Internet mobil, consum aplicații și rezolvare problemă

Internet mobil, consum aplicații și rezolvare problemă

Internetul mobil nu este ieftin și asta o știe toată lumea. Chiar dacă providerii dau impresia ca oferă internet nelimitat, trafic nelimitat sau trafic bonus, nu este nimic mai mult decât marketing. Adevărul este ca internetul mobil este scump, indiferent cat de ieftin pare în reclame.
La pachetele de date din abonamentele de voce, se oferă, de exemplu 2 Giga de trafic, după care se aplica taxa pe fiecare MB consumat.
La pachetele de internet pe cartela, care de obicei se vând cu tablete, internetul este NELIMITAT, dar cu o șmecherie; Se limitează viteza după depășirea traficului inclus, sau se oferă internet nelimitat seara, când rețelele se descongestionează și providerii își permit sa lase liber la internetul mobil, fără sa li se topească relele.
Mai sunt și pachetele gen “Web n Walk“, care este limitat grav, din multe puncte de vedere, și care iți strica experienta în utilizare.
O categorie aparte este cea cu provideri care au rețeaua varza și care oferă net nelimitat, fără să realizeze, ca rețeaua lor nu rezista sau este prea slab dezvoltata.
Internet mobil, consum aplicații și rezolvare problemă.
Lăsând la o parte oferta providerilor de internet mobil, noi trebuie sa ne asiguram ca datele mobile incluse în abonament sau în extra-opțiunea de la cartela, ne ajung de la o luna la alta, fără sa intram în “mini bar”, ca ne rupe la bani.
De obicei, utilizatorii au obiceiul sa instaleze foarte multe softuri pe telefon, fiind foarte ușor sa pierzi controlul asupra acestora. Multe aplicații vor sa se conecteze permanent la internet, sa verifice după update-uri, sa sincronizeze agenda, sa facă backup la poze, etc. Bineînțeles, toate aceste aplicații consuma datele mobile, atunci când nu suntem pe WiFi, când de fapt s-ar putea aștepta pana ajungem la o conexiune wifi, pentru efectuarea update-urilor, backup-ului, etc.
Când vine vorba de consumarea traficului, avem de-a face cu doua tipuri de trafic:
Traficul din foregroung (trafic normal inițiat acțiunile userului)
Exemple: browser, youtube, download, skype, etc
Traficul din background (trafic în fundal inițiat pe nesimțite de aplicații și servicii)
Exemple: actualizări aplicații, sincronizare email, backup poze în cloud, aplicații chat, etc
In tutorial am arătat cum se opresc datele de fundal, atât per aplicație, cat și în totalitate pentru toate aplicațiile, pentru internetul mobil.
Internet mobil, consum aplicații și rezolvare problemă





Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. si ai uitat sa spui ca e bine sa debifam actualizarile automate in google play pt ca poate ai undeva in oras acces la wfi si baterie putina si va incepe actualizarea automata wfi

  2. caisindonici a zis

    vreau sa intreb de ce video-urile mai vechi de pe sait nu merg si anume acelea redate in flash pleyer,in html merg ca ceasul, folosesc windows 10, 64 biti. am instalat adobe flash player dar nu sa rezolvat nimic,oare de ce? ms mult..

  3. caisindonici a zis

    am incercat de pe ie,google chrome,si mozila

    • IE si Chrome vin cu Flash preinstalat. Daca poti vedea caseta cu video-ul, dar nu il poti rula incearca sa debifezi “enable hardware acceleration” facand click dreapta pe video si apoi “settings”.
      Ai facut upgrade la Windows 10 de la o versiune anterioara sau l-ai instalat “pe curat”? Am cautat pe internet si am observat ca sunt mai multi care au probleme cu Flash si Windows 10. Dar simptomele variaza de la caz la caz si la fel si rezolvarile. Spunea cineva ca l-a ajutat pentru cateva zile o scanare cu MalwareBytes, dar apoi problema a revenit. Dar el spunea ca ii merge Flash-ul dar doar vreo 20 de minute apoi se oprea. Stiu ca pare ciudat, dar incearca si Opera.

  4. de ce nu pot descarca din google play decat pe wifi nu si pe date mobile?am incercat toate variantele de setari cu reinstalare de de google play, framework,cache…..nimic!

  5. Cătălin.81-Rm.S a zis

    Mulțumesc pt tutorial însă eu nu am putut rezolva problema mea.
    La data de 1iunie am primit cu extraoptiunea mea cei 500MB incluși însa la 3 zile dupa am atins limita de avertizare setata la 475MB. Nu știu ce se întâmplă. Nu am folosit aplicații ce papă mult trafic de date mobile. La detaliile de trafic văd că “Sistem de operare Android” e autorul traficului exagerat. M-am gândit ca un astfel de trafic e generat de descărcarea unor update-uri de sistem așa că am mers în setări și am schimbat setarea de verificare după update de la “săptămânal” la “manual” însă “Sistem de operare Android” face în continuare prăpăd în MB mei… 🙁
    Precizez că folosesc Cyanogenmod 12.1 (Android 5.1)
    Dacă știe cineva de unde pot oprii hemoragia asta… ?! Vă rog foarte mult! 🙁

  6. WTF, 1 milion de vizite pe luna, felicitari! similarweb.com ne spune ca 61% dintre visitatori sunt din romania, 2,5% din anglia, 5% din italia, 6% din Brazie ect… Bine macar ca in alte tari publicitatea se plateste mai bine. Doar o mica intreare: scoateti €1000 cu atatea visite pe luna?

  7. Foarte bun tutorialul, felicitari.Avem vreo posibilitate de a sti care aplicatie consuma mai multe date intre viber, whatsApp, line, mess, etc…?

Speak Your Mind

*