Hikvision DS-2CD2732F-I, camera supraveghere IP de 3MP

Salut prieteni, astazi va voi prezenta o camera de supraveghere de la Hikvision, este vorba despre modelul DS-2CD2732F-I, care vine cu un senzor de 1/3 inch la o rezolutie maxima de 3 megapixeli.
Camera de supraveghere DS-2CD2732F-I vine intr-o carcasa metalica cu un design dome vandal proof, cu un obiectiv variofocal de la 2.8mm pana la 12mm si o diafragma f1.2. Poate filma la 3MP (2048×1536) si 20 fps, full hd (1920×1080) la 30 fps sau hd (1280×720) la 30 fps.
Hikvision DS-2CD2732F-I are si leduri infrarosu care-i permit noaptea sa vada pana la 20 de metri (nu exista IR bleeding), ledurile se aprind automat iar parametrii ca sensubilitate sau temporizare pot fi schimbati din interfata web.
DS-2CD2732F-I este o camera de exterior, asta inseamna ca rezista afara in ger si canicula de la -30 de grade pana la 60 de grade celsius, se poate adauga si ceata, praf, umezeala, etc. Fata de camerele de interior aceasta are carcasa metalica si blindata cu garnituri peste tot, in plus PCB-ul si chipurile sunt proiectate special ca sa reziste variatiilor mari de temperatura sau temperaturilor extreme.
Printre dotarile cu care aceasta camera vine, se pot enumera: slot pentru card micro SD, suport POE, codare hardware h264, intrusion detection, motion detection, line crossing detection, tampering detection, functii pe care vi le voi explica in tutorialul urmator dedicat acestei camere, unde vom vedea cum se lucreaza cu softurile din dotare, cu interfata web si cu aplicatiile pentru smartphone sau tableta.
Sa fiu sincer, nu ma asteptam sa gasesc aceasta camera atat de capabila si solida, ma asteptam la ceva…mai chinezesc, mai ales ca venea de la un producator putin cunoscut (Hikvision), dupa aceea insa am aflat ca numai la departamentul de cercetare si dezvoltare hikvision sunt angajati 2800 de specialisti, repet, doar la departamentul de cercetare si dezvoltare!



Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. Salut Cristi.Scuze ca nu are legatura cu tutorialul de mai sus.Dar am o mare rugaminte daca vrei sa ma ajutati.Detin un Alienware M15x Notebook http://www.notebookcheck.net/Review-Alienware-M15x-Gaming-Notebook.22280.0.html si vreau sa schimb procesorul.SI nu stiu daca suporta Intel Core i5-3570 3.4Ghz si o placa video de 3 sau 4GB.Va rog dati-mi un raspuns.
    Multumesc si scuze de deranj

    • Nu merge, este alt chioset, alta generație, alt design…
      Oricum,schimbarea procesorului la laptop nu este o idee chiar așa buna, sunt multe considerente, alt tdp, pcb-ul este proiectat pentru un procesor, răcirea, alimentarea, etc, etc.
      Laptop-ul nu-i desktop.

  2. Multumim pentru acest interesant tutorial,asteptam si urmatoarele episoade.

  3. Foarte util, astept si urmatoarele tutoriale si cu partea software reglare etc, sunt foarte curios 😀 .

  4. Salut Cristi,bun tutorialul.Eu am un sistem de supraveghere folosind telefonul ( telefoanele ) ca si camera,eventual ceva de genul – sunt la job si vreau sa vad ori sa fiu atentionat daca am un hot in casa ( sau pisica vecinului ) 🙂

  5. si legat de tutorial , link official cu specificatii tehnice despre camera prezentata :
    http://www.hikvision.com/en/Products_show.asp?id=8724&showid=1

  6. salut Cristi,poti sa mentionezi ce model este camera care are setari de rotire automate,adica sa nu mai umbli la ea,sa o comanzi de pe tableta….multumesc anticipat!

