Cele mai bune setari pentru securitate maxima a retelei Wireless – tutorial video

Inainte de toate vreau sa va anunt ca acesta este tutorialul cu numarul 1000, sa speram ca vom face cel putin de 10 ori mai multe in urmatorii ani. Tutorialele au fost si sunt pe site disponibile gratuit pentru toata lumea. La puteti gasi folosind categoriile, motorul de cautare, tutoriale asemanatoare, deasemenea le puteti gasi folosind motorul de cautare google.ro, scrieti ce va intereseaza urmat de cuvantul “videotutorial”.
Va suntem recunoscatori ca ati fost langa noi in tot acest timp.

Va multumim
Echipa videotutorial.ro

Salut prieteni, eu sunt Cristi si-n tutorialul de azi va voi invata sa securizati la maxim reteaua wireless si zona de administrare a routerului pentru evitarea neplacerilor si pentru confortul vostru.
Semnalul wireless pe care routerul vostru il emite nu se opreste la usa apartamentului sau la peretele casei, acesta strabate distante destul mari, de obicei suficient de mari cat sa ajunga si la vecinii vostri in casa.
Daca securizarea wireless nu este facuta corect pot aparea neplaceri:
1. Pe reteaua noastra se pot conecta si altii care evident ne vor consuma latimea de banda pentru care platim.
2. Persoane rau intentionate pot folosi reteaua voastra pentru a lansa atacuri impotriva unor site-uri, banci, persoane fizice, companii, institutii publice, etc. Dupa aceea tot voi veti avea de suferit.
3. Daca reteaua wireless nu este securizata corect iar desktop-ul nu este bine configurat, vi se poate planta in calculator programe spyware sau alte mici programe care va pot transforma computetul intr-un zombie de pe care se pot initia atacuri remote.
4. Conversatiile si datele voastre private pot fi interceptate.
Acestea sunt doar cateva exemple, lista ar putea continua, important este ca voi sa intelegeti in ce situatie sunteti si sa luati masuri.
Tutorialul care urmeaza va va fi de un real folos in incercarea voastra de a securiza reteaua wireless. Trebuie sa fiu sincer cu voi si sa va spun ca ORICE retea wireless poate fi sparta, indiferent ca se foloseste WEP, WPA sau chiar WPA2, exceptie face autentificarea printr-un server Radius care este o metoda de autentificare foarte sigura si care este folosita in mediul enterprise (pe afara nu pe la noi), la noi retelele publice sunt cel mai prost securizate.
In tutorial am parcurs pas cu pas securizarea generala a routerului, nu m-am referit doar la reteaua wireless. Pasii sunt urmatorii:
1. Scrimbarea datelor de logare pentru interfata de administrare a routerului, daca se pot schimbati si userul si parola si incercati sa folositi o parola foarte grea. Daca hackerul intra in router va putea accesa reteaua wireless in doar cateva secunde.
2. Schimbati denumirea retelei wireless, astfel hackerul va ghici mai greu pe ce router trebuie sa se logheze (asta daca aplicati si punctul 3)
3. Dezactivati SSID Broadcast, asa veti pune bete-n roate celui sau celr care vor sa se conecteze fara acceptul vostru. Cei ce doresc sa se logheze vor fi nevoiti sa introduca si SSID-ul retelei (o necunoscuta in plus pentru ei).
4. Folositi criptare AES cu autentificare WPA2, este cea mai eficienta (daca exceptam autentificarea radius)
5. Folositi filtrarea MAC, astfel doar adresele MAC pe care voi le treceti pe lista vor putea sa se conecteze la reteaua voastra wireless (chiar daca stiu datele de logare sau nu).
Daca aplicati toate sfaturile de mai sus veti avea cel mai sigur router, asta nu inseamna ca nu poate fi spart insa va fi spart foarte greu, ne bazam pe faptul ca hackerii nu prea au rabdare (sper).

Routerul din tutorial aste un Router wireless N TP-LINK TL-WR740N — ieftin si bun

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 


Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

  1. In primul rand la multi ani. Imi dau seama ca e greu sa faci un site util si de calitate. In al doilea rand, am cautat prin tutorialele de la rubrica internet si am constatat ca ar fi util daca aveti timp si considerati ca merita sa prezentati un tutorial in care sa ne vorbiti despre metodele de conectare la internet dupa instalarea windows – deoarece acestea difera in functie de provider si de tipul conexiunii – adica sa stim ce avem de facut ca sa putem avea internet in cazul rds, upc, nextgen, etc. si cum facem diferitele tipuri de conexiuni – cablu direct, router, wireless, s.a.m.d. Imi dau seama ca ar putea dura si 30 de minute un asemenea tutorial dar mie cel putin mi se pare foarte util. Va multumesc.

