Transfer de fișiere nelimitat, rapid și sigur între browsere

Transferul de fișiere pe internet a fost o aiureală pana acum. Expeditorul trebuia sa urce fișierele pe un server, ca după aceea, destinatarul sa le poată descarca, și asta cu limitări serioase de dimensiune, spațiu pe disk si viteza. O nebunie totală, care ne consuma timpul și ne tocea nervii.
Odată cu introducea WebRTC, se poate face transfer de date, direct, intre browsere, fără vreun serviciu în mijloc. Oare se vede la orizont, o rețea sociala, total libera ?

Transfer de fișiere nelimitat, rapid si sigur între browsere

Serviciul reep.io, ne ajuta sa facem legătura inițiala între browsere și sa generam un link scurt, care ne face legătura intre browsere. Legătura aceasta este securizata, iar în plus, serviciul reep.io nu are nicio legătura cu fișierele transferate sau cu viteza de transfer în sine.
Avantaje reep.io:
Nu avem limita pe dimensiunea fișierelor
Nu avem limita de viteza
Avem conexiune securizata
Avem o interfața web simpla
Aceleași fișiere, cu același, poate fi descarcat de mai multi destinatari simultan.
Dezavantaje:
Nu se păstrează link-ul, după închiderea browserului
In timpul transferului, browserele trebuie sa stea pornite
Nu avem file resume
După cum vedeți, avem și anumite dezavantaje, dar acestea nu sunt atât de importante, și pot fi înlăturate cu răbdare și putina atenție.
Cu siguranța, WebRTC este viitorul. Dacă stăm sa ne gândim, cu Web RTC-ul asta se pot face multe. De la conexiuni locale, unde nu este internet, pana la reinventarea rețelei sociale globale. In sfârșit, vom fi și noi conectați direct, nu prin intermediari.
Mulțumim colegului Dan, pentru pont. Tutorialele lui: Gimp, HTML, OpenOffice.
Serviciul web reep.io




Tutorial video – Transfer de fișiere nelimitat, rapid și sigur între browsere


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Cu MEGA se descarca aproape instant orice fisiere si de dimensiuni foarte mari.

  2. nu merge site-ul, spune (Această pagină web nu este disponibilă)

  3. Salut Cristi. Interesant, dar văd că sunt “câteva dezavantaje” care cred că pot fi ușor eliminate cu https://send-anywhere.com/. Tot prin browser (dacă utilizatorul vrea neapărat asta), sau și mai simplu zic eu, prin instalarea aplicației (se vede în secțiunea download, suportă orice tip platformă “fixă sau mobilă”). La capitolul “minus-uri” trecem doar limitarea de dimensiune (2 GB cred, nu știu sigur că n-am fost curios…) care este valabilă în browser, dar în programul instalat nu este nici o limitare, personal am trimis cel mai mult 60 și ceva de GB printr-un singur cod; se generează un cod de 6 caractere (cifre și / sau litere) pe care-l transmiți destinatarului (destinatarilor, dacă sunt mai mulți, nu contează) și expeditorul are posibilitatea “selectării” trimiterii (adică să fie descărcată în timp real, cu ambele dispozitive pornite, sau un fel de “share” pentru 24 de ore, timp în care poate fi descărcat “la infinit”). Sincer, poate mai sunt și alte minus-uri, eu n-am găsit, dar poate faci un tutorial și despre https://send-anywhere.com/, bineînțeles, dacă consideri ca merită promovarea. Sănătate maximă și un an nou așa cum vă doriți !!! Alin.

  4. Salut Adi se pare ca nu ai fost atent la ce a spus Cristian acest serviciul nu are nevoie de nici un cont fie el free sau contra cost la ce te-ai referit tu adica “mega.co.nz” ai maxim 50G. si transferul de fisiere mari pe mega este foarte foarte slab sa nu mai scrieti comentarii aiurea Inainte de a v-a documenta…
    Multumesc Cristian pt. aceste Informatii functioneaza foarte bine faci o treaba excelenta sa fi iubit…

    • Eu folosesc acel site si viteza de descarcare nu este slaba deloc, sincer iti spun. Poate viteza este slaba din cauza providerului de internet, ceea ce la mine nu este cazul.

