Activare Safe Mode pe Android, detectare bug-uri și probleme

Activare Safe Mode pe Android, detectare bug-uri și probleme

Modul Sigur, sau safe mode pe Android este modul în care putem boota, pentru a detecta anumite probleme, bug-uri, încetiniri sau infectări ale sistemului de operare. Ca și pe Windows, avem si pe Android Safe Mode. Pe Android, Safe Mode este mai frumos, pentru ca avem aceeași rezoluție, aplicațiile de baza sunt acolo…, deci putem folosi safe mod zi de zi fără probleme, dacă avem nevoie de viteza, și dacă vreo aplicație ne supară în modul normal. In comparație cu Windows-ul, unde se intra in Safe Mode fără drivere, pe Android în Safe Mode nu avem aplicații sau widget-uri active, în rest totul este ok. Aplicațiile rămân în continuare instalate, și pot fi folosite la ieșirea din safe mode, doar ca în Safe Mode acestea nu sunt active. Tocmai pentru ca nicio aplicație nu merge, în afara de cele preinstalate, putem vedea cum ar merge telefonul dacă am face un factory reset, De asemenea, printr-o activare Safe Mode pe Android, putem evita un factory reset, și putem folosi telefonul doar cu aplicațiile de baza, pana găsim aplicațiile care ne creează probleme.

Activare Safe Mode pe Android.

Cu telefonul pornit:
1. Țineți apăsat butonul power
2. Din meniul alimentare, țineți apăsat pe ecran opțiunea “Opriți alimentarea”
3. La apariția dialogului cu Safe Mode, alegeți opțiunea “OK”

Activare Safe Mode pe Android

(combinație taste Safe Mode Android)
Cu ecranul oprit:
1. Cu telefonul oprit, apăsați tasta power
2. La apariția logo-ului pe ecran apăsați “Volume Down” și țineți apăsat
3. Continuați sa țineți apăsați “Volume Down”, pana când veți intra în Safe Mode

Cum ieșim din Safe Mode pe Android

Pentru a parasi modul sigur, pur si simplu restartați telefonul, iar acesta va reporni în modul normal, unde vor fi active toate aplicațiile și widget-urile.
Atenție!
Telefonul vostru se poate mișca greu și din alte cauze. Cel mai des, din cauza stocării pline. Mai jos aveți câteva tutoriale pentru a rezolva problema.
Tutorial Memory Map, un disk cleaner destept pentru Android
Clean Master ne curata fisierele inutile din sistemul de operare Android
Viteza pe Android, optimizare manuala completa

Tutorial video – Activare Safe Mode pe Android

Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. nu la toate modele merg variantele astea. si am un tel allview a 5 esey sistem operare android 5.1 ( stiu ca e chinezarie ieftina nu tre sa imi spuneti ca stiu ce telefoane sunt etc) oticum idee e ca nu la tote telefoanele merg chiar daca merge cum a zis cristi. si motivul nul stiu poate stie sa spuna cristi. ca am rascolit internetul sa aflu dc si numai tampenii

 2. liviu florin a zis

  E ok. Dar un tutorial despre camere auto se poate..??

 3. S7 NU MERGE

  • Trebuie să meargă. Încearcă să intri cu telefonul oprit.
   1. Apesi power pentru pornire telefon
   2. Cand apare logo-ul, apesi si tii apasat “volume down”
   3. Continui să ții apasat, până ce telefonul intra in Safe Mode.

 4. Florin Milovici a zis

  Buna Cristi
  Pe Samsung Galaxy S5, NU merge.

 5. Florin Milovici a zis

  Buna Cristi,
  scuze , am reusit pana la urma, deci functioneaza si pe Galaxy S5

 6. am laptopu la maxim si nu aud nimic la videoclipurile voastre, faceti ceva ca e enervant

 7. Salutare!
  In descriere se mentioneaza butonul ..volume up….iar in tutorial…volume down!!!! Pana la urma…ce varianta este corecta? 🙂

 8. Cristi am o pb legat de update UEFI si anume. dau sa faca update isi face tot isi da restaturi si poi dau sa verifice si iar apare acelas update am dat si de 5 6 ori si aceasi chestiie. poate faci un tutorial cv cum putem rezolva problema cu update uefi cand nu vrea nicicum sa instaleze acel update. de ex versiunea 160 si iar apare tot acelas update.

 9. un tutorial despre inchiderea gratuitatii pentru windows 10 se mai poate folosi gratuit sau ne obliga sa-l cumparam.ar fi interesant!

  • Adrian Gudus a zis

   Windows 10 nu a fost și nu este gratuit. Update-ul de la Windows 7, 8, 8.1 cu licență, activat, la Windows 10, a fost gratuit timp de 1 an de zile. Perioada de update gratuit la Windows 10 tocmai s-a încheiat.

   • Te inseli Adrian Gudus! Windows a fost si v-a fi mereu GRATIS. Am instalat ieri Windows 10 Pro luat de la Microsoft si l-am activat cu … Toolkit xx
    Concluzia: Linux sa traiasca.
    De cativa ani folosesc DOAR linux

 10. Pe HTC sense functioneaza si widgeturile fara probleme in safe mode.

 11. Am o problema cu un smartphone Kolina K100, care nu se mai deschide. Am incercat sa activez Androidul cu tel oprit am facut setarile de rigoare dar imi spune ca “SD card lipsa-Nici o comanda” . Imi arata de asemenea Androidul cazut. Credeti ca se mai poate face ceva? As putea gasi o modalitate de a-l recupera macar ca un monitor? Multumesc anticipat pentru raspuns.

Speak Your Mind

*