  2. Nu pot viziona tutorialul deoarece merge 2 secunde sta un minut, sunt in italia iar aici nu stiu ce se intampla dar merge foarte greu, si bine inteles bravo echipa videotutorial.ro va urmaresc de foarte mult timp.

    • sigur e din cauza retelei an un amd sempron 2800+ si merge bine(ce exceptia skip frame-urilor)
      Bravo echipei “Videotutorial.ro” va urmaresc din vara anului 2011 astept tutorialul cu criptarea “radius”

  3. Ce parere ai despre router-ul Router Wireless N 300Mbps D-Link DIR-615 ? Este mai bun ca un TP-Link ?

  4. Ionut:
    Nu pot viziona tutorialul deoarece merge 2 secunde sta un minut, sunt in italia iar aici nu stiu ce se intampla dar merge foarte greu, si bine inteles bravo echipa videotutorial.ro va urmaresc de foarte mult timp.

    Nu stiu ce fel de conexiune aveti voi acolo dar te asigur ca site-ul nostru se misca foarte bine, mai ales tutorialele.
    Periodic facem teste de incarcare si de streaming video. Tutoriale noastre ruleaza fluent chiar si cu o conexiune EDGE de 240Kbps.
    Probabil tu ai o conexiune foarte slaba sau sunteti conectati mai multi la un router.
    La modul general Italia are conexiuni internet foarte slabe, cam ce aveam noi acum 10 ani.

  5. Sorin:
    Ce parere ai despre router-ul Router Wireless N 300Mbps D-Link DIR-615 ? Este mai bun ca un TP-Link ?

    E greu de spus care-i mai bun, ambele sunt routere entry level si cred ca pot fi comparabile ca si performanta.
    Ambele companii au si produse slabe dar si produse performante. Eu am un D-Link DIR 655 si este excelent, mai bun decat Tp-Link-ul insa face parte din categori routerelor mai performante. (cel putin sa era cand l-am luat eu).
    Despre D-Link-ul despre care vorbesti nu pot spune nimic pentru ca nu l-am testat insa pot spune ca nu am avut nicio problema cu Tp-Link TL-WR740N.

  6. Eu stiu cum se poate sparge datele de autentificare ale rooterului, am gasit pe net 3 linkuri, din care unul reseteaza rooterul. Daca vreti va dau si voua linkul sa testati si voi.

    • Salut ma intereseaza linkurile despre care vorbesti ,cu toate ca nu cred ca e posibil 🙂 stiu sa sparg wep,wpa/wpa2 cu wps activ fara wps nu exista metoda de spart wpa, doar cu dictionar (dar metoda e fix un nimic ) Astept linkuri de la u sa vad despre ce e vorba

  7. daca vrei sa iti bati joc de cineva lasa-l fara parola 😉 =))))))))))))))))) sunt multi idioti pe lumea asta ::))))

  8. Routerul din tutorial este un router gbit

  9. Eu am la routerul meu doar filtrare dupa MAC si am schimbat username-ul si parola.

  10. eNd:
    Routerul din tutorial este un router gbit

    Nu este Gigabit, are doar 10/100 Mbps, ca dealtfel toate routerele entry level.
    De undeva trebuie sa taie si ei ca sa vina cu pret mai mic…

  11. KodeJust:
    Eu stiu cum se poate sparge datele de autentificare ale rooterului, am gasit pe net 3 linkuri, din care unul reseteaza rooterul. Daca vreti va dau si voua linkul sa testati si voi.

    Ai aplicat tu ce-ai citit acolo si a mers ?
    Pastreaza informatia pentru tine…
    Daca e pe google nu inseamna ca este real sau posibil de pus in practica, invatati si voi sa filtrati informatia.

  12. software3g a zis

    pai daca am blocat mac-ul la persoanele straine si am aceptat numai mac-ul meu atunci de as avea nevoie de o securiatate in plus?,, ca oricum persoana x nu are macul meu. pentru al avea trebuie sa ghicesca macul meu si apoi sa o cloneze. sunt proceduri de a ghici un mac de retea?.

