Instalare setare tuner tv cu captura hardware de la leadtek – tutorial video HD

“”TV Tuner Folosind optiunile de configurare ale TV/FM se poate limita captura de film la o anumita dimensiune în MB sau în secunde.

Un TV tuner captează semnalele analogice TV şi le transformă în format digital pe care îl poate citi computerul. Acest lucru permite vizionarea programelor de televiziune pe calculatorul personal. Apoi, TV tunerele performante pot scoate cele mai reuşite sunete stereo de pe un semnal TV, în locul sunetelor obişnuite pe care le reda televizorul. Unele dintre acestea permit utilizatorilor să stocheze programe pe hard disk-urile PC-urilor şi au funcţia “time shift” – pot să “îngheţe” şi să inregistreze o acţiune live.

În plus, acestea au programe care captează imaginile de pe ecran şi îţi permit să adaugi efecte speciale şi să postezi imagini video pe Internet etc. De exemplu, poţi naviga pe Internet, iar în colţul ferestrei să vizionezi emisiunea preferată. “”

sursa Wikipedia

In acest tutorial video vom vedea cum se descarca drivere pentru un tuner tv si cu se umbla cu optiunile acestuia, daca avem putina creativitate ne putem transforma pc-ul intr-un centru multimedia cu un tunar tv bun.

Modelul pe care-l vom folosi astazi este produs de compania Leadtek si se numeste PxPVR2200  care functioneaza pe slotul pcix. si dispune de un cip dedicat pentru captura hardware .

Acest video tutorial deschide o serie de tutoriale video ce va urma, care vor fi dedicate segmentului multimedia, un sector din ce in ce mai popular .

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (75)

  • Sunt Adrian si va scriu de la Sergiu prin TeamViewer
    Cand intru pe site sa vad noul tutorial sau noile comentarii aduse de feedreader imi da aceasta erroare : "http://i40.tinypic.com/11m3mrr.jpg"

    Iar cand intru pur si simplu pe site s vreau sa accesez pagina principala a siteului imi apare interfata veche a siteului,siteul vechi care arata cam asa: "http://i43.tinypic.com/29ni7m8.jpg"

    Va scriu de la el pt ca eu nu pot accesa noul site! Sper sa o rezolvam cumva sau sa-mi dati un sfat ce sa fac!

    Va multumesc cu drag Adrian :)

  • Super e acest tutorial, foarte educativ, o sa caut sa vad cat ma ajunge la pret acest tip de tuner. Numai bine si la cat mai multe tutoriale in sprijinul nostru, al celor care ne descurcam greu cu engleza sau cu anumite tipuri de componente si programe.

  • buna ziua ati facut treaba buna cu noul soft nici nu se compara am si eu o problema cu tunerul meu eu am un pinacle hibrid si mi se vede tare urit nu reusesc sa-l instalez calumea adevarul e cu nu prea inteleg limba engleza si probabil din cauza asta nu reusesc sa -l setez calumea daca ati putea sa faceti un videotutorial si cu acest fel de tiuner ar fii oki cel putin captura e groaznika va multumesc sa aveti o zi buna

  • Multumesc echipei videotutorial.ro pentru acest accept de a ma abona si a-mi oferi sansa sa primesc informatii "la zi" despre tutorialele aparute.
    Las la o parte felicitarile si cuvintele de lauda pentru voi (nici nu este cazul ,deoarece este de la sine inteles ca sunteti ca o mana cereasca pentru toti) si trec la subiect.
    Dispun de un tuner de acest tip, doar ca este analog si fara comprimare hardware (WinFast TV 2000 XP Expert) cumparat in 2004.
    Tutorialul este perfect documentat si clar pentru mine...acum apare problema...
    Folosit pe xp si vista indiferent ca e pe 32 sau 64 functioneaza perfect.Cand am instalat win 7(32si 64) cu toate setarile tunerului facute (spun eu ca la carte) cu drivere la zi de pe site, intampin urmatoarea problema...fac o captura,dar la redarea cu media playerul 12 din win nu se reda sunetul desi in media center se reda...sigurul player care reda imaginea cu sunet este Gom.
    Am incercat sa folosesc K-Lite ,AceMegaCodecs etc
    Am folosit doar codecul propriu s.a variante...problema ramane aceeasi ...nu am sunet pe media player in win 7 .Daca redau fisierele video capturate in win 7, pe xp sau vista acestea sunt vizualizate cu sunet.
    Intrebarea vine de la sine ...sa fie un bug in media player la win 7[mentionez ca am instalat toate var de win inclusiv ultimul RC 1(7068)] sau incompatibilitate tuner cu win 7?
    Cu speranta ca am fost destul de explicit si concis va cer parerea si o solutie.
    Multumesc anticipat.

