Android Mini PC Tronsmart MK908, update de firmware

Astazi va voi arata cum se face update de firmware pentru un Mini PC Android MK908 de la Tronsmart, un stick cu sistem de operare android care va transforma televizorul normal intr-un televizor smart.
Pentru update de firmware pe MK908 avem nevoie de:
1. Stick-ul MK908 fara cabluri sau card de memorie conectate
2. Cablul USB cu care a venit stick-ul Android MK908 in pachet.
3. O agrafa sau o sarma otelita mai subtire (pentru apasarea butonului intern)
4. Firmware-ul si driverele (vezi mai jos, la finalul textului)
Inaine de toate trebuie sa instalam driverul usb (este cel mai important), pentru ca aplicatia de flash sa vada memoria nand si sa poata scrie datele acolo.
Pentru insalarea driverului trebuie sa conectam cablul USB la calculator, dupa care la stick-ul MK908 pe portul OTG (obligatoriu) in timp ce tinem apasat butonul ascuns de reset.
Windows-ul va detecta un dispozitiv nou insa nu va fi in stare sa gaseasca driverul, acesta trebuie sa-l instalam noi manual (exact ca-n tutorial).
Daca ati instalat corect driverul USB, la lansarea aplicatiei de flashuire veti primi mesajul “Found RKAndroid….”, daca nu ati instalat corect veti primi mesajul “No Found RKAndroid….”
Daca instalarea driverului a decurs cum trebuie sa in partea de jos a sculei de flash aveti mesajul “Found RKAndroid rock usb” inseamna ca va puteti apuca de flash (exact ca-n tutorial).
ATENTIE
Update-ul de firmware poate deveni periculos in anumite situatii: pene de curent, erori de sistem pe computerul gazda, bug-uri software, etc.
Echipa Videotutorial.ro nu-si asuma niciun fel de responsabilitate pentru eventualele probleme pe care utilizatorul le poate intalni. Acest tutorial este pur informativ.
Daca nu aveti nevoie de update, nu trebuie sa-l faceti.
Aceasta nu este singura metoda de actualizare a sistemului de operare android pe stick-urile mini pc, exista si alte scule / metode pentru update-ul de firmware. Daca doriti sa facem tutoriale si despre acele metode, va rugam sa ne solicitati asta pe rubrica de comentarii.
Download Android 4.2.2 Finless 1.5 custom rom (drivere incluse)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (67)

  • pana acuma 1 sau 2 ani sa dau de voi gaseam tutoriale doar scrise nu si video si asa bine explicate.sti ca nu tot omul intelege chear bine din scris si explicat repede dar cu voi e super.multumesc mult din germania ca am invatat cam app tot ce ati facut de atatia ani,sunt inebunit dupa it.totul ce e nou.

  • multumesc cristi esti tare,te rog asteptam si celelalte metode de actualizare

  • cristi ce se intimpla cind nu il recunoaste pc ul deloc,am incercat pe alte pc uri si nu il recunoaste pt a i instala driverii multumesc

  • cristi exista si mini pc cu mac os pe el. sau cum e pe iphone sau ipad iOS ? ca as lua unul.

  • Cat timp trebuie tinut apasat acel butonas? pana ce termina de flasuit?
    in tutorial nu ai specificat.....multumesc astept un raspuns

  • Daca folosesti mini PC-ul cu un monitor cu HDMI, dar fara boxe cum rezolvi cu sonorul?

  • adrian: Cat timp trebuie tinut apasat acel butonas? pana ce termina de flasuit? in tutorial nu ai specificat…..multumesc astept un raspuns

    adrian: Cat timp trebuie tinut apasat acel butonas? pana ce termina de flasuit? in tutorial nu ai specificat…..multumesc astept un raspuns

    Butonasul acela trebuie tinut apasat pana cand windows-ul da un mesaj ca a gasit un nou dispozitiv conectat! Daca nu urmezi pasii din tutorial nu se va conecta la calculator si nu il vei putea flasui!

  • pana la urma a cumparat cineva acest gadget si cum functioneaza sincer nu l-am vazut pe nicaieri cum lucreaza doar explicatii
    chiar merita banii?

Related Post

This website uses cookies.