  13. software3g:
    pai daca am blocat mac-ul la persoanele straine si am aceptat numai mac-ul meu atunci de as avea nevoie de o securiatate in plus?,, ca oricum persoana x nu are macul meu. pentru al avea trebuie sa ghicesca macul meu si apoi sa o cloneze. sunt proceduri de a ghici un mac de retea?.

    Pentru ca MAC-ul tau poate fi aflat in doar cateva secunde dupa care hackerul il pune pe placa lui de retea si gata, you are hacked bitch.
    Daca ai si securitate in afara de filtrarea mac va fi mai greu pentru hacker, i se va face somn si va pleca acasa, you are not hacked, yet bitch.

  14. Exista vreun program care sa imi arata daca e vreun “suspect” conectat la reteaua mea de wifi ?

  15. Adrian Gudus a zis

    ion:
    Exista vreun program care sa imi arata daca e vreun “suspect” conectat la reteaua mea de wifi ?

    Nu e nevoie sa folosesti programe. Te poti uita in router sa vezi cine este conectat la reteaua ta Wireless. Intri in router prin browser si consulti sectiunea Wireless Statistics. Acolo iti vor fi afisate toate dispozitivele conectate. Mai exact MAC-ul acestora.

  16. Adrian_sailor a zis

    Din cate imi amintesc autentificarea pe baza unui server RADIUS este folosita in special in cazul corporatiilor,a retelelor mari unde riscul de a avea intrusi este mare,sau acolo unde este nevoie de o securitate maxima pentru protejarea datelor.Pentru cultura generala (este putin probabil ca un user obisnuit sa foloseasca asa ceva,parca este contra cost autentificarea pe un astfel de server) ar fi bine venit un tutorial pe aceasta tema.

  17. ion:
    Exista vreun program care sa imi arata daca e vreun “suspect” conectat la reteaua mea de wifi ?

    Nu ai nevoie de program pentru asa ceva, tot ce trebuie sa faci este sa intri in sectiunea “Wireless Statistic”, iar acolo vezi cine este conectat. Daca tu sti ca nu ai nimic conectat, poti sa-i blochezi mac-ul ….
    http://s14.postimage.org/bwo090qkx/Capture.png
    Daca vrei sa fii paranoic ca nimeni nu se va bucura de reteaua ta intri in Wireless MAC Filtering si iti bagi toate mac-urile dispozitivelor tale.

  18. ar fi binevenit un tutorial cu autentificare prin server radius

  19. Cristi la ce ajuta astea 2 la profcesoarele Intel? Intel® Virtualization Technology (VT-x) si Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d). Explica-mi si mie pe romaneste ca sa inteleg.

  20. Avram:
    Cristi la ce ajuta astea 2 la profcesoarele Intel? Intel® Virtualization Technology (VT-x) si Intel® Virtualization Technology for Directed I/O (VT-d). Explica-mi si mie pe romaneste ca sa inteleg.

    Ambele sunt tehnologii pentru virtualizare, prima este pentru virtualizare hardware procesor si grafica, adica masina virtuala nu imparte ciclurile de ceas cu hostul ci are propriile linii de executie si functioneaza aproape independent de host.
    Cea de-a doua este virtualizarea pentru input output, adica virtualul poate accesa stocarea sau usb-ul fara sa fie nevoia de interventia host-ului, independenta pentru input output.
    Prima tehnologie iti poate fi folositoare insa cea de-a doua este mai mult pentru mediul enterprise, pentru statii de lucru sau servere.
    Poti spune ca tehnologiile de virtualizare sunt un fel de “autonomie teritoriala”, bucurestiul este hostul iar masinile virtuale sunt judetele, virtualizarea pune mai multa putere de decizie in mana judetelor, ca sa inteleaga si politicienii ce-i chestiile astea.

  21. alexxalexx123 a zis

    da frumos

  22. As vrea un router gbit ce mi recomandati, sau unul de mare viteza

  23. Buna seara.
    La multi ani pentru toata echipa “Videotutorial.ro” .
    Sper sa aveti de sarbatorit multe zile ca cele de astazi.
    La mai multe tutoriale. Mii de multumiri pentru realizarile dvs.
    Respect, respect, respect – VIDEOTUTORIAL.RO

  24. Multumesc Cristi pentru raspuns.
    Dispun de un procesor quad core i5 si am setat in Bios Enable la virtualizare. Dar nu vad nici o diferenta.