  • @fanibu:
    Nu cred ca au aparut drivere oficiale pentru windows 7, pina cind vor aparea poti sta linistit ca o sa intimpini numai probleme.
    Cel mai bin este sa schimbi sistemul de operare cu un xp sau cu vista .
    Mai poti incerca sa folosesti si alt player, pentru ca media player este cel mai nenorocit spion din lume .

  • Multumesc mult Cristi...deocamdata sa asteptam ca si win 7 sa fie pus pe sine cu adevarat...!

  • Pentru cei care au acest fel de tuner vin si eu cu o completare mica , cu acceptul lui Cristi desigur pentru a face si mai atractiv cu toate ca este destul de atractiv acest tutorial:
    Dati clic dreapta pe icoana din bara de jos (pe WinFast wizard...setting...bifati MCE Remote si sa fie pe enable)
    Acum telecomanda trece de pe tuner in Media Center din XP cu Media Center sau Vista ,pe Media Center...adica va deschide MCE din OS .Facem setarile cerute de MCE si aici putem intra pe jocurile windowsului( Sah, Tinker ,Solitaire si le putem juca cu ajutorul telecomenzii stand comozi in fotoliu sau in pat dupa preferinte.Incercati si o sa vedeti ca este distractiv.
    Pentru a trece din nou pe tuner si a executa ceea ce a spus Cristi (vizualizare canale tv sau recorder ,dezactivati MCE Remote si folositi tunerul din telecomanda.Mai este de spus ca , cu ajutorul telecomenzii se poate inchide,trece in stand-by sau rstarta PC-ul...vorba lui Cristi se pot face multe lucruri cu acest tip de tuner.

  • nu am fost atent daca s-a specificat ca se poate deschide calculatorul cu telecomanda de la tv tuner,eu personal folosesc aceasta chestie cand ma scol dimineata si vreau sa ma uit la tv prin calculator
    binenteles ca poti si inchide,restarta calculatorul tot din telecomanda.practic aceste lucruri imi plac mie la tv tunerul de la leadtek.mai merge sa il setezi ca webcam pe mesenger in caz ca vrea cineva sa vada un post tv

  • @fanibu: Are dreptate FANIBU, am uitat eu sa mentionez in tutorial, telecomanda tunerelor tv (nu toate) are suport pentru Media Center, adica stai in fotoliu si comanzi media centerul din vista sau din xp media center, deasemenea poti opri sau porni pc-ul din telecomanda.
    MULTUMIM Fanibu pentru completare, asta-i spiritul pe care dorim sa-l avem cu totii pe videotutorial.ro si nu numai.

  • Dupa cum v-ati dat seama in partea de jos a comentariilor a aparut un instrument ce impiedica raspindirea spam-ului, datorita faptului ca videotutorial.ro se confrunta zilnic cu foarte multe spam-uri am apelat la aceasta masura suplimentara de securitate.
    DE ACUM IN COLO PENTRU A TRIMITE UN COMENTARIU TREBUIESC INTRODUSE CELE DOUA CUVINTE DIN IMAGINEA DISTORSIONATA CU SPATIU INTRE ELE SAU PUTETI ASCULTA VOCEA CARE VA DICTEAZA NISTE CUVINTE, DACA NU INTELEGETI CE CIVINTE SINT IN IMAGINI TREBUIE SA-I DATI UN REFRESH DE LA BUTONASUL DIN PARTEA DE SUS, VA ROG SA INTELEGETI CA NU AM FACUT ASTA SA COMPLICAM LUCRURILE CI PENTRU A VA PROTEJA VOUA ADRESELE DE MAIL CU CARE ATI SUBSCRIS SAU PA CARE V-ATI ABONAT

Related Post

This website uses cookies.