Backup de pe PC pentru dispozitivele Android, fara root si fara recovery – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre Android, mai exact o sa vedem cum putem face backup unui smartphone sau unei tablete ce ruleaza sistemul de operare Android, folosind calculatorul. In general, daca am dori sa facem un backup dispozitivului nostru Android, va trebui sa root-am dispozitivul si sa flash-uim un recovery.
Ei bine, prin metoda prezentata astazi o sa vedem cum putem face backup la intreg dispozitivul Android folosind calculatorul, fara sa fim nevoiti sa root-am sau sa flash-uim un recovery pe dispozitivul nostru Android, fie el tableta sau smartphone.
Pentru a trece la treaba va trebui sa instalam Java JDK si Android SDK asa cum s-a prezentat in tutorialul despre Cum se root-eaza un LG Optimus One P500 cu Android Gingerbread 2.3.
Dupa ce ne asiguram ca Java JDK si Android SDK sunt instalate in calculator va trebui sa instalam (tot in calculator) driverele dispozitivului Android pentru care planuim sa facem backup. De regula pachetul cu driverele si softurile necesare dispozitivului Android pentru folosirea cu PC-ul se afla in memoria dispozitivului sau in cardul micro SD care vine odata cu dispozitivul Android. In cazul in care folositi Windows 7 sau Windows 8 este foarte probabil ca sistemul de operare Windows sa detecteze si sa instaleze automat driverele necesare dispozitivului vostru Android atunci cand il conectati la PC. Daca nici asa nu aveti noroc, cel mai probabil veti gasi driverele pe site-ul producatorului.
Dupa ce ne-am asigurat ca si driverele pentru smartphone-ul sau tableta Android sunt instalate pe calculator va trebui sa mergem in dispozitivul Android si sa ne asiguram ca avem bifata optiunea “USB debugging” aflata in Setari (Settings) > Developer options.
Daca folositi sistemul de operare Ice Cream Sandwich sau Jelly Bean este foarte probabil ca “Developer options” sa nu existe si atunci va trebui sa mergem in Settings > About phone (Despre telefon) si sa atingem in repetate randuri informatia “Build Number”. Practic prin acest procedeu activam “Developer mode” pentru a avea optiunea “Developer options” si respectiv “USB debugging”.
Pentru a vedea ce trebuie sa facem mai departe o sa va invit sa vizionati tutorialul video caci lucrurile stau putin diferit in functie de sistemul de operare folosit pe calculatorul vostru. In tutorialul video am explicat cum puteti afla calea unde se afla folderul platform-tools si fisierul adb.exe de care vom avea nevoie ca sa parcurgem restul pasilor.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (80)

    • Salut Adrian !!! Ce versiune de windows 7 ai nevoie ??? Pe 32sau 64 bit?? ? Romana sau engleza ???
      Daca esti interesat ma gasesti pe mess
      Id costelichim40

  • eNd:
    Cum se numeste aplicatia care ne ajuta sa vedem adroidul pe desktop

    Pentru un tutorial cu aplicatia folosita de mine pentru a afisa pe Desktop ce fac pe Android, scrie in casuta CAUTA din sidebar dreapta sus: "Androidscreencast, inregistreaza display-ul si controleaza telefonul Android de pe PC" apasa tasta Enter si vei gasi tutorialul

  • Dupa realizarea backupului se poare routa telefonul flash-uindu-se apoi un custom rom,in felul acesta telefonul pierzadu-si garantia...Pentru a beneficia din nou de garantie se poate restaura beckupul respectiv,astfel telefonul revenind la starea in care a fost in momentul in care am facut backup-ul?Starea telefonului redevine LOCKED?Multumesc tare mult pt tutorial!

  • Dupa cum se prezinta tutorialul si nu e singurul, copiem informatia de pe un document text sa explicam cuiva, Cine se uita a mai crede ca cineva intradevar ar avea habar, toata informatia este copiata de pe net , testata ulterior.

    Asta fiind utile celor ce utilizeaza Windows, Daca se va face upgrade la "kernel linux" ultiam veriune, veti observa ca veti putea rula aplicatii de android , deci "pirlela windows" pierede teren , nu mai e mult pina in toamna pina vor aparea si telefoane/tablete bazate pe ubuntu, sa vedem ce mai zice Microsoft, desi nu e stralucita treaba cu Mokia Lumina lor bazat pe windows, cunosc amici ce le pare rau ca au achizitionat acele asa zise telefoane "destepre pe windows 8"

  • eNd:
    Cum se numeste aplicatia care ne ajuta sa vedem adroidul pe desktop

    Este tutorial pe tema respectiva, scrie in casuta de cautare Androidscreencast si vei gasi tutorialul.

  • Felicitari pentru tutorial, chiar ca ne este de foarte mare folos.
    Sa zicem ca imi fac backup ca in tutorial, dupa care o sa imi fac root, o sa ma joc cu custom room-uri, etc, etc, iar daca restaurez backupul, o sa am androidul original si o sa scap de root? Parca asa ai zis in tutorial.

Related Post

This website uses cookies.