Backup partitie ascunsa de recovery din Windows

Backup partitie ascunsa de recovery din Windows

Backup partitie ascunsa de recovery din Windows

Orice laptop sau desktop nou, cu licenta, are o partitie ascunsa unde se afla un backup a sistemului de operare cu drivere, programe si licenta Windows.
Multi sterg acea partitie, si nu-i bine; Pentru ca este un backup gata facut, care ne poate salva din necaz si in plus ne usureaza viata.
Cei care sterg partitia de recovery, trebuie sa stie ca, cei din service nu primesc laptop-ul fara partitia ascunsa de recovery in stare originala.
In acest tutorial am folosit Windows 8.1 pe un laptop Asus UX305 (ultrabook)
De ce sa facem backup partitie ascunsa de recovery din Windows ?
1. Restaurarea Windows-ului la starea initiala.
2. Restaurarea Windows-ului in caz de infectii informatice.
3. Reimprospatarea sistemului de operare fara pierderea fisierelor si setarilor.
Daca totusi vreti sa faceti backup general pentru Windows, va invit sa vedeti tutorial cu backup din Windows.
La ce este bun un backup pentru partitia ascunsa de recovery ?
1. Putem restaura WIndows-ul chiar si atunci cand s-a stricat hard disk-ul.
2. Putem clona totul pe un hard disk.
3. Pastrare fisiere, drivere si licenta in siguranta.
Pentru crearea unui backup al partitiei de recovery, avem nevoie doar de un stick usb sau un card de memorie de minim 16 GB. In rest nu avem nevoie de niciun soft de backup, Windows stie sa faca treaba asta foarte bine.
Restarurarea unui backup al partitiei ascunsa de recovery!
1. Cu PC-ul oprit, porniti PC-ul si apasati repetat ESC sau F12 (in functie de producator, ca sa intrati in Boot Menu. Pentru fiecrae laptop exista o anumita combinatie de taste pentru a putea intra in Boot Menu; Asa ca, mai bine consultati manualul si cautati sectiunea Bios/Boot Menu.
2. Intrat in Boot Menu, alegeti din lista stick-ul usb sau cititorul de carduri.
3. Dupa un scurt restart, PC-ul va boota de pe stick si veti avea optiunile de limba pe acran.
4. Odata aleasa limba, veti avea de ales intre un refresh simplu al sistemului sau o restaurare toatala cu repartitionare. Repartitionarea se va face exact cum a fost la inceput, dar ATENTIE, veti pierde toate datele. De aici este click-click, next-next si gata.


Tutorial video – Backup partitie ascunsa de recovery din Windows

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (59)

  • Salut , Cristi din acest tutorial nu se intelege nimic nu stiu ce se intampla dar te rog sa il vizionezi si tu cap coada fara sa sari. Si vei intelege la ce ma refer. Nu stiu daca este din editarea ta video sau de la Youtube.

    • E nasol, maine o sa-l refac. Se pare ca driverele video pe Windows 10 nu sunt suficient e mature.

      • am trecut și eu la 10 dar am o problemă cu un joc care pe 7 mergea bine.tot de la driverele video o fi?jocul este Tom Clancy's H.A.W.X.și nu mai apare avionul.un sfat?să păstrez w 10 sau să fac downgrade?

  • Cristi in engleza sunt mult mai bune tutorialele, te rog pune windovs-ul in engleza cand faci tutoriale sau face-ti toate tuorialele cu windowsu in romana

    • Cred ca ai dreptate. Nici macar nu ma descurc prea bine pe Windows in romana, pentru ca eu l-am invatat in engleza.

      • Cand m-am uitat la tutorial, ma gandeam ca am probleme cu youtube-ul...gata sa ma apuc sa investighez. :) Era sa zic bine ati venit martienilor!
        In engleza arata mai bine windows-ul. :)

  • Salut Cristi,
    Aceeasi problema si la mine. Nu se intelege nimic din tutorial. Pur si simplu sare. Vezi de la min 3.00
    Sunt mai dese erorile acolo.
    Bafta!

    • Nu-i nicio problema de la voi. Problema este la mine cu driverele video pe Windows 10. In seara asta o sa-l restaurez pe Windows 8.1 si maine o sa refac tutorialul.
      Ce ciuda imi e, parca l-as da jos acum.

      • Cristi este mai bine sa-l stergi ca sa nu ne zapatesti pe noi. Oricum tot vei reface tutorialul asta.

