Avast Home Edition download instalare si setare a unui antivirus gratuit – tutorial video HD

Astazi mi-am propus sa va prezint un antivirus foarte bun dupa parerea mea, foarte configurabil si “stufos”.

La fel ca si NOD32 acest antivirus este simplu la prima vedere, cine-l vede pentru prima data va zice ca totul e simplu, insa daca esti un user mai experimentat te poti aventura foarte usor in multiplele setari avansate ale acestui antivirus.

Avast vine by default (de baza) deja configurat cu niste setari foarte bune, ne mai fiind nevoie de mari ajustari sau modificari, acesta este special conceput pentru userii simpli, pentru Home Users!

Cu ce vine in plus acest antivirus?

Pai haideti sa vedem:

– P2P Scan * Asta insemnand ca va scana protocolul folosit de catre clientii de torrent ( utorrent, bitcomet, bitorrent) si direct conect (odc, strong dc, apex dc, dc++) si astfel downloadul de pe trackere si hub-uri va fi mult mai sigur! Aveti optiunea pentru a scana pentru diferite softuri ce folosesc acest protocol,cum ar fi: BitComet,Bittorent,uTorrent,StrongDC si multe altele!

– Instant Messaging * Asta insemnand ca acest antivirus,da ati ghicit scaneaza softurile de chating gen Yahoo Messenger,GoogleTalck,Skype si astfel chating-ul nostru sau transferul de fisiere facut prin aceste softuri de chat va fi mai sigur!

Am tinut neaparat sa specific aceste 2 module de scanare ale Avastului deoarece mi se pare foarte avantajos si convenabil pentru un antivirus free sa vina cu astfel de module de scanare!
Daca stam bine si ne gandim,ce antivirus ofera asa ceva in ziua de azi,si pe deasupra sa fie si GRATUIT ???
Iarasi un aspect foarte important si de luat in seama este Programarea ” Time Boot scan”.Practic vom putea programa ca la viitorul restart Avast sa inceapa sa scaneze folderele sau hardurile inainte ca sistemul de operare sa porneasca,sa booteze.De ce zic ca acesta este un aspect foarte important? Pai sa vedem!!

Ganditiva ca ati luat un Virus si cum deja poate stiti anumiti virusi nu pot fi stersi atunci cand suntem in Windows,cand el ruleaza, ei aici ne ajuta Time Boot Scan, Practic Avast va scana inainte ca Windowsul sa booteze si ca virusul sa devina activ si astfel dezinfectarea sau stergerea lui se poate face cu usurinta de asta ocupandu-se chiar Avast! Deasemenea acest minunat si gratuit antivirus suporta si skinuri ( interfete grafice pentru program) iarasi un lucru de apreciat ca Avast dispune foarte grijuliu modul de a ajunge in setari si al configura direct din  meniul contextual executand clic dreapta pe iconita din Tray de langa ceas!

Una peste alta Avast e super pentru o solutie de securitate gratuita, Atuurile lui fiind: Simplitate, Inteligenta, Agilitatea.

Acestea fiind spuse va las sa urmariti acest tutorial video la care sincer va spun,am lucrat cu drag pentru ca, consider avast ca fiind un antivirus de top in randul celor free si nu numai!

Vizionare placuta si va asteptam cu comentarii!

de Adrian Burlugeanu

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (147)

  • super tutorialul!.!.!.!.! sincer sa fiu nu m-am uitat la tot,am derulat cam 20 min .... e foarte lung....dar as vrea sa spun ca am folosit si eu multa vreme si acum dupa c mi sa dus licentza de KAV... din comoditate am pus avast... parerea mea e ca mananca mai putzine resurse ca NOD32... si ca e mult mai eficient... update-urile is foarte mici... d la 1kb la 11kb(sau cel putin asha aveau cele d pana acum) au in medie... si daca le faci parerea mea e ca nici un virus nu-ti intra in comp fara sa stii... punctul slab e ca dupa un timp(1-2luni) daca esti incepator si nu dai atentzie la update-uri devine ca si bitdefender mananca mai multe resurse si nu itzi gaseste virusii(am patzit-o)... dar se si corupe singur... in rest e bun n-ai ce sa-i reprosezi...

  • @Deca: Sincer AVG mi se pare depasit,superficial,prea "tacut",si papa multe resurse...sincer mie nu-mi place si nu-l gasesc foarte bun,in nici un caz mai bun ca Avast,poate mai bun ca NOD32 da...Daca ar fi sa optez pentru un antivirus gratuit acela ar fi Avira sau cel mai probabil Avast!

  • as dori un tutorial la bitdefender total security 2009 daca se poate :D parerea mea cel mai bun antivirus

  • AVG e bun doar cand n-avem internet. Cand ne conectam la internet apar probleme! AM PATIT-O !

  • am auzit de o suita de securitate numita BULLGUARD. Imi puteti spune daca este bun? are si antispyware si backup (adik poti face back up cu ajutorul lui)

Related Post

This website uses cookies.