  25. Alexandru a zis

    Salut, interesant articolul. Ma tot chinui sa rezolv problema cu “MAC” dar nimic, adica vreau sa ma conectez dupa telefon la “Wireless”, am adaugat mac-ul, dar nu reuseste sa se conecteze. Daca dau Disable la “Wireless MAC Filtering:” si incerc sa ma conectez iar, merge.

  26. Cristi ai putea face un tutorial inlrgatura cu facerea unui radio online in winamp?

  27. La mai multe tutoriale.

  28. Adrian Gudus a zis

    Alex:
    Cristi ai putea face un tutorial inlrgatura cu facerea unui radio online in winamp?

    Exista deja, foloseste casuta CAUTA din dreapta sus.

  29. Adrian Gudus a zis

    Alexandru:
    Salut, interesant articolul. Ma tot chinui sa rezolv problema cu “MAC” dar nimic, adica vreau sa ma conectez dupa telefon la “Wireless”, am adaugat mac-ul, dar nu reuseste sa se conecteze. Daca dau Disable la “Wireless MAC Filtering:” si incerc sa ma conectez iar, merge.

    Asigura-te ca e bifata “bulina” Allow” in sectiunea unde adaugi MAC-ul si de asemenea asigura-te ca l-ai scris corect acolo in casuta.

    • Alexandru a zis

      Salut, este bifata optiunea “Allow”, adresa MAC intr-o mare parte este corecta, din cate am vazut la calculatoare adresa mac e de genu (exe: 01-23-45-67-89-ab), dar la telefon (exe: 01:23:45:67:89:ab), telefoanele vad ca folosesc ca separator doua puncte ( : ), daca incerc sa adaug acea adresa la acel filtru nu ma lasa, trebuie sa folosesc ca separator linia ( – ), dar tot nu merge. Multumesc.

      • Alexandru a zis

        Cred ca am descoperit unde era problema, atat in acest tutorial cat si pe site-ul tp-link (detin un router tp-link), cele 2 optiuni Allow si Deny sunt aranjate in felul urmator:

        Deny the stations not specified by any enabled entries in the list to access.
        Allow the stations not specified by any enabled entries in the list to access.

        La mine sunt pozitionate invers, si am vaga impresie ca desi scrie “Allow” e defapt “Deny” deoarece am ales optiunea “Deny” si merge.

  30. eu sunt pro Radius 😀 astept tutorialul dl Cristi.

  31. Cristi eu sunt PENTRU securizarea radius

  32. DISABLED QSS

  33. Foarte interesant tutorialul, ca de altfel cele mai multe de pe acest site. Multumim pentru eforturile facute.

  34. edy 13 ani a zis

    Un tutorial cu autentificare radius???:D

  35. Andries Alexandru-Stefan a zis

    As dori sa vad un tutorial despre autentificare radius.
    Va multumesc!

  36. salut, la cat mai multe tutoriale, eu unul va multumesc pt ce face-ti , este f. util pt. foarte multi dintre noi , numai bine ssi la cat mai multe

  37. Si eu va rog sa faceti un tutorial cu autentificare server tip RADIUS. Multumesc anticipat.

  38. Felicitari pentru cele 1.000 tutoriale.Am invatat foarte multe din ele si inca mai le accesez cand am nelamuriri.

  39. Felicitari si la inca 1000 de tutoriale. Eu va urmaresc de 3 ami de zile si am invata multe de la voi. Bravooooooooooooooo pentru toata echipa. Sunteti cei mai tari.

  40. Alexandru: Salut, este bifata optiunea “Allow”, adresa MAC intr-o mare parte este corecta, din cate am vazut la calculatoare adresa mac e de genu (exe: 01-23-45-67-89-ab), dar la telefon (exe: 01:23:45:67:89:ab), telefoanele vad ca folosesc ca separator doua puncte ( : ), daca incerc sa adaug acea adresa la acel filtru nu ma lasa, trebuie sa folosesc ca separator linia ( – ), dar tot nu merge. Multumesc.

    Citeaza-ma

    Salut

    Incearca sa nu mai bagi : sau – introdu sub forma 001E22FD00AB detali router model D- link nr….. TP-Link………. Belkin…………

    va rog sa faceti un tutorial cu autentificare tip RADIUS. Multumesc echipei videotutorial

    • Alexandru a zis

      Am incercat si ce ai zis tu mai sus dar nu merge, dar cred ca am rezolvat problema presupun ca “Allow” si “Deny” sunt puse aiurea, invers. Adica functia Allow e atribuita functiei Deny si invers. Multumesc oricum.