  5. .Dorel Dumitru a zis

    Unde se descarca,eu nu il gasesc nici pe desktop,nici in documente.Totul merge ca in tutorial dar nu-l gasesc descarcat .

    • La finalul descarcarii, ai un mesaj de confirmare, iar dupa ce confirmi salvarea, fisierul este mutat din temporare, in folderul “descarcari”, day in folderul setat de tine pentru descarcari.
      Mesajul este acelasi ca la un download obisnuit.
      Probabil nu ai bagat de seama mesajul, iar fisierul nu a fost mutat din temp. in descarcari.

  6. ..de folos toate inf.de aici

  7. In urma cu ceva timp, am invatat de pe acest site coordonat de niste oameni minunati cum sa imi transfer fisierele facandu-le torrente. Apoi am aflat o solutie pe care o explic doar daca nu ati folosit-o deja: daca ai de transferat ceva intre doua calculatoare, indiferent de distanta dintre ele si dimensiunea fisierului, fara sa iti bati capul cu ftp si altceva, site-uri de transfer sau care iti dau stocare foarte mare, run teamwiever intre ele si file transfer rezolva totul pentru tine, simplu si eficient.

    • Team viewer este o solutie, dar este mai complicat si mai putin mai “nesigur”, deoarece serverele Team Viewer iti pot intercepta fisierele.
      Metoda prezentata de mine, prin WebRTC, este relativ sigura, pentru ca nu avem interpusi intre cele doua browsere.

  8. pai cu Chrome am si incercat

  9. gata a mers pana la urma

  10. eu stiu ca de obicei acest gen de servicii foloseste conexiunea personeai care da la share fisieru. si totul depinde de persoana care da ceva la share ce viteza de uploade are. exist si pt telefoane asfel de servicii

  11. Cristi asteptam tutorialul cu Chromecast 2, partea a 2, asa cum ai promis; multumesc

  12. Andrei Telteu a zis

    Mai am si eu o lista cu mai multe siteuri de genul asta:
    http://telefile.me/
    http://poetic.io/
    http://reep.io/
    http://filesender.io/
    http://send-anywhere.com/
    http://justbeamit.com/
    http://www.file.pizza/

    Prin protocolul webrtc se poate transmite si video/audio live, ca niste exemple am o lista de siteuri prin care poti face conferinte video-audio din browser cu maxim 8 persoane in general. (prin webrtc functioneaza si hangouts de la google, si apelurile video de la facebook messenger).
    https://hubl.in/
    https://appear.in/
    https://videolink2.me/
    https://vline.com/
    https://www.gruveo.com/
    https://www.join.me/

  13. Laurentiu S a zis

    Salut Cristi!
    Multumim pentru tutorial. Foarte interesant.
    Asteptam un tutorial despre virtualizare cu Hyper-v din WINDOWS 10.
    Multumim.

  14. Incerc de 2 zile … nici la mine nu merge!!!
    Link-urile generate sunt cu “null…”la sfarsit.
    Folosesc Firefox…
    Invalid Download
    The download link you are using is invalid.

  15. felicitari pt tutorial, la mine functioneaza fara probleme .

  16. pepene ioan a zis

    poti sa faci un tutorial despre Remix OS

  17. da, foarte bun tutorialul. merge si pe android, intradevar. ca si un alt plus, e faptul ca daca se oresre transferul din diferite motive, “pleaca” din locul din care a ramas, si chiar daca bagi fisierul de transferat in caseta de download generind alt link, are legatura cu primul link si se descarca tot de unde a ramas. urmeaza sa incerc sa vad ce se intimpla daca inchid pc-ul, daca transferul o sa mai aiba loc, revin.
    oricum, multumesc cristi.

  18. da, intradevar, inconvenientul, exact cum ma asteptam este ca calculatorul de unde ei fisierul, trebuie sa fie deschis, altfel nu se poate descarca. 🙁

Speak Your Mind

*