  7. Foarte bun tutorialul.Camera prezentata este de foarte buna calitate,dar cam scumpa pentru unii dintre noi.
    Asteptam un tutorial si cu un sistem de supraveghere cu DVR la un raport pret – calitate foarte bun( de ce trebuie sa tinem seama cand achizitionam o camera, un DVR, un NVR etc. )
    Poate ne faceti si o recomandare de un sistem de supraveghere de exterior gata facut ( kit ) – “de buget ” pentru ca pe piata sunt foarte multe oferte iar capcane sunt multe.
    Inca o data multumiri si va mai asteptam.

  8. Si de unde se poate cumpara camera asta, eventual versiunea PTZ, in Romania?

  9. fiindca sunt un incepator in sisteme de supraveghere camere am rugamintea sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi referitoare la sistemul pe care vreau sa il fac si anume:
    – am o casa si intentionez sa fac un sistem de supraveghere format din 2 camere IP modeulul: Hikvision DS-2CD2732F-I (am curte una fata un spate)
    – camerele vor fi legate la un NAS qnap TS 453-PRO – are 2 licente pentru camere
    – inregistrarea o doresc direct pe NAS la rezolutie max fullHD
    – camerele intentionez sa le leg printr-un swich cu POE ca sa un mai trag si fire de alimentare sau din ce am citit se poate cu injectoare.

    Intrebarile:
    – merita sa iau un swich POE sau sunt deajuns injectoare. ideea ca ambele le duc la o singura priza de camera cu o singura mufa de retea. am inteles ca injectoarele au mai multe standarde. ce recomandati?
    – ce HDD recomandati. eu ma gandeam la 2×3 Terra WD varianta red sau purple.
    – ce varianta de switch poe sa iau si unde e cel mai bun loc de a fi amplasat avand in vedere problema alimentarii pe distante mari a deviceurilor cu POE
    – am vazut ca sunt 2 tipuri de camere DS-2CD2732F-I si DS-2CD2732F-I(S)
    de la ce vine S-ul?

    multumesc

    • salut,

      camerele vor fi conectate la un IP NVR cu POE ca si HIKVISION DS-7604NI-SE/P sau DS-7604NI-E1/4P/A cu 4XPOE sau. Cablare CAT6 la NVR. Maximum 100 metri lungime de cablu CAT6 de la camera la NVR pentru alimentare POE.
      S-ul vine de la Special (Audio In/Out si Alarm In/Out)
      o sa iti super placa!

  10. petre ivanusca a zis

    Ceau , Cristi urmaresc de mult timp videotutorialele tale si ma bucur foarte mult ca ajuti si pe altii cu cunostintele tale. Eu as dori sa-mi instalez o camera ip si vreau sa stiu daca pot folosi port usb-ul de la d-link router ca si memorie de stocare pentru camera. Merci

    • Sigur, poti folosi un hard disk extern conectat la router, care va stoca inregistrarile.
      Chiar asa am configurat si eu.
      Trebuie inainte sa faci setarile necesare in router pentru activarea serverului FTP.
      Daca nu ai un router cu server FTP, vei putea configura legatura dintre camera si hard disk.
      Recomandarea mea ar fi sa te feresti de stick-uri usb de memorie, pentu ca nu sunt suficient de fiabile pentru munca 24/7. Hard disk-ul este perfect pentru asa ceva.

Trackbacks

  1. […] point-uri. 3. Lărgirea rețelei in zone nou construite 4. Conectarea la net pentru garaje, anexe, camere ip, interfoane, etc. Cat de bun este PowerLAN-ul ? Am băgat o grămada de teste, și am tras […]

  2. […] de supraveghere sunt de mai multe tipuri. Avem camere de interior, camere de tip baby monitor, camere cu obiectiv vari-focal, camere bulet, camere fisheye, etc. Astăzi va voi prezenta o camera IP de la Dahua, de tip Speed […]

Speak Your Mind

*