  41. La multi ani !

  42. FELICITARI!sunt cu voi de mult timp(de pe vremea lui copy,cut,paste…facut de Cristi)si acum pot sa spun ca stiu ceva “calculator”.chiar ma intrebam …va intreb pe cand un remeber,cum a debutat site-ul,cine a venit cu ideea ,un top cu cele mai vizionate 10 videotutoriale…etc.cred ca ar fi bine venit acum la 1001 tutoriale.multumim pentru tot ce faceti…si la mai mare.

  43. ce parere ai de aces router “NETGEAR DGN2200M” ?Multumesc

  44. Salut, bun tutorialul.Ar fi interesant si un tutorial despre radius.

  45. Salut.
    La cât mai multe tutoriale si La Multi Ani.Este pentru prima data când am o problema cu vizionarea tutorialelor.
    Primesc această eroare : Server not found: rtmpt://188.215.51.197:80/simplevideostreaming/mp4:/.

  46. Salut Adrian eu am un router ASUS WL-520GC si ce intrebare am la securitate il am setat pe WPA2-personal e bine asa?
    Pe el mai ca setari WPA2-Personal,WPA-Auto-personal, WPA2-ENTERPRISE ,WPA-auto-personal si RADIUS with 802.1x care mi ai sugera cai mai bun
    Mentionez ca SSID-ul il am ascuns parola cat mai lunga asta o stiam dar nu stiu cu setarea WPA2 care din ele sa le las WPA2-PERSONAL sau WPA2-ENTERPRISE
    astept raspuns
    Multumesc si o zii buna

  47. Felicitari! La cit mai multe videotutoriale!

  48. Eu as fi interesat de tutorial

  49. Felicitari si tineti-o tot asa!

  50. Va rog sa-mi spuneti daca raman numai in securitatea MAC-ului este vreo problema?
    Routerul meu a fost in service mi-a schimbat SSID si parola routerului (1234). Ori de cate ori vreau sa le schimb, imi blochez wirelessul, trebuind sa leg laptopul de router prin fir sa pun parola veche sa beneficiez de wireless. Asa ca mi-a trecut.
    Revin la prima intrebare ofera MAC-ul o securitate buna. Ma gandesc ca orice hacker cat o fi de bun nu are de unde sa stie MAC-ul laptopului meu .

  51. am o problema: imi scrie pe router userul si parola (admin,admin) dar nu ma lasa sa intru.
    felicitari pentru tutorial

  52. Multe mulțumiri pentru ajutorul și îndrumările oferite în tutorialele de până acum.
    Succes mai departe.
    Solicit și eu un tutorial cu autentificare server tip RADIUS. Multumesc anticipat.

  53. Am schimbat parola la Router, multumim mult de atentionare.

  54. Adrian Gudus a zis

    Matei:
    Va rog sa-mi spuneti daca raman numai in securitatea MAC-ului este vreo problema?
    Routerul meu a fost in service mi-a schimbat SSID si parola routerului (1234). Ori de cate ori vreau sa le schimb, imi blochez wirelessul, trebuind sa leg laptopul de router prin fir sa pun parola veche sa beneficiez de wireless. Asa ca mi-a trecut.
    Revin la prima intrebare ofera MAC-ul o securitate buna. Ma gandesc ca orice hacker cat o fi de bun nu are de unde sa stie MAC-ul laptopului meu .

    Daca citeai mai sus aflai de la colegul meu Cristi care a raspuns unui alt utilizator ce a pus o intrebare similara cu a ta ca:
    MAC-ul poate fi aflat usor, in cateva secunde
    Data viitoare te rugam sa citesti comentariile inainte sa postezi, este foarte probabil ca cineva sa fi avut aceeasi problema si sa fi primit deja raspuns. E inutil sa punem aceleasi intrebari!

