Înregistrare sunet pe telefon, non stop cu Echo

Înregistrare sunet pe telefon, non stop cu Echo

La un moment dat, toți ne-am gândit “ce bine ar fi sa dau timpul înapoi, ca n-am auzit ce-ai spus”. Acum avem o soluție pentru uituci, aplicația Echo, care ne permite sa înregistram sunetul ambiental, de la microfonul telefonului, în bucla.
Aplicația Echo este gratuita și foarte ușor de folosit, in plus, funcționează foarte bine, pentru o aplicație atât de necunoscuta.
Înregistrarea audio ambientala, este făcuta prin microfonul telefonului, și bineînțeles este important ca acesta sa fie aproape de sursa sunetului, ca sa avem o înregistrare buna. Sa nu va așteptați ca telefonul sa înregistreze sunetul de la câțiva zeci de metri distanta, pentru ca asta nu este posibil din punct de vedere tehnic. Acum sa ați înțeles care sunt limitările, sa vedem pentru cine este buna aplicația Echo.
De ce sa înregistram permanent sunetul cu Echo ?
Situații în care avem nevoie de o înregistrare a sunetului ambiental:
1. La școală, când ne preda profesorul.
2. Când luam notițe la serviciu
3. Când avem prieteni mincinoși
4. Dacă lucram la SRI, DNA, etc
5. Dacă vrem sa spionam prietenii, familia, etc.
Modul de folosire Echo!
Aplicația este destul de simpla; Nu trebuie decât sa o pornim și gata, înregistrează singura. Cănd vrem sa salvam o înregistrare, apăsam pe cele trei opțiuni, 1 minut, 5 minute sau timpul curent de înregistrare.
In setări putem aloca memorie mai multa sau mai putina, și putem modifica calitatea înregistrării. In funcție de telefon și spațiu disponibil, puteți modifica aceste setări, după ce ați făcut în prealabil și câteva teste.
Echo va înregistra în bucla non stop și permanent va șterge începutul buclei “ca un șarpe care se mănâncă singur”.
Atenție!
Înregistrarea nu se salvează singura. Trebuie sa salvați voi, atunci când considerați ca ați scăpat ceva.
Aplicatia Echo (Play Store)
Aplicatia AIMP (rulare fisiere WAV)
Aplicatia Echo (F-Droid)




Tutorial video – Înregistrare sunet pe telefon, non stop cu Echo


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Salutare. mie unu mi-se pare interesanta si folositoare in unele cazuri. Fain ar fi si o aplicatie care filmeaza cu ecranul telefonului oprit. sau poate este si nu stiu eu…..daca este sa ne zici te rog . (ma fac spion, de mic am vrut 😀 ).

  2. Buna ziua. Am ramas in urma cu tehnologia dar am inaintat mult… in virsta. De asta, va rog sa aveti rabdare cu mine.
    De nevoie am achizitionat un smartphone. Ieftin: Myria. Si daca tot il am in buzunar, am facut niste fotografii. Problema este ca nu pot sa le descarc in PC. Pun cablul dar, “nu vede” unitatea. Ce nu stiu eu ca trebuie sa fac? Multumesc.

    • daca ai android cand bagi cablu in pc si tel dai pe stocare in masa daca nu iti apare optiunea asta intra in setari si cauta conexiune pc si dai stocare in masa

  3. Poti incerca cu aplicatia Secret Video Recorder Pro sa inregistrezi video cu ecranul oprit,sau in timp ce-ti vezi de navigat,ori alte treburi cu telefonul 😉
    Legat ca si comparatie cu aplicatia prezentata de catre Cristi,as recomanda aplicatia DaRecorder ce are cateva optiuni avansate ce-ti permite sa scoti maximul din microfonul telefonului 😉
    Daca cineva are un SmartWatch cu tizen gen Samsung Gear 2 ( in cazul meu este rootat ceasul ) poti instala si seta sa filmeze video sau inregistreze audio in mod ascuns cu aplicatia Undercover 😉
    Initial aplicatia Undercover este setata de catre owner sa scoata sunete cand inregistreaza,dar se pot elimina aceste sunete si poti folosi foarte usor ceasul pe post de camera video fara ca cineva sa-si dea seama.

  4. Salutare . Bun tutorial daca ai nevoie de asa ceva . Cristi asa avea si eu o intrebare de Onepluse One . Se merita sa il cumpar ca din cate stiu il ai de ceva timp si cred ca tiai format o parere despre el . M-am gandit si la Meizu mx4 PRO care crezi este mai bun .

  5. Lucian Alin a zis

    Salut Cristi!
    Am urmarit cu mare atentie tutorialele tale despre Router (ASUS).
    Doresc sa-mi cumpar si eu unul dar sunt in DE si am un internet de maxim 200MB/s, la aceasta viteza nu cred ca se renteaza sa-mi cumpar unul ca al tau, dar am gasit altul ASUS RT-AC51U AC750, e buniciel??
    Iar placa de retea o sa fie tot de la ASUS si anume ASUS PCE-AC56.
    Doresc doar o parere si scuze pentru postarea mea aici.

    Bafta!

  6. E un must have daca intre adevar consumă asa putin din RAM, yet to test brb when ready. Anyway e foarte simplă nu face recording stereo şi nu alocă decat un pic din RAM, de obicei cand îl las pe înregistrare îl închid şi îl las undeva, nu rulez nicio altă aplicatie. dpadv e gândit prost, păcat de el, dar mai sunt şi altele după cum s-a mai scris şi poate mai găsim şi altele cu RAM recording.

  7. DaRecorder avansat de inapoiat.

  8. Echo consumă >10%/3h
    Pe memoria max de 192mb/16khz pe un Samsung N7000 cu 1gb RAM, fisierul prezintă zgomote din timp în timp, nici nu se salvează până la sfârsit, oricum fara sa dea erori la salvare.
    Mai e Rewind, yet to test brb daca merită atentia.

  9. Am testat şi Rewind, pe 10′ 22khz merge ok şi consumă la fel ca Echo, numai că are un bug, nu i se poate scoate vibratia, bug intre ““.
    Vibratia cu cat e de frecventa mai mare rezonează cu circuitele mai fine din smartphone şi în timp poate crăpa unul din ele şi nu o să şti ce are smart ul de se blochează câteodată…. cel mai probabil va fi de la vibratii sau încovoieri. în cazul în care vă place sa vă asezati pe el.
    Autorul Rewind un tip foarte pasionat, i am scris sa scoată vibratia, încă niciun răspuns, deci păcat şi de Rewind, căutăm altul dar se pare că nu mai există la acest moment.

    E foarte bun genul asta de app.

  10. Buna, am si eu o intrebare. Am facut o inregistrare audio cu telefonul (android) si as vrea sa stiu cum pot salva acea inregistrare in laptop, pentru a o mai asculta si alta data.
    Merci

  11. Buna ziua!Aplicatia poate fi ascunsa?

Speak Your Mind

*