Captura desktop HD pentru tutorial video + upload pe youtube HD in numai 5 minute cu CamStudio – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video veti vedea cum se face o captura de calitate sau un tutorial video si cum se urca pe youtube la rezolutie HD, probabil de multe ori v-ati pus intrebarea: Cum se pun filme HD pe YouTube ?
Pentru a face o captura de calitate sau un tutorial video, avem nevoie de un soft de captura, CamStudio este perfect pentru aceasta sarcina, impreuna cu el vom folosi si codecul video lossless tot de la CamStudio, acesta ne va ajuta sa obtinem capturi de calitate fara pierderi.
Ca sa putem avea filme HD (high definition) pe YouTube trebuie in primul rand sa punem la upload un fisier video la rezolutie HD, multa lume are impresia ca YouTube poate face din rezolutie HVGA (240×320) un film Full HD, asa ceva nu se poate.
De multe ori ne-ati rugat sa va invatam sa faceti capturi de calitate, in tutorialul urmator am facut asta chiar sub ochii vostri, de la setarea CamStudio pana la upload-ul pe youtube a fost facut in direct, recunosc ca am furat putin startul, am avut contul YouTube deja facut si CamStudio plus codecul lossless au fost gata instalate, insa setarile le-am facut in fata voastra.
O sa vedeti cat de simplu este, nu trebuie sa folositi cine stie ce scule complicate, totul este gratuit, CamStudio si codecul lossless sunt open source chiar, YouTube este un serviciu gratuit, nu va opreste nimeni si nimic sa faceti capturi de desktop sau tutoriale video de calitate.
In primul comentariu o sa postez clipul de pe YouTube pe care l-am realizat in timp ce faceam acest tutorial video despre captura cu CamStudio si postarea pe YouTube la o calitate foarte buna si rezolutie HD, o sa vedeti cum a iesit, tineti cont ca a fost facut pe graba, sa nu ma criticati…
ATENTIE
Nu puneti pe YouTube materiale ce pot incalca drepturile de autor, incercati sa puneti clipuri, filme, capturi filmate de voi, continut original, altfel va puneti in pericol integritatea contului YouTube, in ultima vreme au fost inchise foarte multe conturi pe YouTube si conturi Blogger ce incalcau drepturile de autor, fiti originali, Google si YouTube de asta sunt interesati, pe buna dreptate, nici voua nu va place cand dati un search pe Google si pe prima pagina gasiti aceleasi subiecte pe diferite site-uri.
Ganditi-va ca nu suntem oi, suntem oameni si trebuie sa avem mandrie si personalitate, incercati sa fiti 100% originali.
Hai la treaba, rupeti gura targului, bafta!
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (135)

    • Foarte interesant, mia placut foarte mult.
      Dar cu cit selectezi calitatea videoclipuli cu atit mai greu se incarca.De ce?

    • Cateodata folosim CamStudio, cateodata folosim Camtasia.
      Nu conteaza ce folosesti, conteaza rezultatul !

      • cristi-admin: Cateodata folosimCamStudio, cateodata folosim Camtasia.
        Nu conteaza ce folosesti, conteaza rezultatul !

        Cristi am descarcat cam studio si am descarcat si codecuri pentru acesta,vreau sa te intreb cum trebuie instalate,trebuie sa le instalez inainte sa instalez cam studio.Si daca le instalez ar fi o problema ca mai am niste codecuri pe care mi le-a descarcat bs.player? Te intreb deoarece daca imi aduc bine aminte ca intr-un tutorial de-al tau precizai sa dezinstalam codecurile care le avem pe pc si pe urma sa instalam pachetul de codecuri prezentate de tine in tutorial (sper sa nu gresesc).Astept raspuns.Toate bune.

    • Deocamdata are bug-uri versiunea Camtasia Studio 7, asteptam o versiune stabila si vom face tutorialul, cred ca-l asteptati de multa vreme !

  • Foarte bun tutorialul, ca intodeauna! Felicitari!
    Imi puteti recomanda si mie un program pt a transforma AVI in FLV?

  • foarte reusita rezolutia si claritatea.Pana acum e bine dar ai putea sa prezinti ceva care micsoreaza clipurile video?

    • <div id="idc-comment-msg-div-80561774" class="idc-message"><a class="idc-close" title="Click to Close Message" href="javascript: IDC.ui.close_message(80561774)"><span>Close Message</span> Comment posted. <p class="idc-nomargin"><a class="idc-share-facebook" > Cu filmele sau clipurile facute cu camera video, lucrurile stau cu totul altfel, acolo este recomandat un frame rate de peste 30 FPS
      Nu merita sa consumi resursele aiurea, nu o sa se simta.
      Credeti-ma ca mai stiu si eu cate ceva despre captura desktop !

    • Eu nu am vorbit despre filme de actiune cu Bruce Lee sau despre efecte speciale, era vorba de o captura desktop, daca tu vrei s-o faci la 60 FPS nu ai decat.
      Cu filmele sau clipurile facute cu camera video, lucrurile stau cu totul altfel, acolo este recomandat un frame rate de peste 30 FPS
      Nu merita sa consumi resursele aiurea, nu o sa se simta.
      Credeti-ma ca mai stiu si eu cate ceva despre captura desktop !

  • Auziti imi recomandati si mie un program de captura jocuri?Inafara de Fraps ca nu filmeaza in Hd!PLZ

    • Eu am facut captura la rezolutie 1680x1050 cu FRAPS, bineinteles pe un hardware competent.
      Conteaza exetrem de mult ce hardware ai, cu un FX 5200 de exemplu, nu vei face mare lucru.
      Ganditi-va si voi, in timp ce ruleaza un joc, mai soliciti procesorul si placa video si cu un program de captura, trebuie sa ai un computer extrem de performant ca sa faci o treaba.

      • Dar la pc meu....ce sanse am ?

        Procesor: Intel(R) Core(TM)2Duo CPU E7300 @ 2.66GHz 2.67

        Memorie (RAM): 3.00 GB

        Placa video:
        ATI Readon Graphics Processor (0x9598)
        ASUS EAH3650 SERIES
        Bus Type PCI Express 2.0
        Memory Size 512 MB
        Tip DAC: Internal DAC(400MHz)
        Memory Type DDR3
        Core Clock in MHz 725 MHz
        Memory Clock in MHZ 700 MHZ
        ......................................................................................???

  • Tutorialul este reusit, dar intr-un timp faceati tutoriale in paralel cu softuri alternative si pe Linux .
    Ati abandonat tutorialele despre Linux ? Eu inca mai folosesc XP in VirtualBox, iar ca SO folosesc LinuxMint bazat pe Ubuntu si mi-ar place daca as mai inantalini din cand in cand si un tutorial despre Linux...

Related Post

This website uses cookies.