    • Nu am gasit raspunsul lui Cristi, in fine, as dori sa stiu cum pot schimba parola?
      “Routerul meu a fost in service mi-a schimbat SSID si parola routerului (1234). Ori de cate ori vreau sa le schimb, imi blochez wirelessul, trebuind sa leg laptopul de router prin fir sa pun parola veche ca sa beneficiez de wireless”

  55. Adrian Gudus a zis

    Marius:
    Salut Adrian eu am un router ASUS WL-520GC si ce intrebare am la securitate il am setat pe WPA2-personal e bine asa?
    Pe el mai ca setari WPA2-Personal,WPA-Auto-personal, WPA2-ENTERPRISE ,WPA-auto-personal si RADIUS with 802.1x care mi ai sugera cai mai bun
    Mentionez ca SSID-ul il am ascuns parola cat mai lunga asta o stiam dar nu stiu cu setarea WPA2 care din ele sa le las WPA2-PERSONAL sau WPA2-ENTERPRISE
    astept raspuns
    Multumesc si o zii buna

    S-a spus clar in tutorial si s-a aratat ce trebuie sa setezi. Pe viitor nu mai derula tutorialele

  56. ion:
    Exista vreun program care sa imi arata daca e vreun “suspect” conectat la reteaua mea de wifi ?

    da ii zice WFilter cauta pe google e buna si varianta free si cea trial poti sa vezi toate siturile pe care le viziteaza orice dispozitiv contectat la routerul tau 😉

  57. Salut. Felicitari pentru tutoriale.Va rugam sa faceti un tutorial cu autentificare tip RADIUS. Multumiri.

  58. Faceti un tutorial si despre securitatea radius , orice tutorial despre securitate este bine venit ,mai ales despre modem,unde putem avea probleme cu legea, si cat mai multe tutoriale 1,000,000 .

  59. router vodafone hg556a folosit pentru rds

  60. Adrian Gudus a zis

    Filip:
    am o problema: imi scrie pe router userul si parola (admin,admin) dar nu ma lasa sa intru.
    felicitari pentru tutorial

    Inseamna ca au fost setate deja de alt cineva. In cazul asta poti reseta router-ul (toate routerele au un buton de reset) ca sa revii la setarile din fabrica. Atentie, daca resetezi router-ul vei pierde toate setarile si va trebui sa le refaci.

  61. Ai mai facut in trecut un tutorial cu aceste setari, si eu am un router TP-LINK TL-WR740N si am configurat si eu. Va rugam sa faceti un tutorial cu autentificare tip RADIUS.

  62. Multumesc de tutorial Cristi, am multi vecini care se pricep la it pe langa mine. Ce se mai aude de tutorialul in care ne zici cum punem un mic site pe nas, cum poate fi accesat de vizitatori si cum rezervam in router o adresa ip pentru el?
    Va rog sa faceti si tutorialul cu autentificare RADIUS.

  63. Foarte folositor tutorialul, chiar daca stiam chestiile astea, ar fi ceva daca ai face si cu radius 😕 aflu si eu cv nou 😀
    Am obs Cristi ca de vrun an si cv ai devenit mai natural in tutoriale… fata de acum 2-3 ani, parca erai putin inghetat, acum esti mai natural in expresivitate, ton…. intelegi la ce ma refer.! Multa sanatate si la mai multe tutoriale!! 🙂

  64. Multumesc, foarte util. Intrebare. Ce se intimpla daca schimbam si IP router-lui ?

  65. Adrian Gudus a zis

    BGD:
    Foarte folositor tutorialul, chiar daca stiam chestiile astea, ar fi ceva daca ai face si cu radius aflu si eu cv nou
    Am obs Cristi ca de vrun an si cv ai devenit mai natural in tutoriale… fata de acum 2-3 ani, parca erai putin inghetat, acum esti mai natural in expresivitate, ton…. intelegi la ce ma refer.! Multa sanatate si la mai multe tutoriale!!

    Am capatat si noi experienta. Sau iti imaginezi ca ne-am nascut tutorialisti? 🙂
    Suntem mari, ave la activ 1000 de tutoriale…oare nu-i normal sa devenim relaxati. Cand faci un lucru de foarte multe ori, devine reflex

  66. Zebastian a zis

    Salut.
    Eu am o parola de circa 35 de caractere cu diacritice , cand a fost vb sa imi salvez wireless-ul in telefon mi-am trimis un sms de pe pc (airdroid) si dupa aceea copy-paste. Ca si securitate ce am facut eu iar tu nu ai a fost sa imi schimb ip cu care te conectezi la router (nu stiu daca chiar este o modalitate de securizare dar cu cat sunt mai multe cu atata ii este mai greu). Te rog sa faci si tutorialul cu autentificare radius.

