Adwords, publicitate inteligenta pentru produse si servicii – tutorial video

Salut prieteni, astazi vom incerca sa ne vindem produsele si serviciile firmei noastre imaginare cu ajutorul serviciului de publicitate AdWords de la google.

AdWords este un serviciu de publicitate de la google, acesta este foarte inteligent, eficient si elastic, permite plasarea inteligenta a anunturilor pe motorul de cautare sau pe site-uri care afieaza anunturi prin Adsense (serviciul opus adwords-ului).

Succesul lui AdWords sta in modul de targetare (plasare la tinta) a publicitatii, adica eu pot sa afisez un anunt doar intr-un anumit oras pentru un public de o anumita virsta si doar intre anumite ore.

Pretul este stabilit de tine, adica fiecare isi stabileste bugetul maxim pe care vrea sa-l cheltuiasca pe zi si pe click, desigur asta poate influenta si frecventa sau pozitionarea anuntului in motorul de cautare sau in site-uri ce afisaza Adsense.

AdWords este un serviciu foarte performant, acesta are optiuni pe care  alte servicii nu le are, sigur aici vorbim de cel mai mare motor de cautare din lume, nici nu ar putea fi altfel.

Modul de plata este extrem de flexibil, fiecare poate plati in mod normal, adica la sfirsitul zilei se retrag automat banii de pe card, sau se poate incarca contul cu anumite sume, exact ca la cartelele prepay de telefonie mobila, incarci o data pe luna sau pe saptamina cu cit vrei tu, in functie de asta iti fixezi si un buget zilnic pe care sa nu-l depasesti, in elul asta poti controla in cele mai mici detalii bugetul alocat publicitatii.

Frumusetea este ca nu te poti trezi cu facturi astronomice peste noapte, aici cheltuiesti cit vrei tu, tu faci pretul pe click, tu fixezi bugetul zilnic, aici este loc pentru toata lumea, este loc si pentru cei cu bugete de milioane de euro dar si pentru cei cu un buget lunar de 50-100 de euro.

Publicitate pe AdWords poate sa-si faca oricine, nu costa mult, daca setezi inteligent contul poti platii sume ridicol de mici.

Pentru cine este bun serviciul AdWords ?

Pentru companiile care vor publicitate ieftina si inteligent plasata.

Pentru persoane intreprinzatoare care au o afacere mica si vor sa-si sporeasca numarul de clienti.

Pentru magazine online care vor sa-si sporeasca castigurile.

Pentru site-uri care vor un anumit tip de vizitatori.

Pentru cei care presteaza servicii si au nevoie de o clientela mai numeroasa.

Pentru firmele mici care nu-si permit campanii costisitoare in massmedia conventionala.

Pentru toti cei care vor sa-si controleze “la cent” costurile de marketing.

Pentru administratori de tinere care nu au rabdare sa astepte roadele SEO.

Pentru cine nu este bun serviciul AdWords ?

Pentru site-uri care doresc un numar mare de vizitatori.

Pentru site-uri care nu vind produse.

Pentru cei care nu au rabdare sa seteze in amanunt contul AdWords.

Avantaje ASdWords.

Targetare pe zona geografica, de exemplu Bucuresti si o raza de 20 Km in jurul acestuia.(targetare extrem de eficienta)

Tragetare demografica, adica pe virsta si sex, de exemplu anuntul o sa fie vazut doar de “femei” intre 20 si 35 de ani, in cazul asta nici un barbat nu o sa vada anuntul. (aceasta setare este relativa)

Targetare pe limba, adica poti arata anuntul doar celor care vorbesc Engleza si Romana, ceilalti nu o sa vada acel anunt. (depinde de limba setata pe sistemul de operare)

Targetare orara, adica anuntul va fi afisat doar intre anumite ore, orarul de afisare al fiecarei zile poate fi setat diferit de celelalte zile.

Targetare pe dispozitive, adica pe telefoane mobile, pe notebook-uri sau pe desktop-uri.

Limitare afisari anunt, aceasta optiune este functionala doar pe “content network”, adica pe site-urile care afisaza reclame Adsense.

Bugetele pot fi stabilite de catre administratorul contului, adica nu te poti trezi cu factura mare la sfirsit de luna.

Pe AdWords este loc pentru toata lumea, nu conteaza ca ai un milion de euro sau 50 de euro.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !

Vizionare placuta !

ATENTIE, in acest tutorial video s-a strecurat o gresala, este vorba de filtrarea pe criterii demografice, de fapt ce am aratat eu acolo era o excludere a categoriilor nu o targetare, o sa remediem gresala in cel mai scut timp.

Ne cerem scuze pentru neplacerile create !

Echipa Videotutorial.ro

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (45)

  • Cand o sa faceti un tutorial despre un anumit program cu care putem integra subtitrari an filme.va multumesc

  • Chiar daca in tutorial nu sugerezi sa fim incluse si noi femeile la categoria target people , eu tot iti multumesc pentru tutorial , Cristi.

  • Adi sunt de acord cu tine dar eu vreu cu Ad scene la ala poti face bani nu dai bani.

    P.S FA UN TUTORIAL DESPRE SITEUL ............................ POTI UPLOADA UN FISIER PE NET SI CASTIGI BANI LA DOWNLOAD SI ITI DA UN LINK DE UNDE IL DOWNLOADEZI SI UNUL DE UNDE STERGI,SAU DACA NU VREI SA CASTIGI BANI SETEZI FISIERUL SA SE DUCA IN EMAIL ,

    EXEMPLU!!! INSTALEZI WINDOWSUL SI VREI SA SALVEZI POZELE CU PRIETENA TA TE DUCI PE SITE SI DUCI POZELE IN EMAIL SI GATA SUNT SIGURE

    eSTE UN FEL DE STIK SECURIZAT SAU DE FACUT BANI CU INFINITI DE GIGA,LA FIECARE DOWNLOAD PRIMESTI 0,50 $

  • Adina, tocmai ca, Cristi in tutorial a facut o mica greseluta,defapt acolo erau excluderi =)) El a exclus barbatii si a lasat femeile,era vorba de excluderi! Sa spus si la sfarsitul textului de prezentare cu rosu,mare ca a fost o greseala si ca acea setare se referea defapt la excluderi. De aceea nu mergea sa dea click pe "Done" atunci cand bifa si femeie si barbat,ca nu ai cum sa exluciz ambele sexe,atunci pt cine ar mai fi anuntul?

Related Post

This website uses cookies.