Asus AC87U, routerul cu cea mai buna acoperire wifi

Asus, cu AC87U a găsit rețeta pentru routerul perfect; Putere de procesare, putere de emisie, stream-uri multiple, funcții de securitate și multe alte minuni. AC87U este în momentul asta, cel mai bun router din punct de vedere al performantei și funcțiilor suplimentare, care nu se găsesc pe alte routere.
Asus AC87U are firmware-ul AsusWRT, care este unul dintre cele mai apreciate straturi software de pe routerele casnice. AsusWRT pune la dispoziția utilizatorului o mulțime de scule puternice, care aduc un spor de securitate și confort.

Asus AC87U, routerul cu cea mai buna acoperire wifi


Funcții speciale Asus AC87U:
Wifi de top
4 antene externe
802.11a : 6,9,12,18,24,36,48,54Mbps
802.11b : 1, 2, 5.5, 11Mbps
802.11g : 6,9,12,18,24,36,48,54Mbps
802.11n : pînă la 450Mbps
802.11ac: pînă la 1734Mbps
802.11n TurboQAM:pînă la600Mbps
2 x MU-MIMO (multi user multi input/output)
Switch cu NAT hardware (CTF)
Firewall SPI si DoS
Securitate anti-malware in router (Trendmicro)
Dual Band 2,4 si 5 Ghz simultan
Rețele Guest (rețele wifi noi pentru musafiri)
Porturi USB 2.0 și 3.0 (stocare, 3G/4G, imprimanta)
Porturi WAN si LAN Gigabit
Dual WAN (doua conexiuni pe același router)
Server VPN (PPTP si OpenVPN)
Server Dlna (streaming pe smart TV)
Server Samba (accesarea unui HDD prin rețea)
Server FTP (accesarea prin FTP a HDD-ului conectat la router)
Am făcut cîteva teste comparative, intre routerul meu (AC56U) si AC87U a iesit pe primul loc in toate testele. Diferența care m-a impresionat a fost la transferul de fișiere intre PC și hard disk-ul conectat la router.

Testele a fost facute in diferite locatii si am folosit speed test. iperf si ping
Routere Asus cu AsusWRT si funcții avansate (preturi)


Asus AC87U, routerul cu cea mai buna acoperire wifi

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (24)

  • Nu scula de receptie-emisie(router) conteaza cel mai mult ci cu ce "sugem" net.Cu un router de 50 roni poti avea aceeasi eficienta daca nu ai decat placa de retea wi-fi sau "fixa" care suge doar 20 de mega pe secunda.Asadar nu cascati gura la routere de ultima generatie si bani cu caciula, daca aveti , de exemplu,un laptop cu placa de retea bgn.Spuneti oamenilor ca trebuie sa aiba placa de retea gigabit 10/100/1000.E cum ai pune cauciucuri de Audi pe o Dacia 1300.Nu vei avea viteza mai mare.

    • eu am inteles ca e foarte bun routerul asta pe toate segmentele. adevarul ca e scump , eu nu mi-l permit. cine are casa mare cu etaj , mai sta vara si in curte ... routerul asta are raza mare de emisie . eu cu acher c2 abia am 2 linii prin 2 pereti de apartament . nu cred ca routerul de care zici de 50 lei duce semnal stabil wireless pe o distanta de 50 metri cum a probat Cristi . abia daca vezi reteaua. eu am patit cu un d-link dir600 care nu e chiar 50 , era vreo 150lei. nici 20 metri fara obstacole nu era in stare bine.
      oricum cine isi poate lua acest router o sa fie pe deplin multumit.

      • Si routerele ieftine pot face treaba buna. Eu am un Asus RT-N12E si la 8metri , prin 2 pereti de bloc , am toate liniutele (semnal full) si 45mb download la abonament de 60 de mb...Testat pe ookla server rds Bucuresti. Pe cel mai ieftin laptop Asus ..modelul x55a. Puterea semnalului depinde si de setarile routerului si de pozitia lui...Routerul asta a costat 80 de lei cand l-am cumparat acum a ajuns pe la vreo 60...

        • Ce setari ai facut ca eu la 8 metri abia mai am semnal :) cu acest router deci cred ca exagerezi :)

    • John,asa este.Ma bucur....Reclama asta,e in consens cu interesul personal.Oare se face reclama,sau....

    • Tocmai mi-am achizitionat routerul propus de tine si as fi interesat de un tutorial cu si despre VPN,merci

  • Bun nimic de zis , ba chiar foarte bun : singurul inconvenient este ca nu are intrare fibra optica , cum acuma rds rcs baga fibra optica direct in casa "apartament" ari fi prins foarte bine

    • Fibra optica nu ți-o baga asa pana la ușă, sub covor și gata; Sunt niste ONT (optical network terminal), care se monteaza la tine in casa, sicare iti transforma din semnal optic in digital, iar din acel ONT, net-ul, tot pe cablu UTP iese. ONT-ul este un fel de modem, care are si iesire coaxiala pentru tv + telefon.

      • Buna Cristian!
        Te rog spune-mi si mie daca exista rutere bune care sa lucreze cu modemuri pentru receptia internetului. Sunt interesat. Acasa in Bv n-am probleme cu routerele. Acolo am un TrendNet foarte bun(cu trei antene(altele nu pot preciza chiar acum, doar daca este nevoie). Eu ma aflu intr-o zona de munte su accesez net mobil prin modem si vreau sa stiu daca m-ar ajuta un router pentru modemuri.
        Multumesc!

  • Salut Cristi, multumesc pentru tutorial, ai putea sa-mi spui te rog o medie a vitezei de download de pe torente pe HDD-ul conectat la router pe portul USB 3.0, folosind download master; sunt si eu interesat de tutorialul cu VPN pe router Asus, cu toate ca te-am mai rugat si la tutorialul cu Asus RT-AC56U. Multumesc anticipat.

  • Salut!
    Te rog sa faci un tutorial despre cum se "leaga" un HDD la acest router si cum se transfera dete intre dispozitivele din retea. Datorita acestui tutorial mi-am cumparat acest router, dar m-am blocat la partajarea datelor intre un HDD si un laptop/telefon/TV/consola PS3.

  • Habar nu am avut de chestia asta , am un prieten ce si-a tras recent rds si la el am vazut ca au montat un router "made in chiaina" in care se baga direct mufa verde de la fibra optica : asa ca am crezut ca e musai sa aibe si router acea intrare . Multumesc ptr lamuriri

  • Tocmai mi-am achiziționat routerul , pare ok are multe opțiuni, poate cineva sa îmi arate cum se adaugă un torrent? m-am chinuit toată ziua de ieri, îmi dă eroare. ofer recompensa o invitație pe IPtorrent :) merci

    • Iti explic eu Dan cum se adauga un torent, lasa-mi o adresa de mail, si iti trimit pe mail cum sa faci

Related Post

This website uses cookies.