  67. Va rog sa faceti tutorialul cu autentificarea prin radius!

  68. Felicitari pentru tutorilal este foarte util. Te rugam sa faci si un tutorial cu autentificare server tip RADIUS. Multumesc!

  69. Salut scuze poate nu m am exprimat cum trebuie eu m am referit ca setarile pe care le am in router sunt WPA2-ENTERPRISE sau WPA2-PERSONAL si nu stiu care din ele sa le las bineinteles optiunea AES este activata , la dumneavoastra am vz ca aveti optiunea WPA2-PSK pe care eu nu il am in rest e ok securizata cum trebuie si ascunsa SSID-ul
    astept raspuns si va multumesc mult ca ma ajutat mult unele tutoriale pe care le ati prezentat …

  70. Excelent turorial.
    P.S ..am acelasi router ca si tine:D

  71. Buna ziua am un leptop lenovo seria g585 si as dori sa faceti un tutorial daca se poate despre cum se scoate parola din bios de pe hdd multumes.

  72. Adrian Gudus: Am capatat si noi experienta. Sau iti imaginezi ca ne-am nascut tutorialisti?
    Suntem mari, ave la activ 1000 de tutoriale…oare nu-i normal sa devenim relaxati. Cand faci un lucru de foarte multe ori, devine reflex


    Asa este… 😀 ati evoluat cu trecerea timpului. La multi ani Videotutorial.ro !!! La cat mai multe tutoriale!

  73. Doresc tutorial autentificare RADIUS.

  74. aproape tot ce e in tutorialul acesta e pus default la setarile de la routeru cliknet inclusiv AES e default oare aceste routere sunt bine securizate la wfi ?

  75. Multi ani traiasca !!!

  76. Asteptam tutorialul cu autentificare radius.

  77. Despre securizarea pe “radius” tin minte, vag, poate dintr-un tutorial mai vechi de pe site-ul dumneavoastra, ca este necesara pentru a nu putea fi accesata (penetrata) setarea routerului la conectarea acestuia la reteaua internet sau la conectarea administratorului la router, nu imi mai amintesc clar aceasta informatie. As fi incantat sa aflu dintr-un tutorial al dumneavostra ce securitate in plus se obtine utilizand parolarea pe “radius”. Fie si numai pentru cultura mea generala in domeniul IT. Va asigur ca videotutorial.ro este un prieten apropiat fiind un pasionat IT. Va multumesc pentru tot si am sa urmaresc in continuare,cu interes tutorialele dumneavoastra.

  78. Da, chiar ar fi interesant un tutorial despre RADIUS! Baietii de la Videotutorial sunt exceptionali! Eu am invatat multe de la ei!

  79. Foarte bun tutorialul ! Vrem un tutorial cu autentificare RADIUS

  80. Buna,am un router Tplink
    WR842ND si as dori sa ma pot lega la routerul vecinului (prietenului) un Huawei de la Romtelecom ,dar pana acum fara succes.M-ati putea ajuta?

  81. Salut Adrian am unrouter TP-link TL-WR720N.am schimbat ssid am debifat ssid broadcast ii dau restart si nu imi apare hidden broadcast

  82. Inca o cerere : Vrem un tutorial cu autentificare pe server RADIUS
    P.S. Detin un Access Point – CISCO AIRONET 1200 Series , la care am ascuns SSID-ul retelei dupa ce l-am parolat , iar apoi am incercat spargerea lui cu backTrack5 R3 cu o placa wireless externa speciala ,…surpriza …, reteaua nu era detectata in nici un fel.
    P.S.2 As dori un tutorial si despre Access Point-uri.

  83. Salut Cristi, felicitări pentru tutorialele pe care le faci, ma ajuta foarte mult. In legătura cu acest tutorial în care explici securizarea router-ului, vreau sa faci și un tutorial despre securizarea pe Radius, a autentificării în rețeaua router-ului.

  84. Am cumparat azi un router D Link DIR 615 de la emag(120 lei). Instalarea si respectiv configurarea a mers f.repede, routerul legat pe cablu la desktop, iar laptopul pe wireless dar eram f.curios cum e cu raza de actiune wireless. Prima data l-am setat pe “high” , in casa semnal excelent apoi am mers cu laptopul la vecinul de vis a vis. Mare surpriza, nu aveam decat o liniuta la conexiune si f.f.greu am putut deschide un browser. Am mers cu laptopul la un etaj inferior si situatia era cam la fel. Ca sa nu mai lungesc vorba se pare ca raza de actiune a wireless-ului este limitata la spatiul unui apartament. Ceace se mai spune ca te poti conecta si din parcare sau de la 2-3 blocuri distanta nu sunt altceva decat niste glume. Sau eventual routerul sa-l ai in balcon, sa mergi la 3 blocuri distanta, fara nici un perete de beton, usi metalice, ecranari sau alte interferente. Eu am facut configurarea routerului asa cum scrie si in tutorial mai putin Radius la care nu ma pricep. Dar ma intreb si eu in naivitatea mea, la ce folosesc atatea masuri de precautie privind accesul neautorizat atata timp cat routerul se pare ca este conceput pentrui a acoperi suprafata unui apartament. Tin sa felicit colectivul Videotutorial.ro pentru tot ceace face pentru noi.

  85. As dori sa faci tutorialul pentru radius 😀

  86. Buna! am o problema si poate vreti sa ma ajutati. Am urmat pasi din video si am facut un user nou sh o parola nou,dupa care mi-a cerut sa ma autentific din nou si parola sh user pe care le-am pus nu merg, am incercat din nou cu admin sh parola la fel am incercat si cu parola 1234 ai 12345678 si nimic. Imi puteti da un sfat ce as putea face?

  87. Salut, vreau sa va multumesc in primul rand pentru tutorialele voastre, am invatat multe de la voi chiar daca anumite lucruri nu mi-au iesit (din cauza mea sau din cauza pc-ului) tot am ramas cu multe lucruri utile. Am vazut ca in acest tutorial folositi un TP-LINK TL-W740N asa cum am si eu ( tot aici l-am vazut ) doar ca al meu este versiunea 4.0 iar meniul Wireless Security este aranjat un pic altfel si in plus fata de cel din tutorial am si optiunea Wpa/Wpa2 – Enterprise cu Radius Server asa ca mi-as dori si eu sa vad un tutorial pe aceasta tema.Bafta!

  88. Salut.
    Ai spus Cristi ca sunt unele routere mai avansate care nu permit administrarea prin wireless ci numai pe fir. Te rog daca poti sa spui cam ce modele ar fi acelea.
    Multumesc.

  89. Vasile: Salut. Ai spus Cristi ca sunt unele routere mai avansate care nu permit administrarea prin wireless ci numai pe fir. Te rog daca poti sa spui cam ce modele ar fi acelea. Multumesc.

    Poti face asta folosind wireless guest, o optiune valabila pe multe routere peste 500 de lei.
    Baricadezi la maxim reteaua principala wireless si permiti accesul doar pe reteaua guest.
    Daca sunt destule solicitari voi face un tutorial despre asta.

  90. Multumesc.
    Sper sa mai fie doritori pentru asta si pentru cel cu radius.
    Numai bine.

  91. Despre routerele dual band ai putea sa ne spui cate ceva? E diferenta mare? Pentru securitate se modifica fiscare retea in parte?

  92. rog si doresc sa vad configurarea routerului PE WPA\WPA2 autentificarea radius

  93. va rog o demonstratie pe videotutorial cu configurarea routerului pe wpa/wpa2 enterprince servus radio va multumes f mult

  94. ruby-adria a zis

    Bună Cristi

    Aș dori să faci acel tutorial cu radius. Sunt foarte interesat.

    Merci mult!

  95. Sunt foarte interesat de acesta configurare
    rog si doresc sa vad configurarea routerului PE WPA\WPA2 autentificarea radius
    Va multumesc anticipat

  96. Va rog sa faceti tutorialul cu autentificarea prin radius!Va multumesc.

  97. As dori un tutorial cu securizarea routerului cu metoda radius.

    Stima

  98. Daniel Radu a zis

    Vreau si tutorialul cu Autentificarea Raduis,de mult caut asta!

  99. Foarte bune toate tutorialele de pe videotutorial.ro. Cred ca am vazut peste 500 de tutoriale.

Trackbacks

  1. […] prieteni, in tutorialul de azi vom continua cu securitatea wireless despre care am vorbit si-n tutorialul trecut, astazi va voi arata cat de usor este sa spargi securitatea unei retele wireless, indiferent ca […]

  2. […] Adevărul este ăsta: Orice pusti cu cunoștințe minime și hardware relativ ieftin, poate sparge orice rețea WiFi, indiferent sa este WEP, WPA sau WPA2. Aici nu ma refer doar la bug-ul WPS. […]

Speak Your Mind

*