ArcSoft TotalMedia Theatre cu SimHD, sau cum vizionam DVD-ul normal la o rezolutie Full HD – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial veti descoperi un player foarte interesant, este vorba de TotalMedia Theatre de la ArcSoft, acesta face unele lucruri pe care alte playere nu le pot face.
Cea mai interesanta functie pe care o are TotalMedia Theatre este SimHD, acesta este un plugin care ne ajuta sa vizionam DVD-urile si fisierele MPEG 2 la o rezolutie mult mai mare, pana la 1920×1080, acesta este un lucru minunat, daca ne gandim ca in general oamenii si-au strans de-a lungul timpului colectii de DVD-uri, le-au platit, au cheltuit sume importante pe aceste DVD-uri care au o rezolutie SD (standard definition).
Acum, cand LCD-urile HD Ready sau cele Full HD sunt la moda, oamenii au observat ca DVD-uriule lor favorite nu se vad atat de bine pe acele televizoare de inalta definitie. Tehnologia SimHD a venit intr-un moment extrem de prielnic pentru utilizatori, acestia putandu-se bucura si de colectia de DVD-uri, dar si de televizoarele lor cele noi si performante, poate prea performante pentru semnalul existent in momentul asta pe cablu.
Inca o optiune interesanta pe care o are TotalMedia Theatre este posibilitatea de accelerare a continutului greoi (HD) cu placa video, cu ajutorul tehnologiilor de procesare paralela, Cuda de la Nvidia si Stream de la Ati-AMD, luam o parte din greutatea de pe procesor si o impartim si placii video, se stie foarte bine ca placile video sunt extrem de eficiente la executarea unor sarcini repetitive.
Eu am descoperit acest player cu ocazia achizitionarii unui Netbook Asus eeepc 1201 N, cu toate ca acesta are un procesor Intel Atom 330 dual core cu hyper threading (4 thread-uri in Task Manager) pe o platforma Nvidia ION, nu era in stare sa redea in conditii optime continutul HD, la filme in format AVI la o rezolutie redusa, se descurca bine procesorul Intel Atom 330, insa la H264 si rezolutie mai mare decat SD, se impotmolea. Am plecat la vanatoare de playere, credeti-ma ca am incercat multe, in final m-am oprit la TotalMedia Theatre de la ArcSoft, acesta se descurca foarte bine cu orice format, deoarece se foloseste de accelerarea hardware a placii video, in plus la fisierele MPEG 2, calitatea este crescuta digital cu ajutorul tehnologiei SimHD de care am vorbit mai sus.
Eu sunt multumit de acest player si vi-l recomand si voua cu caldura.
ATENTIE
Din cauza softului de captura la rularea DVD-ului din tutorial imaginea nu se vede, asta ma pune pe mine intr-o postura penibila (vorbesc aiurea pe acolo), sper sa nu radeti de mine, aveti mila de un biet realizator de tutoriale !
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (69)

  • Bravo ... intradevar este foarte folositor acest program ... il folosesc si sunt multumit de el >!

    • Misto prgram ,e foarte bun .Imi spuneti si mie cum pon monitoru pe tv ?  

      Scrie sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe marginea neagra: "Cum se pot vedea pozele si filmele din computer pe televizor" sau "Placa video ATI Radeon HD 4830 o comoara de placa la un pret bun" si dai enter, aici sa vorbit despre ceea ce vrei tu.

  • Ma uit prin setarile acestui program de cateva minute. Cum pot adauga o subtitrare obisnuita (srt, sub) la un film obisnuit avi?

    • Ma uit prin setarile acestui program de cateva minute. Cum pot adauga o subtitrare obisnuita (srt, sub) la un film obisnuit avi?  

      De drag and drop ai auzit?

      • De drag and drop ai auzit?  

        da...evident ca am auzit :) . "unsuported file tipe..."

  • salutare!cind dausa instalez programul imi apare "error writing to the temporary location".

    • salutare!cind dausa instalez programul imi apare “error writing to the temporary location”.  

      Nu ai fost atent la tutorial, am specificat cum se lanseaza executabilul ca sa nu ai probleme.
      Uita-te cu atentie la tutorial.

    • Nu merg toate filmele mkv cu rezolutie 1920×1080 !!  

      Esti sigur ca ai driverele video instalate? esti sigur ca ai ultimul driver video instalat?

  • Se pare ca nu are suport pentru subtitrari obisnuite...(sub, srt, txt). Poate trebuie folosit ceva extern...ca vobsub.

    • Se pare ca nu are suport pentru subtitrari obisnuite…(sub, srt, txt). Poate trebuie folosit ceva extern…ca vobsub.  