        • fa-l in noaptea asta :)) tu cum ai facut partitia aia acolo ca doar ai windows din ala gratis , nu e cumparat din magazin cu windows preinstalat. ca e mai ok de pastrat pe hard.

          • Partitia ascunsa este facuta de producatorul laptop-ului. Acum am in teste un ultrabook Asus UX305FA si are partitie ascunsa care contine backup-ul.

          • salut Cristi pe mine ma intereseaza cum se poate face acea partitie ascunsa pe care o face producatorul laptop-ului te rog daca vrei sa faci un tutorial

        • Deja m-am intors la Windows 8.1, iar maine o sa refac tutorialul.
          Pentru cei care sunt curiosi, despre cum decurge procesul de downgrade de la Windows 10 la Windows 8, vizionati acest tutorial video:

  • Cristi mă poți ajuta,mi-am instalat decurand windows 10 și am instalat toate driverele mai puțin chipsetul placi de baza,am probleme cu windowsul primesc foarte multe erori și se mișca greu,aceste probleme pot fi cauzate din cauza neinstalări driver-ului pentru chipset sau din ce cauza am aceste probleme .

    • Pai tu ce crezi ?
      Driverul pentru chipset controleaza legaturile eficient.
      Si Windows-ul are un driver generic, dar nu se poate compara cu driverul oficial.
      Driverul pentru chipset trebuie instalat PRIMUL dupa instalarea sistemului de operare. Dar probabil merge si acum.

      • Cristi doar o intrebare am,daca am windows error recovery ce tre sa fac cu calculatorul ca nu am avut timp nici sa fac bakup si ju a nici un cd nimic si calculatorul e nou de 1 luna,il duc inapoi ca am garantie sau se poate rez prob asta si aici...?

  • Cristi, exista o metoda de partitionare corecta a unui HDD? Maine imi va fi livrat noul PC si am inteles ca daca partitionez HDD-ul corect va rezista mai mult. HDD-ul are 1TB spatiu de stocare. Ma gandeam in felul urmator: 180 GB pentru sistemul de operare si cateva programe iar restul, adica 820 GB sa ramana pentru jocuri si multimedia. Sau ar mai fi inca o metoda: 120 OS-ul iar cei 880 care raman sa-i impart in mod egal.

    • Avem deja un tutorial pe tema asta si se numeste "Cum se partitioneaza corect un hard disk" pe care il gasesti cu casuta de cautare din dreapta sus

    • Salut...dupa formatare hdd-ul tau nu va mai avea 1 tb spatiu de stocare, vei ramane cu 965 gb daca nu ma insel....180 gb pt sistemul de operare este foarte mult...poti folosi in jur de 60 - 70 gb, este mai mult decat suficient...restul spatiului il poti folosi cum doresti, o singura partitie sau doua cel mult...multa bafta !

      • M-an gandit mai bine: 150 GB pentru sistemul de operare si cateva programe, iar ceea ce ramane (850 GB) sa fac doua partitii a cate 425 GB fiecare.

  • hahaha windows da faill ca de obicei. microsoft mereu buseste sistemu cand apare un nou windows si dureza o gramada pana rezlova. folositi in continuare windows si rugativa sa mearga ,,bine,, pe linux nu am avut niciodata problema sa fac o captura. in windows da. eu nu am sa fack bakup pt ca cel mai bine e sa punem fresh. ca si asa in momentu cand faceti bakup programele raman asa si cand dati restore o sa stati o gramada sa actulizati programele si windowsu la zi.

  • N-am inteles mare lucru din acest tutorial dar vroiam sa te rog daca ai facut un astfel te tutorial, daca este posibil sa faci un tutorial si cum creeam aceea partie de recovery bsckup ca cel al producatorului. Stiu ca acestea difera de la unul la altul dar daca vreau sa instalez windowsul clean si as vrea sa fac asta pt a nu a avea probleme pe viitor, cum fac? Multumesc!

    • Vom face în curând un tutorial și pe această temă. Tutorialul de față va fi refăcut în curând. Te rog să citești și comentariile de mai sus pentru a înțelege de ce nu ai înțeles mare lucru din acest tutorial

  • Cristi, si eu aveam probleme cu driverul video pe Windows 10. Se tot inchidea imaginea si zicea ca s-a recuperat driverul.
    La mine a fost de vina faptul ca am dezactivat la startup un driver de la placa video. Eu am o placa video AMD.
    Eu ti-am dat doar o sugestie, nu stiu daca si la tine este aceasi cauza.

Related Post

This website uses cookies.