vina pe softul folosit si niciodata nu o aruncati pe nepriceperea voastra? Daca nu stiai te anunt eu, ca o buna calitate a sunetului inregistrat mai tine/depinde si de calitatea microfonului tau care cel mai probabil, al tau e de la o pereche de casti de 250 de mii lei vechi perechea, sau de la o camera web la fel de ieftina facuta pe vapor...o camera web no name.

  • Salut cum as putea instala java pe ubuntu x64 ? am instalat o multime de chestii de la ubuntu software center dar tot nu merge . E de la browser ? folosesc Chromium 5.0.375.99 . Bv pentru tutorial chiar imi trebuia asa ceva.

    • marian: Salut cum as putea instala java pe ubuntu x64 ? am instalat o multime de chestii de la ubuntu software center dar tot nu merge . E de la browser ? folosesc Chromium 5.0.375.99 . Bv pentru tutorial chiar imi trebuia asa ceva.  

      Prin "o multime de chestii" am vrut sa spun multe package cu java

    • marian: Salut cum as putea instala java pe ubuntu x64 ? am instalat o multime de chestii de la ubuntu software center dar tot nu merge . E de la browser ? folosesc Chromium 5.0.375.99 . Bv pentru tutorial chiar imi trebuia asa ceva.  

      Pe Ubuntu ai deja instalat OpenJDK tot un java, insa trebuie sa accesezi site-ul cu browserul firefox nu cu chromium, din oarece motive chromium nu vede pluginul java chiar daca il ai instalat...

  • Pai nu e tocmai pe vapor... eu cred ca un headset Hamma nu e pe vaport si nici un webcam Microsoft de 3.2 Mpx, bine poate nu stiu eu. Oricum faceti o treaba buna, pacat ca sunteti numai doi si nu este suficient timp sa acoperiti toata aria IT

Related Post

This website uses cookies.