AFLĂ DACĂ AI PROCESORUL AFECTAT MELTDOWN SAU SPECTRE – VIDEO


AFLĂ DACĂ AI PROCESORUL AFECTAT MELTDOWN SAU SPECTRE

Vulnerabilitățile Meldown și Spectre afectează TOATE procesoarele din lume, indiferent de sistemul de operare.
In ultimele zile presa internaționala a început sa vuiască pe marginea subiectului vulnerabilităților Meltdown și Spectre, descoperite în procesoarele Intel AMD și ARM.

Varianta corecta!


Adevarul este ca cei de la intel o vulnerabilitate serioasa pe toate procesoarele fabricate în ULTIMII 10 ANI…. ULTIMII 10 ANI ????
Zilele astea iese informația la suprafața; de ce? Pentru ca era o lovitura prea grea și greu de suportat, și probabil au așteptat sa găsească ceva și la AMD sau ARM, ca … împartă pagubele cu ei. Nu-i o chestie personala, e doar propaganda și marketing.

Cât de afectate sunt procesoarele?


INTEL iese cel mai afectat din acesta situație, deoarece are și cea mai grea vulnerabilitate, care este imposibil de reparat, deoarece este hardware.

Cum adică vulnerabilitate hardware?


Se pare ca intel a lăsat intenționat niște portițe deschise în procesoarele lor, și chiar “ambuscade instalate în procesor”.

Intel a instalat sisteme de operare în procesor ?


Va vine sa credeți sau nu, pe procesoarele intel este instalat în sistem de operare care poate fi accesat de la distanta si care poate citi datele stocate pe disk-uri.
Sistemul de operare este unul foarte mic, doar kernel-ul și câteva module. Acest sistem de operare instalat de procesoarele intel se numește MINIX. Madărfacării….!!!

Cum iti dai seama daca ai Meltdown sau Spectre ? 🙂


Pe site-ul Intel găsiți un mic soft, cu care puteți detecta prezenta pericolului. link mai jos

Cum repar procesorul vulnerabil afectat de Meltdown și Spectre ?


Microsoft a dat drumul unui update care rezolva problema. Dacă nu aveți update-urile pornite, mai jos aveți un link direct de download.
Linux și macOS vor lansa și ei update-uri, dacă nu cumva au și făcut-o deja.

Download:
“Scula” de detecție vulnerabilitate Meltdown și Spectre
Update-ul care “rezolva” vulnerabilitatea Meltdown și Spectre (dacă nu aveți update-urile deschise)

AFLĂ DACĂ AI PROCESORUL AFECTAT MELTDOWN SAU SPECTRE – tutorial video



Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (57)

    • Păi cam așa e, cu ghilimele. Am spus și-n tutorial că problema pe procesoarele Intel este hardware, iar acest update este că un fel de PLASTURE, nu este o reparație.

  • Am facut acest update dar imi zice ca calculatorul tot este vulnerabil. Ce pot sa mai fac?

  • Stiam eu de ce merg de aproape 15 ani pe AMD !!! :) Multi dintre noi cred ca nici nu realizeaza cat de grava este problema! Bineinteles ca un utilizator normal nu are de ce sa fie ingrijorat dar ma gandesc la companii mari si multinationale, la guverne si agentii de securitate etc...

    • TOATE procesoarele sunt afectate. Ce-i drept, procesoarele Intel sunt cele mai afectate, dar și AMD sau ARM sunt afectate.

      • Am intel doi due stiiti ce mi-a spus cei de la intel?ca astfel de procesore nu primesc suport de la ei!??Daca nu de la ei atunci de la cine?????

  • La mine spune asa: This system is vulnerable,chiar azi am primit acest update:2018-01 Set lunar de actualizări de calitate pentru securitate, pentru Windows 7 pentru sisteme bazate pe x64 (KB4056894) testul l-am facut dupa acest update,sper ca se vede ca folosesc windows 7.

  • imi da eroare cand vreau sa fac update-ul si am pc-ul vulnerabil
    nu am primit niciun update de genul..

  • Nu va agitati degeaba.Chestiile aste sant si vor fi dintodeauna,problema pentru noi cei de rand nu o reprezinta asta ,deoarece nu sa raportat nimik legat de scurgeri de informatii legate sau care au legatura cu aceasta problema.Iar daca e sa fie ceva important intrebatii pe cei de la NSA,daar cu siguranta aia sau hackerii nu o sa va fure pozele cu carnatii cand ii afumati.Mai IMPORTANT e cum sa ne ferim de programele care fac din procesoare sclav pentru minerit bitcoin.A aparut opera 50 beta care zice ca face ceva in acest gen.

  • Nu am făcut update-ul. Mesaj: Based on the analysis performed by this tool: This system is not vulnerable. P.S. Intel i7-3537U CPU @ 2.00GHz

  • Am facut update-ul, am restartat pc-ul si ... This system is vulnerable. Deci, nu funcționează.

      • Dl Cristi Un videotutorial despre IPTV se poate utiliza si in strainatate pe smart tv-uri am vazut ca, ce-i de la telekom au acest serviciu de televiziune prin internet. Multumesc

Related Post

This website uses cookies.