      Acest player este un player care iti play-aza filme originale, DVD-uri originale nu piraterii de pe trackere, alea sunt ripp-uri.

      • Acest player este un player care iti play-aza filme originale, DVD-uri originale nu piraterii de pe trackere, alea sunt ripp-uri.  

        Am vazut. Dar nu stiu cati romani cumpara dvd-uri originale...Ce ma enerveaza la programele astea complexe si renumite este ca nu ofera caracteristici de baza cum ar fi subtitrarile. Dar ma rog, acest program este facut de o firma americana...si cum majoriatatea filmelor sunt americane, probabil au considerat ca nu trebuie sa ofere suport pentru subtitrari externe.

        • Am vazut. Dar nu stiu cati romani cumpara dvd-uri originale…Ce ma enerveaza la programele astea complexe si renumite este ca nu ofera caracteristici de baza cum ar fi subtitrarile. Dar ma rog, acest program este facut de o firma americana…si cum majoriatatea filmelor sunt americane, probabil au considerat ca nu trebuie sa ofere suport pentru subtitrari externe.  


          Pentru filme AVI nu trebuie sa urmaresti cu acest player, alea ruleaza foarte bine cu orice player.
          Aici vorbim de DVD sau DVD HD.
          Un DVD nu o sa-l poti urmarii niciodata cu Bsplayer asa cum o faci cu TotalMedia Theatre sau cu PowerDVD.
          Asta este un player de calitate, pentru fisiere AVI sunt tone de playere pe piata, avem si noi o gramada de tutoriale cu ele.

  • sal.Am urmarit tutorialul cu ArkSoft TotalMedia Theatre cu SimHD,l-am descarcat,dar nu il pot instala.Nu ma lasa sa il deschid nici ca administrator nici cu alt cont de utilizator.....

  • Va salut cu mult respect baieti. Am urmarit tutorialul si cred ca e o solutie foarte buna insa eu va scriu acum din alt motiv. Azi cand am deschis pc m-am lovit de o problema incredibila si poate ma puteti ajuta ca eu am trnspirat de cand tot incerc. Cand dau clic dreapta, obtiunile din meniu icep sa se plimbe fara sa pun mausul pe el: incerc sa deschid un o aplicatie dar iconita lui imi deschide altceva. a dica daca deschid kmpleyer mi se deschide internetul. asta se intampla cu tote icunitele de pe desktop dar niciuna nu mai corespunde cu aplicatia respectiva am incercat diverse solutii dar... In program file toate programele instalate nu mai sunt in foldarele lor si sau inversat si ele N-a mai intalnit nicidata o asemenea problema stupida !daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat caci n-as dori totusi sa recurg la ultima solutie la care ma mai pricep Mai fac dor mentiunea ca am un sp3 instalat si am facut si o scanare de virusi care n-a gasit nimic

    • Va salut cu mult respect baieti. Am urmarit tutorialul si cred ca e o solutie foarte buna insa eu va scriu acum din alt motiv. Azi cand am deschis pc m-am lovit de o problema incredibila si poate ma puteti ajuta ca eu am trnspirat de cand tot incerc. Cand dau clic dreapta, obtiunile din meniu icep sa se plimbe fara sa pun mausul pe el: incerc sa deschid un o aplicatie dar iconita lui imi deschide altceva. a dica daca deschid kmpleyer mi se deschide internetul. asta se intampla cu tote icunitele de pe desktop dar niciuna nu mai corespunde cu aplicatia respectiva am incercat diverse solutii dar… In program file toate programele instalate nu mai sunt in foldarele lor si sau inversat si ele N-a mai intalnit nicidata o asemenea problema stupida !daca ma puteti ajuta va multumesc anticipat caci n-as dori totusi sa recurg la ultima solutie la care ma mai pricep Mai fac dor mentiunea ca am un sp3 instalat si am facut si o scanare de virusi care n-a gasit nimic  

      Noi nu avem de unde sa stim pe mana cui ai lasat tu laptopul, poate cineva ti-a facut o farsa si ti-a schimbat path-ul executabilelor, folderele, tocmai ca sa ai aceste probleme, nu am auzit sa existe nici macar un virus care sa faca stricaciunile de care tu zici. Cred ca solutia pentru tine ramane reinstall de Windows ...

  • Pt. tutorial nota 10,dar pt player...!Asta este parerea mea si nu vreau sa supar pe cineva mai ales pe realizatorul tutorialului pt care am un mare respect.

  • Salut prieteni! Ca multi de pe aici, am descarcat si eu acest player pentru al incerca, dar la instalare nu am acea optiune, "run as administrator". Ma poate ajuta cineva cu o informatie? Mentionez ca am Windows XP SP2 instat

Related Post

This website uses cookies.