Citeva explicatii sumare despre setarile din BIOS-tutorial video

In acest video tutorial veti urmarii citeva explicatii sumare despre minunatul BIOS,sumare pentru ca vor mai fi si alte tutoriale video pe aceasta tema in zilele ce urmeaza in care vom ataca mai in amanunt capitolele acestui bios produs de firma award software,care se potriveste cu biosul multor pc-uri,insa mai sunt si alte feluri de bios care nu seamana cu acesta dar setarile se pot potrivii foarte bine.

Biosul este un mini sistem de operare(Basic Input/Output System) care este stocat intr-un cip sau in mai multe cip-uri(la placile de baza performante) si permite crearea unui cadru organizat pentru configuratiile hardware si buna intelegere intre diferite componente.

Biosul ne permite sa schimbam comportamentul si configuratia unor componente hardware pentru obtinerea unor performante mai bune (overclock) dar ne permite si configurarea unor componente de generatii diferite si cu interfete diferite(SATA vs IDE).

Fara bios aproape nici un sistem de operare nu ar putea sa functioneze pentru ca el nu ar vedea componentele pe care noi le avem pe sistem(procesor,memorii,hard disk etc).

Cind avem mai multe hard disk-uri tot din bios setam calea si prioritatea de boot pentru instalarea sau selectarea unui sistem de operare sau putem configura o matrice raid pentru viteza(raid 0) sau pentru siguranta(raid 1,5,10) si nu numai atit,putem face o multime de lucruri folosindu-ne de uimitorul bios care are doar 1 mega bite.

In urmatoarele tutoriale video despre bios o sa ne oprim asupra mai multor subiecte care prezinta interes si anume Overclock-ul si configuratiile Raid.

Dar pina la urmatoarele video tutoriale despre bios va invit sa-l urmariti pe acesta care prezinta intr-un mod general o versiune de bios produs de compania award software.

ATENTIE BIOSUL VOSTRU POATE FII DIFERIT CA ASEZARE IN PAGINA DAR SETARILE SUNT CAM LA FEL PENTRU MAJORITATEA PC-URILOR INDIFERENT DE ASPECTUL GRAFIC.

de Cismaru Cristian


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Articole Similare

Comments

 1. Salut.!
  Am placa VGA si vreau sa conecez unitatea la TV.. am cablu VGA-HDMI ,dar cand conectez pe TV imi spune ca e fara semnal. Am setat ca se se deschida din HDMI am 2 iesiri,, la amandoua am incercat si la fel.. Ce pot face,?

 2. Salutare prieteni, în primul rând vreau să vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți și vă respect, țineți-o tot așa.
  Acum să revenim și la problema mea, am o problemă cu pc-ul de la un timp.
  Am Windows 8.1 pe el, până ieri nu am avut probleme, am dat să descarc ceva pe bittorent și a luat-o razna, Hard-ul era forjat la 100% și Procesorul uneori, am încercat să opresc torrentu`, nimic.
  Până la urmă am reformatat pc-ul, am băgat iar windows`u, și aceeași problemă.. uneori hard`u urcă la 100% și procesorul după el.. fără să fac absolut nimic.. Eu nu știu ce să-i mai fac, credeți că o resetare la bios sau un update va rezolva problema? Sau aveți alte sugestii? Aștept răspuns, toate bune și un Paște Fericit vă doresc!

Trackbacks

 1. [...] a seta ca PC-ul sa booteze de pe stick-ul USB, colegul meu Cristi a facut un tutorial despre “Cateva explicatii sumare despre BIOS” unde a specificat in detaliu functiile si optiunile BIOS-ului printre care si aceea de a [...]

 2. [...] stiti cum sa bootati de pe un stick USB va invit sa vizionati tutorialul colegului meu Cristi numit Cateva explicatii sumare despre BIOS. Daca doriti sa faceti un stick USB bootabil cu Windows XP, Vista sau 7 printr-o alta metoda, [...]

 3. [...] inutil. Pentru cei care au Bios clasic si nu stiu sa faca setari, puteti urmari tutorialul: Citeva explicatii sumare despre setarile din BIOS Daca sunteti interesati de subiect, va rog sa ne scrieti pe rubrica de comentarii. Nu uitati, daca [...]

 4. [...] vostru nu are proprietatea de a boota. Colegul meu Cristi a facut un tutorial in trecut despre Citeva explicatii sumare despre setarile din BIOS unde va explica printre altele si cum setati in BIOS ca PC-ul sa poata boota de pe un stick USB sau [...]

 5. [...] USB. Daca nu stiti sa faceti asta, va sfatuiesc sa vizionati tutorialul colegului meu Cristi despre Citeva explicatii sumare despre setarile din BIOS Eu in tutorialul video am intampinat si un BSOD la bootarea stickului intr-o masina virtuala pentru [...]

 6. […] aici cateva explicatii despre setarie din BIOS. BIOS-ul tau poate sa fie putin diferit. __________________ […]

 7. […] nu stiti sa faceti acest lucru, colegul meu Cristi v-a explicat acest lucru in tutorialul despre Citeva explicatii sumare despre setarile din BIOS Odata ce am bootat de pe Hiren’s BootCD va trebui sa alegem din meniul acestuia optiunea Mini […]

Speak Your Mind

*

Imagine cod de securitate

*

ArabicDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseKoreanPortugueseRomanianSpanish