Android Device Manager permite stergerea datelor si localizarea telefonului

Salutare prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre noul serviciu de la Google numit Android Device Manager ce ne permite sa localizam dispozitivul Android in cazul in care il pierdem sau ne-a fost furat.
Android Device Manager este un serviciu care ar fi trebuit sa existe de foarte mult timp asa cum se intampla pentru dispozitivele Samsung sau Apple care ruleaza sistemul de operare iOS.
Android Device Manager permite utilizatorilor de dispozitive Android sa se logheze cu acelasi cont Google folosit pe dispozitiv, in pagina serviciului Android Device Manager accesata dintr-un browser desktop, de pe o tableta sau oricare alt dispozitiv ce are o conexiune internet. Odata ajunsi in interfata Device Manager vom putea sa dam o comanda de la distanta catre dispozitivul Android ca acesta sa redea o alarma timp de 5 minute la volumul maxim, chiar daca dispozitivul se afla in modul silentios. O optiune utila care ne permite sa localizam dispozitivul in cazul in care il pierdem prin casa si nu mai stim unde este dispozitivul nostru. Daca vom gasi dispozitivul in mai putin de 5 minute, avem posibilitatea sa optim alarma apasand butonul power existent pe dispozitivul Android.
O alta caracteristica importanta este posibilitatea de a localiza pe harta dispozitivul pierdut si astfel il putem recupera sau ne putem face o idee despre locul in care acesta se afla si astfel putem decide ce masuri de recuperare luam pe mai departe.
Cea mai importanta caracteristica a serviciului Android Device Manager este “Erase Device” care ne va permite sa stergem remote (de la distanta) toate informatiile existente in dispozitivul Android pierdut sau furat. V-as recomanda sa folositi aceasta optiune cu precautie maxima si sa o luati in considerare doar daca considerati ca nu mai exista nici o sansa sa recuperati dispozitivul Android pierdut sau furat.
Desi nu avem optiuni avansate asa cum ofera alte servicii de localizare deja existente pe piata despre care noi am facut tutoriale video in trecut, e bine totusi ca avem la dispozitie optiuni de baza, de care putem beneficia oricand fara sa fim nevoiti sa instalam sau sa pregatim ceva dinainte pe dispozitivul nostru Android asa cum se intampla in cazul folosirii celorlalte servicii sau aplicatii de localizare.


Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Articole Similare

About Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. cristi r says:
      -la mine merge bine,m-am sunat pe mobil, si acum exista posibilitatea sa schimb parola telefonului de pe pc,din Android Device Manager , si cel care fura telefonul nu-l mai deschide decat daca stie parola, chiar daca il inchide si deschide tot ii cere parola, dar daca scoate simul/cartela si pune una noua poate sa acceseze telefonul,sau ii cere parola oricum ?

Speak Your Mind

*

Imagine cod de securitate

ArabicDutchEnglishFrenchGermanGreekHungarianItalianJapaneseKoreanPortugueseRomanianSpanish